Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast med Lea Ypi: Det handler ikke om personen Trump, men om fænomenet

Hvis Donald Trump taber, vil hans spøgelse hjemsøge venstrefløjen og blive brugt til at disciplinere den, siger den albanske tænker Lea Ypi i podcastserien ’Langsomme samtaler om USA’ med Rune Lykkeberg
Hvis Donald Trump taber, vil hans spøgelse hjemsøge venstrefløjen og blive brugt til at disciplinere den, siger den albanske tænker Lea Ypi i podcastserien ’Langsomme samtaler om USA’ med Rune Lykkeberg

Jesse Jacob

Redaktionen
2. november 2020

Kære lytter

Jeg har længe tænkt, jeg op til valget 3. november har villet tale med en rigtigt radikal tænker. En, som så verden udefra, som kommer fra vores oplysningstradition, men som ikke er en del af polariseringen i USA.

En, der ikke bekymrer sig om at redde nationens sjæl.

En som Lea Ypi.

Den 41-årige tænker er vokset op i det kommunistiske Albanien, hvorfra hun rejste til Storbritannien og i en ung alder blev professor på London School of Economics.

Hun er en af Storbritanniens førende venstreorienterede intellektuelle. Og hun er vidunderligt klar at høre på. Som når hun giver os følgende advarsel:

»Hvis vi fokuserer på manden Trump i stedet for det fænomen, som han repræsenterer, risikerer vi, at vi bliver ude af stand til at forstå fænomenet, hvis det dukker op igen om fire år. Muligvis fra én, der er endnu værre eller endnu farligere.«

Lyt med her eller i din foretrukne podcastafspiller. Søg efter ’Langsomme samtaler om USA’.

Jeg håber, at du får lige så meget ud af samtalen, som jeg gjorde.

Rune Lykkeberg
Chefredaktør

Langsomme samtaler om verdenssituationen med Rune Lykkeberg

Chefredaktør Rune Lykkeberg interviewer nogle af verdens førende intellektuelle – og tager sig god tid til at gøre det. Du kan blandt andet møde aktivisten Cornel West og økonomen Thomas Piketty. Interviewene kan også ses på video.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her