Nyhed
Læsetid: 7 min.

COVID-19 finder vej til Læsø, Kina vaccinerer i storbyer, og Søren Brostrøm afviser konspirationsteori

Søren Brostrøm forklarede nemlig for rullende kameraer, hvordan både danske og udenlandske laboratorier har påvist eksistensen af COVID-19. Det er blevet tid til dit daglige coronaoverblik
Søren Brostrøm forklarede nemlig for rullende kameraer, hvordan både danske og udenlandske laboratorier har påvist eksistensen af COVID-19. Det er blevet tid til dit daglige coronaoverblik

Jesse Jacob

Redaktionen
1. oktober 2020

Velkommen til Informations daglige coronaoverblik. Her samler, sorterer og prioriterer vi de vigtigste historier om coronapandemien og de konsekvenser, den har for vores samfund. Overblikket udkommer også som nyhedsbrev, og du kan tilmelde dig her. Det er gratis.

Kære læser,

Meget kan man sige om de amerikanske politikere, men de holder dig på kanten af stolen, og selv om vi er dybt taknemmelige for de mere leverpostejsfarvede danske, så savner vi nu alligevel indimellem lidt anstødeligt ramasjang, når de trækker os igennem corona-pressemøderne.

Det må endelig ikke forstås som en kritik. Det er bare en intrigant sensationslysten og rastløs corona-journalists drift mod skibskatastrofer og hærværk, så derfor var det i vores øjne også lidt af et højdepunkt, da en for os ukendt journalist fra et ukendt medie ved tirsdagens pressemøde med Magnus Heunicke, Kåre Mølbak og Søren Brostrøm sprang op og bad om beviser for, at COVID-19 overhovedet fandtes. Journalisten var kommet i besiddelse af en mailkorrespondance mellem en borger og Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, hvori det fremgik, at de to sundhedsmyndigheder aldrig havde set virussen.

»Er der ingen sygdom?« ville journalisten vide.

Søren Brostrøm reagerede forventeligt med vantro, og synligt irriteret forklarede han, hvordan virussen så ud for derefter klogeligt og brutalt at lukke manden ned.

Senere viste det sig så, at journalisten slet ikke var journalist, men danser, og at der åbenbart slet ikke er noget, der hedder Midtsjællandske Medier, som han ellers sagde, han kom fra, men at han fuldt og fast troede på, at virussen var noget, myndighederne havde fundet på for at dække over, at det var det nye mobile 5G-netværk, der gjorde folk syge. Det fortalte han Ekstra Bladet, der næste dag gav ham god plads til at udbrede sine ideer, der også indebar et eller andet med kosten, noget med gift i grundvandet, mundbind-fup, og at 11. september var et ”inside job”. Manden var med andre ord konspirationsteoretiker – du ved, ligesom Saszeline, sangeren Rasmus Nøhr og fodboldspilleren Allan Nielsen.

Det kunne man jo godt vælge at le af, og vi har fuld forståelse for Brostrøms irritation, men man kunne også overveje at tage manden ind til en samtale med Sundhedsstyrelsen eller med Magnus Heunicke. Fordi i takt med, at vi andre bliver klogere og klogere på virussen, bliver en stadigt voksende gruppe mere og mere skeptiske.

Groft sagt findes der to grupper af konspirationsteoretikere: Den ene – vi kunne kalde dem superspredere for sjovs skyld – er helt uden for pædagogisk rækkevidde og lider enten af svær psykisk sygdom eller en stærk anarkistisk trang til at vælte ”systemet” og griber til hvad til helst for at se det ske, mens den anden gruppe – vi kunne kalde dem besmittede – måske i højere grad blot finder en lettende sammenhæng i verdens uoverskuelighed. Særligt den sidste gruppe kunne man godt vælge at tage mere alvorligt, for som en ny rapport fra Aarhus Universitet viser, så er der en direkte sammenhæng mellem marginalisering og opblomstringen af konspirationer, ligesom der blev fundet en sammenhæng mellem den stress, pandemien og nedlukningen har påført befolkningen, og »antisystemisk attitude og politisk vold«, som titlen på rapporten lyder.

