Interview
Læsetid: 1 min.

Videointerview med Bill McKibben: USA må af med Trump hurtigst muligt

I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg en af klimakampens fremmeste aktivister Bill McKibben om klimabevægelser, mediernes dækning og præsidentvalget i USA. Se med her
I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg en af klimakampens fremmeste aktivister Bill McKibben om klimabevægelser, mediernes dækning og præsidentvalget i USA. Se med her
Redaktionen
5. november 2020

Tilbage i juli måned fik Informations chefredaktør Rune Lykkeberg æren af at lave et video-interview med Bill McKibben.

Bill McKibben er amerikansk forfatter og journalist, og en af klimakampens fremmeste miljøforkæmpere gennem fire årtier. Han er medstifter af den globale græsrodsbevægelse 350.org, som har organiseret mere end 20.000 klimademonstrationer verden over. Han har skrevet for The New Yorker, The New York Review of Books og Rolling Stone. I 2014 blev han tildelt The Right Livelihood Award – også kaldet »den alternative Nobel-pris«.

Omdrejningspunktet for samtalen er McKibbens nyeste bog Et kapløb med tiden, som forsøger at styrke indsatsen for at redde planeten og os, der bor på den.

Derudover taler de to også om klimabevægelser, mediernes dækning og det kommende præsidentvalg i USA. Bill McKibben mener, at Donald Trump er et klart eksempel på én, der lever i sin helt egen alternative virkelighed. »Han tror ikke på klimaforandringerne og mente at corona ville gå hurtigt væk af sig selv. Det er ødelæggende og USA må af med ham hurtigst muligt,« mener McKibben.

Se eller gense samtalen her.

Serie

Langsomme videosamtaler om verdenssituationen

Chefredaktør Rune Lykkeberg benytter den globale coronanedlukning til at hoppe på Zoom for at interviewe nogle af verdens førende intellektuelle. Du kan finde alle videoerne i serien her.

Interviewserien findes også som podcast – hør den her.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her