Nyhedsbrev
Læsetid: 1 min.

Find vej gennem klimaets op- og nedture. Tilmeld dig Klimaoverblikket her

Klimaoverblikket er din vej til at forstå klimaet lidt bedre. I nyhedsbrevet udvælger Informations klimaredaktion de vigtigste begivenheder i den globale og lokale kamp for klimaet. Vi følger i sporet på aktivister, forskere og politikere og bringer orden i de vigtigste udviklinger. Tilmeld dig her
Klimaoverblikket er din vej til at forstå klimaet lidt bedre. I nyhedsbrevet udvælger Informations klimaredaktion de vigtigste begivenheder i den globale og lokale kamp for klimaet. Vi følger i sporet på aktivister, forskere og politikere og bringer orden i de vigtigste udviklinger. Tilmeld dig her

Information

Redaktionen
19. november 2020

Informations ugentlige nyhedsbrev om klima giver dig overblik over de mange ofte modsatrettede tendenser i den grønne omstilling.

Vi sætter fokus på den globale udvikling, de lokale fremskridt og ny viden i kampen for at skabe en mere bæredygtig verden. Det er ikke kun vilkårlige nedslag og enkeltstående undersøgelser, vi giver dig – tværtimod.

Vi analyserer, perspektiverer og trækker de store linjer op i kampen for klimaet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er udmærket at Information forsøger at højne informationsniveauet hos sine læsere. Det ville være endnu mere udmærket hvis Information også forsøger at højne niveauet i sin egen redaktion. Det gælder iøvrigt resten af mediernes dækning af klima og miljø problemerne.

Det er almindelig accepteret i Information såvel som politisk og ude i samfundet årsagen til klimaproblemerne er forurening af naturen, en forurening der stammer fra de teknologiske metoder vi har valgt at benytte os af i de moderne samfund. Jeg er enig. Men det er også klart at der hersker stor forvirring om hvordan vil løser problemet, i stedet ser vi et sammensurium af lappeløsninger eksempelvis repræsenteret ved regeringens klimaplan som bygger på den grundlæggende holdning at ja, vi vil gerne redde verden, bare det ikke koster noget. For nogen!

Hermed antyder de at gør vi ikke noget, så koster det heller ikke noget. For nogen. Dette vås skulle gerne udstilles i en kvalificeret avis.

Men jeg vil især foreslå at avisen rejser det grundlæggende spørgsmål: hvorfor forurener vi? idet besvarelsen af spørgsmålet også rummer løsningen på problemet. Hvad er det der driver os til at vælge at forurene det naturgrundlag vores eksistens er betinget af. Er det fordi vi kan lide at forurene? Er det fordi der ikke er teknologiske alternativer til at forurene hvis vi vil overleve? Eller hvad?

Karoline H. Larsen, Christian Bruun, Kim Mygind, Else Mortensen, Eigil Hansen, Kurt Wissendorf Møller, Annette Barlebo Andersen, Ejvind Larsen, Jens Georg Buus, Søren Larsen og John Andersen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

svaret er at vi er drevet af grådighed, som medfører et ekstremt overforbrug, og af sygelig besiddertrang, vi kan ikke nøjes med at glædes over livet og naturen, vi vil eje det hele, og når man ejer har man "ret" til at gøre hvad man vil med det man ejer, vi bilder os ind at vi ejer hele kloden og har ret til at forvalte vores "ejendom" som vi synes, problemet er simpelthen vores syge kultur.

Jeg mener som visse "primitive" kulturer at det er absurd at tro man kan eje sine omgivelser, ejendomsretten bør kun omfatte helt personlige genstande, eller delvis omtænkes til en ret til at bruge, men ikke til at sælge eller destruere,
en bolig bør ikke kunne sælges (kapitaliseres) men kun fraflyttes hvorved den bliver ledig for andre, og man kan selvfølgelig kun have en` bolig , fritidsboliger bør være delte med andre så man kan bo der i relativt korte perioder og så flere kan få glæde af den, og så burde alle basale behov dækkes for alle, altså uden betaling,
måske er det på tide at opdage at penge er en rigtig dårlig ide, og nej penge er jo ikke spor nødvendige, hvis alle bruger deres liv på at bidrage til fællesskabet og alle har ret til at få alle rimelige behov dækket, så er betaling jo meningsløs, det penge kan er at skabe privilegier for de få, og fratage andre retten til det de behøver, men penge har aldrig skabt nogen værdi, det kan de nemlig ikke !

Else Mortensen, Eigil Hansen, Kurt Nielsen, Kurt Wissendorf Møller og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Anna Lønne Sørensen

Naturen skal omtales lige så meget som corona bliver!
OG klima kan ikke stå alene, NATUREN er hovedemnet og vi taler om flere naturkriser, herunder klimakrisen.
Nogen tror meget forkert og meget farligt, at man kan gøre noget ved klimakrisen ved at bruge løsninger, der kan skade naturen... Det er en meget kortsynet løsning, hvis den overhovedet holder.
Vi er totalt afhængige af naturen, som har brug for
MERE PLADS OG MERE MANGFOLDIGHED.
Det vil også hjælpe meget på den alt for høje CO2 - udledning.
Alt er en helhed og det har vi glemt. Det skal vi genopfriske, ligesom vi skal genfinde vores naturglæde, naturbevidsthed og så skal vi i den grad analysere, evaluere og ændre vores natursyn!!

Else Mortensen, Eigil Hansen, Kurt Wissendorf Møller, Annette Barlebo Andersen, Ejvind Larsen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Ro på nu.
Med den ihærdige indsats vi som art er kendt for vil det helt sikkert snart lykkes os at få brændt hele kloden af. Det vil naturen sætte stor pris på.

Jan Fritsbøger

ja et er helt sikkert og det er at på det lange sigt skal naturen nok overleve, spørgsmålet er så om mennesket ender med at udrydde sig selv, sker det vil naturen igen komme til at stortrives

Ejvind Larsen, Kurt Nielsen og Eigil Hansen anbefalede denne kommentar
Flemming Rasmussen

Er det ikke på tide at revudere handlen med kvoter. ??? Hvis et land ikke forurener så meget som forventet, så er det da helt galt at flytte det over til et andet land … eller ?