Indrømmet – det bliver ikke os, der kommer til at tage den svære samtale med den gruppe. Der havner jævnligt mails i vores indbakke fra folk med nogle ret radikale analyser af, hvad der i virkeligheden foregår bag det hele, og det kunne godt blive lidt op ad bakke at overbevise dem om noget andet end det, de har sat sig i hovedet. Det bliver heller ikke os, der skal vælge hvem, der skal med til den og navnlig, hvem der ikke skal, men der er noget, der tyder på, at det alligevel er en god idé at lytte til den voksende gruppe af mennesker, der er mere end almindeligt skeptisk over myndighedernes håndtering af pandemien. Ikke så meget for at høre, hvad de siger, men for at høre hvorfor. Det er bare et forslag – ikke en konspirationsteori.

Nu vil vi forbinde dagens kontroversielle punkter i overbliksform, og det kan måske opmuntre de fleste lidt, at der blot er registreret 398 nye coronasmittede det seneste døgn i Danmark, hvilket er 36 færre end i går. Det fremgår af dagens coronatal fra Statens Serum Institut. Syv flere er indlagt, heraf 22 på intensiv. Det er et fald på 3 i forhold til i går.

Den britiske regerings chefrådgiver på corona-området Patrick Vallance indrømmede ved et pressemøde i dag, at myndigheden ikke har udbruddet under kontrol i øjeblikket, og at det daglige smittetal bliver ved med at stige. Han forventer, at der snart vil blive indført nye tiltag for at få smitten bragt i ro.

Afrika nærmer sig 1,5 millioner registrerede smittede i disse døgn i alle kontinentets 54 lande, hvor 36.000 i alt er døde med virussen. Sydafrika har været hårdest ramt.

Her er dit nyhedsoverblik

  • Statsminister Mette Frederiksen går i isolation for at nå folketingsåbning. Det sker efter et EU-topmøde torsdag og fredag i den belgiske hovedstad Bruxelles. Belgien – og i særdeleshed Bruxelles – er i øjeblikket hårdt ramt af coronavirus. Byens borgmestre holdt i weekenden et krisemøde, hvor de genindførte restriktioner.
  • Italien forlænger formentlig undtagelsestilstand til januar. Det giver regeringen en række udvidede beføjelser og gør det lettere for embedsværket at omgå politiske og bureaukratiske processer.
  • Coronavirus hos mink har på mystisk vis fundet vej til Læsø. Det er første gang, at der er fundet coronavirus blandt mink på Læsø, og det vides ikke, hvordan virussen nu har fundet vej til den største ø i Kattegat. Miljøstyrelsen vil med hjælp fra jægere finde ud af, hvordan coronavirus på minkfarme spreder sig. I alt er der konstateret coronavirus på 37 minkfarme i Danmark. De øvrige tilfælde er fundet på minkfarme i Nordjylland, mens resten af Danmark hidtil er gået fri.
  • Ny epidemilov går for vidt. Det mener Enhedslisten efter at have set et udkast til en ny epidemilov, der vil give regeringen for store beføjelser til at lave indgreb. Regeringen orienterede onsdag Folketingets partier om udkastet. Det er meningen, at en ny epidemilov skal erstatte den hastelov, som blev vedtaget 12. marts.
  • Arbejdsløsheden igen under fem procent. Fra juli til august faldt bruttoledigheden med 9.700 til 137.800, og dermed ligger ledigheden nu igen under fem pct. af arbejdsstyrken. Det oplyser Danmarks Statistik. Fra februar til maj steg ledigheden med hele 54.200. I løbet af den næste uges tid modtager 2,2 millioner borgere i øvrigt 1000 kroner, fordi de har været på overførselsindkomst i april måned, hvilket blev besluttet i forårets hjælpepakker.
  • Nå, men i Kina bliver de allerede vaccineret. Flere firmaer er i storbyerne begyndt at distribuerer en vaccine.

Her er de coronahistorier, du ikke må gå glip af i dag

Så skal vi til det igen:

At diskutere om COVID-19 er meget værre end vekslende sæsoners influenza. I en kommentar i dagens avis siger professor i biologi ved Københavns Universitet, Morten Petersen, ’næ’. Til gengæld mener han også, at vi undervurderer, hvor farlig influenzaen egentlig er. (Dagbladet Information)

Haj-dræbere.

Det aldeles efne ungdomsmagasin Vice har med vanlig sans for gode overskrifter lavet historien om de millioner af hajer, der risikerer at dø, når en coronavaccine skal masseproduceres. Ja, hajer, og ja, coronavaccine. (Vice)

Hvad skal der blive af Halloween?

Du ved, den nyligt importerede amerikanske tradition, hvor børn klæder sig ud og går fra hus til hus og tigger slik, og voksne klæder sig ud og drikker sig sanseløst berusede – ingen af delene virker særligt corona-koscher, og hvad gør man så? Her er et bud, fra et af verdens førende erhvervsmedier. (Bloomberg)

Diskuter med Tom Jensen.

Hver dag under hele forårets nedlukning satte Berlingskes chefredaktør Tom Jensen sig på en bænk ude foran Christiansborg og stirrede op på slottet. Det er alligevel omkring 81 dage i træk og kunne godt have givet ham et tilhold, men for Tom Jensen handlede hans sit down-strejke ikke om at psyke politikere, men om at se, at verden stadig stod, og at nogen måske ville redde ham fra den. Til sidst gik det op for ham, at det ikke var politikerne, han skulle henvende sig til, men at han skulle henvende sig til os alle sammen. Så det gør han nu i en storslået facebook-video, hvorigennem han i dag diskuterer corona med dem, der har lyst. Politikerne kan give Tom Jensen mundbind på, som han selv siger i en video, men de kan ikke få ham til at holde mund. (Berlingske)

Boligboom.

Midt i en af nyere histories største økonomiske kriser er der pludselig opstået et boligboom over store dele af kloden. Economist udreder, hvordan det hænger sammen med hjælpepakker, finanspolitik og almindelig psykologi. (Economist)

Uligheden er eksploderet i den amerikanske corona-recession.

Først var det de svageste, der hurtigst mistede deres job, og nu det også dem, der har sværest ved at få det tibage. Skræmmende velunderbygget langlæser om ulighed fra (Washington Post).

Spred ordet, ikke smitten

Nu indledte vi med at beskrive Søren Brostrøm som lidt af en vrissenpind, og så er det altså vigtigt for os at påpege, at det er han slet ikke altid. Se blot i denne billedfrise, hvordan han bliver gladere, og gladere, og gladere. Præcis som Coronaoverblikket, når vi nærmer os deadline og får lov at præsentere vores bud på dagen. Vi be’r.

/Lasse Lavrsen, lytter ellers aldrig til den gale mand

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anne-Marie Krogsbøll

Uden i øvrigt at have nogen forståelse for det synspunkt, at corona skulle være opspind, så synes jeg, at Brostrøm med sin reaktion kom til at røbe, at han også kan være lidt af en "bully".

Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Uden at være en udtalt konspirationsteoretiker kan jeg simplethen stadig ikke forstår, hvorfor sundhedsmyndighederne ikke anbefaler indtag af d-vitamin. Da dette bevisligt har en meget gavnlig indflydelse på immunforsvaret, hvilket osse går sig gældende mht. corona.

Er de virkelig så meget i lommen på medicinalindustrien siden de ikke gør det.

Se link: https://www.youtube.com/watch?v=B01ZlRfMnmU

Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Prøv at skifte ordet:” af konspirationsteoretikere” ud med: ” redaktionschefer, journalister på visse medier i DK”....

Groft sagt findes der to grupper af konspirationsteoretikere: Den ene – vi kunne kalde dem superspredere for sjovs skyld – er helt uden for pædagogisk rækkevidde og lider enten af svær psykisk sygdom eller en stærk anarkistisk trang til at vælte ”systemet” og griber til hvad til helst for at se det ske, mens den anden gruppe – vi kunne kalde dem besmittede – måske i højere grad blot finder en lettende sammenhæng i verdens uoverskuelighed. Særligt den sidste gruppe kunne man godt vælge at tage mere alvorligt, for som en ny rapport fra Aarhus Universitet viser, så er der en direkte sammenhæng mellem marginalisering og opblomstringen af konspirationer, ligesom der blev fundet en sammenhæng mellem den stress, pandemien og nedlukningen har påført befolkningen, og »antisystemisk attitude og politisk vold«, som titlen på rapporten lyder.

Forskellen er efter min opfattelse næsten marginal.

Overskrifter i Berlingske, JP, Politiken, læner sig i betænkelig grad op af misinformation, hvad enten det drejer sig om smittespredning, eller økonomiske konsekvenser....

Hvem husker ikke dommedagsprofetierne fra Berlingske vedrørende arbejdsløshed....

Eller for den sag skyld manglede ”evidens” for at større forsamlinger generer smitteudbrud., osv.

Jo, der er ikke så langt mellem konspirationsteorier og statsstøttet medie (mis)information, eller hypoteser uden bund i virkeligheden..

Hvis man skulle være i tvivl om ovenstående, så søg på ”corona smitte” på de nævnte medier!

Og nu er sidste bastion røget, Samsø :-(
Nu på top ti over smitte kommuner, øv

Niels Peter Nielsen, Eva Schwanenflügel, kjeld hougaard, Claus Nielsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"kan jeg simplethen stadig ikke forstår, hvorfor sundhedsmyndighederne ikke anbefaler indtag af d-vitamin."

Enig - og jeg kan heller ikke forstå, hvorfor vi ikke over hals og hoved er gået igang med at træne hunde? Angiveligt kan de i løbet a et par uger trænes til med næsten 100 % præcision at finde smittede personer - endda 5 dage før smitten bryder ud.

Hvad er der at betænke sig på? Det er en total game-changer, hvis det er rigtigt - vi ville med en meget lille indsats kunne stoppe smittede ved grænsen, i hospitals- og plejehjemsdøren, på skolerne osv.

Selv hvis det kun er delvist rigtigt, ville det være en game-changer - og det ville ikke koste en brøkdel af den testindsats, vi lige nu betaler for.

Så hvad venter vi på? Hvorfor hører vi intet om dette fra vore myndigheder?

Mit Gæt: Medicinalindustrien taler imod..... Der er ikke penge i at træne hunde til at bremse epidemien...(eller i at anbefale d-vitamin).

Niels Peter Nielsen, Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus
Maj-Britt Kent Hansen

Jeg bærer over med slåfejl i skikkelse af for mange bogstaver/manglende bogstaver eller hele ord, men dette regnestykke giver ikke umiddelbart mening:

CITB Syv flere er indlagt, heraf 22 på intensiv. Det er et fald på 3 i forhold til i går. CITS

Man skal ikke digte om, hvad der foregår i verden. Det skal folk holde op md.

Men jeg tror også, der er en direkte sammenhæng mellem position i samfundet og ukritisk følgagtighed for magten, mundlukkethed og spytslikkeri. Det er den anden synsvinkel på det samme, som beskrives.

Der burde findes en avis, som så det fra den anden side i stedet for middelklassens hattedameaviser, som den ene dag aer de marginaliserede borgere som kæledyr og som den næste dag sparker til dem, fordi det er nedad.

Niels Peter Nielsen, Eva Schwanenflügel og Inger Nilsson anbefalede denne kommentar
Tommy Gundestrup Schou

Hold nu op med at tro at D-Vitamin er så fantastisk. Det er igen en eller flere undersøgelser der bliver læst og så konkluderes der fuldstændig vildt på hvad undersøgelserne siger.

Læs evt. den her artikel:
https://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-helt-sort-at-paastaa-at-kostt...

Anne-Marie Krogsbøll

Der er forskel på at påstå, at d-vitamin forebygger eller helbreder covid-19, og så at anerkende og gøre opmærksom på, at mangel på d-vitamin kan gøre én mindre modstandsdygtig overfor infektioner. Det sidste er gammelkendt viden - og ikke desto mindre vigtig. Fra linket i forrige kommentar:

"En af de fire henvisninger er til et solidt videnskabeligt studie:
Studiet, som i 2017 blev publiceret i det videnskabelige tidsskrift BMJ, er et systematisk review - altså en gennemgang af den samlede forskningslitteratur.
Reviewet inkluderer 25 studier, som undersøger, om D-vitamin har en effekt på risikoen for at få akut luftvejsinfektion - en tilstand, som rammer de mest syge COVID-19 patienter.
Konklusionen er, at folk, som får nok D-vitamin, har lavere risiko for at få akut luftvejsinfektion, end folk der mangler D-vitamin. "
https://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-helt-sort-at-paastaa-at-kostt...

Desuden:
"»I Danmark er der masser af mennesker, der har D-vitaminmangel om vinteren, hvor vi ikke får så meget sollys. Det er muligt, at de vil have godt af at tage et tilskud af D-vitamin,« siger Susanne Gjedsted Bügel. "

Så det er et udmærket spørgsmål, hvorfor vore sundhedsmyndigheder ikke gør mere ud af at øge opmærksomheden på betydningen af ikke at mangle d-vitamin i disse corona-tider. Det er faktisk meget mystisk - men i tråd med så meget andet mystisk i myndighedernes håndtering af epidemien.

At d-vitamin ikke direkte forhindrer eller kurerer covid-19, og derfor må der ikke tales om det, er et tåbeligt argument. Forebygger eller kurerer håndvask alene covid-19? Gør mundbind? Rengøring? vacciner?

Nej vel? Der er jo INTET, der brugt alene kurerer eller forebygger covid-19! Det handler om at gøre så meget som muligt, og så håbe på, at den samlede indsats faktisk beskytter en, eller hjælper en til at komme hurtigere over sygdommen. Man skal ikke overdosere d-vitamin - men man skal heller ikke mangle det. Og man skal heller ikke drikke håndspritten, eller sluge mundbindet. Det er yderst rationelt at gøre opmærksom på, at det er vigtigt ikke at mangle d-vitamin.

Testning kan heller ikke - brugt alene - beskytte eller kurere noget. Til gengæld er der nu noget, der tyder på, at hundesnuder lynhurtigt og præcist kan opspore smittede - længe før de får symptomer. Det kunne være en kæmpe game-changer, fordi man ville kunne sortere folk i døren. Så hvorfor er vore sundhedsmyndigheder ikke - som flere andre lande - straks gået i gang med at igangsætte hundetræning? Mit gæt: Fordi er ikke er penge i det for vort yndlingserhverv, medicinalindustrien - snarere tvært imod, hundesnuder kan komme til at koste industrien milliarder i tabt indtjening.

Den etablerede sundhedsvidenskab og vore myndigheder bryder sig ikke om indsatser, der ikke kan tjenes penge på - det gælder både d-vitamin og hundesnuder, selv om begge dele kunne være med til at redde befolkningen.

Lillian Larsen, Niels Peter Nielsen, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jo mørkere i huden man er, jo mere kan man komme til at mangle D-vitamin.
Er der en sammenhæng mellem at de hårdest ramte grupper netop er mørkere i huden?

Ihvertfald kunne det da ikke skade at anbefale D-vitamin, nu hvor dagene bliver kortere.

Lillian Larsen, Niels Peter Nielsen, Arne Albatros Olsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Men folk på hjemsendelsesydelse har nok ikke råd til kosttilskud :-(

Eva Schwanenflügel

Og ja, slip hundene løs på coronaen, det ligger da lige til højrebenet.

Lillian Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Læste lige i følgende artikel fra DR ,at Donald Trump i forbindelse med sin behandling bla. får D-vitamin og zink. Det må da give lidt resonans her på de hjemlige breddegrader.
For hvorfor mon hans læger har anbefalet det ?

https://www.dr.dk/nyheder/udland/trumps-laege-praesidenten-er-traet-og-h...

Niels Peter Nielsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Niels Peter Nielsen

Lasse Lavrsen kalder her borgere, der er frustrerede over det, de oplever som regeringens, sundhedsmyndighedernes og mediernes organiserede "monopolviden", for ‘superspredere’ og ‘besmittede’. Det er i mine øjne en nedgørende verbal forvrængning.
Mediernes valgte "blindhed" overfor (bio-)teknokratiets truende udvikling og reelle magtmisbrug er da MEGET farligere end nogle borgeres deling af sandhedssøgeres og whistlebloweres budskaber.

Tommy Gundestrup Schou

Når nogen nævner noget som helst og samtidig pusher en teori om at det må være fordi de er i lommen på medicinal industrien og linker til en tilfældig youtube video der siger det samme, så mister det med det samme enhver troværdighed.

Vi har i Danmark længe anbefalet brug af d-vitamin i vinterhalvåret og for de grupper af mennesker der ganske enkelt ikke er ret meget ude. Så der er vel ikke nogen grund til at ændre på dette i nuværende situation? Du får ikke noget ud af at indtage ekstra d-vitamin, hvis du ikke er underskud og d-vitamin er ikke nogen mirakel-kur på nogen måde. Det er vigtigt. Javel. Men så heller ikke mere.

Anne-Marie Krogsbøll

Spørgsmålet er, hvorfor vore myndigheder ikke gør opmærksom på, at det kan være vigtigt at sikre sig, at man ikke mangler d-vitamin - det er ellers et ret billigt og ufarligt råd. Det hæmmer i mine øjne i den grad deres troværdighed - sammen med så meget andet, eks. håndteringen af minkfarme, sløvheden ift. aerosolsmitte, påstande om, at epidemien ikke ville komme til danmark, at vort beredskab var fantastisk, effektiviteten af mundbind etc.

Og nu er d-vitamin så trods alt - hårdt presset af henvisninger til fakta - pludseligt blevet "vigtigt, Javel". Lidt af en indrømmelse.

INGEN påstod, at d-vitamin var "fantastisk" (stråmand) - kun, at det var vigtigt at undgå d-vitaminmangel. Hvis man faktisk HAR d-vitaminmangel, kan d-vitamin sikkert have en betydelig effekt - uden at være et mirakelmiddel. Det er der heller ikke andet, der er. Hverken håndvask eller afstand, som myndighederne ellers rask væk hænger deres hat på.

At det må have sammenhæng med, at medicinalindustrien er et af vore rigtigt store erhverv - er det virkeligt så provokerende en påstand? Novo sidder med i diverse råd og udvalg, har meget stor indflydelse på diverse forskningsinstitutioner via Novo-fonden, har fået lov at opbygge hele hospitalsafdelinger i sundhedsvæset, sidder også mig bekendt NOST under corona-krisen, er meget tæt på SSI og diverse forskere, og Novo er med til at finansiere både SST (via gebyrer) og samfundssporet:
https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/direktoer-for-testcenter-danmark...
https://www.berlingske.dk/virksomheder/her-er-danmarks-vildeste-pengemas...

Lifescience-industrien har ingen interesse i at træne hundsnuder til at bekæmpe epidemier, eller i at bekæmpe d-vitaminmangel, selv om det sandsynligvis vil være meget billigere og sikrere end testteltene og vaccinerne...

Ve det politiske parti, som lægger sig ud med Novo, Lundbeck eller andre lifescience-virksomheder - det kommer til at koste i parti- og kandidatkassen.

Tommy Gundestrup Schou

"Det er vigtigt. Javel. Men så heller ikke mere." <-- tager du så ud af sammenhæng.

"Du får ikke noget ud af at indtage ekstra d-vitamin, hvis du ikke er underskud og d-vitamin er ikke nogen mirakel-kur på nogen måde. Det er vigtigt. Javel. Men så heller ikke mere."

Så det er vigtigt på linje med alle mulige andre vitaminer og mineraler i den forstand at det vigtigt for dit generelle velvære ikke at være i underskud af det.

Så snart nogen nævner "big pharma" lyser advarselslamper op om, at det næste der kommer med stor sandsynlighed er noget konspiratorisk ævl. Når det næste så er et link til en tilfældig udenlandsk læge med sin egen youtube kanal forstærker det bare billedet af utroværdighed.

Sundhedsstyrelsen anbefaler danskere at tage et kosttilskud på mellem 7,5 til 10 mikrogram D-vitamin om dagen i form af en pille. Så at påstå de ikke gør opmærksom på det og ikke har gjort det i mange mange år er noget vrøvl.

Anne-Marie Krogsbøll

"Så snart nogen nævner "big pharma" lyser advarselslamper op om, at det næste der kommer med stor sandsynlighed er noget konspiratorisk ævl. "

Sådan har du det så. I mine øjne en noget naiv holdning til penges indflydelse i det danske samfund. Men du kunne jo nøjes med at tage stilling til spørgsmålet om d-vitamin. Og det er IKKE noget, de danske myndigheder forholder sig til ift. covid-19. Så vidt jeg ved er d-vitaminmangel - på trods af anbefalinger - ret almindelig. Så hvorfor ikke? I mine øjne er det berettiget at stille det spørgsmål: Hvorfor rådgiver man ikke om d-vitamin, når der er påvist en sammenhæng, og når man ved, at d-vitaminmangel er almindelig?

Der er masser af advarselslamper vedr. de danske myndigheders håndtering af corona-krisen. Så sent som i dag:

"Marianne Glasius er en af de 239 førende epidemiloger, virus- og aerosolforskere, der i juli måned opfordrede verdenssundhedsorganisationen WHO til at anerkende, at det pandemiske coronavirus også kan smitte via helt, helt små væskepartikler, de såkaldte aerosoler. En debat, der har kørt længe.
»Det er jo det, som Sundhedsstyrelsen nu endeligt anerkender højt. Det er så dejligt. Så kan vi godt kaldet det mikrodråber, hvis det ord er bedre at kommunikere ud til befolkningen. For det er vigtigt, at folk forstår, at de væskepartikler, jeg kalder aerosoler, og styrelsen kalder mikrodråber, godt kan smitte på længere afstande end de 1-2 meter, vi normalt taler om. Derfor er det så vigtigt, at vi alle hjælper hinanden med at sørge for god udluftning, når vi er sammen«, siger Marianne Glasius.
Ifølge aerosolforskeren viser foreløbige studier, at der er langt højere risiko for at blive smittet indendørs end udendørs.
»Derfor er det vigtigt, vi får fokus på små lokaler med stillestående luft, også hvor mange mennesker er samlet eller er samlet i lang tid, for det kan bidrage til at forklare en del af smittespredningen, hvor folk har haft rimelig afstand til hinanden«, siger Marianne Glasius."
https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7949670/%C2%BBDet-e...

Sammenhold så det med Brostrøms/SST's (jeg ved ikke, hvem der lægger linjen, men Brostrøm er talsmanden) paternalistiske og misinformerende tilgang til aerosoler, hvor befolkningen ikke må vide for meget, for det forvirrer og skræmmer bare (Det er som at høre Trump - SST's argumenter har fra starten på mange punkter lydt som afskrifter af Trumps udtalelser):
https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7949301/%C2%BBDet-e...

Lige siden foråret har man vidst, at aerosoler spiller en rolle i smittespredningen - men det passer ikke rigtigt ind Brostrøms/SST's foretrukne "proportionalitets"-tilgang, hvor man hellere skal gøre lidt for lidt end lidt for meget - i flokimmunitetstænkningens hellige navn. Så ud ad til har man benægtet/bagatelliseret den risiko, ganske som man har bagatelliseret risikoen for, at epidemien kom til Danmark, at den virus var farlig, at man ikke havde noget ordentligt beredskab, at minkfarme er farlige, at store forsamlinger er farlige, at kys og kram er farlige, at 1-meters reglen er farlig, osv. osv. osv. osv.

Også i dag kan man læse denne historie om, at målinger af smitte i kloakvand kan give særdeles præcise billeder af smittens udbredelse og vækst/fald:
https://politiken.dk/udland/art7950357/Coronasmitten-er-fordoblet

I Stockholm viser kloakvandet (ikke testningen), at smitten nu er på niveau med forårets smitteniveau. I foråret hørte man spagfærdige stemmer, som kiggede på den mulighed for at følge smitten herhjemme. Hvad er der blevet af det?

Næ, nej - herhjemme satser vi ikke på ufarlige og effektive metoder, såsom hundesnuder og kloakvand, for det er uden for medicinalindustriens og lifescience's interesseområde.

Smitteopsporingen har vi ikke fået styr på. Nogen må have bildt regeringen ind, at den var tilstrækkelig. Hvem mon?

Og der er indtil nu ingen indsats mod, at overblikket over samlet antal smittede er unøjagtig, da man ikke har en model til at indbefatte privat testede:
https://politiken.dk/indland/art7948440/Viden-om-tusindvis-af-daglige-te...

I mine øjne har de danske sundhedsmyndigheder vist sig at være til fare for folkesundheden under corona-krisen, for de vurderer helt ved siden af sund fornuft og rigelig evidens. Hvis vi havde lyttet mere til sundhedsmyndighederne, end vi heldigvis har gjort, så havde vi været endnu mere på spanden nu, end vi er. Desværre har sundhedsmyndighederne lige nu for meget magt, og de er ved at lægge et bundniveau på 3-4-500 smittede dagligt som acceptabelt. Resultatet så vi i går - 4 døde det seneste døgn.

Som flere eksperter har ytret den seneste uge, herunder Niels Strandberg Petersen og Hans Jørgen Kolmos, så er vi konstant et par uger bagud med indsatsen. Hvorfor? Ja, jeg spørger bare.

Svaret er Brostrøm/SST...