Interview
Læsetid: 1 min.

Videointerview med Shoshana Zuboff: Modsat 30’ernes fascister har Trump ingen politisk vision

I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg overvågningskapitalismekritikkens ’godmother’, Shoshana Zuboff. Se med her
I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg overvågningskapitalismekritikkens ’godmother’, Shoshana Zuboff. Se med her
Redaktionen
16. november 2020

Dagen inden det amerikanske valg havde Rune Lykkeberg æren af at interviewe den verdenskendte Shoshana Zuboff på videotjenesten Zoom.

Shoshana Zuboff er amerikansk socialpsykolog, filosof og professor emerita på Harvard Business School samt ekspert i den digitale revolution. Hun har udgivet en lang række bøger i spændingsfeltet mellem teknologi, psykologi, filosofi og økonomi, og i 1988 skrev hun The age of the Smart Machine: the Future of Work and Power, som blev et skelsættende hovedværk om computeriseringen af vores arbejde og liv.

Samtalen tager naturligvis udgangspunkt i præsidentvalget, som står for døren den næste dag og både Zuboff og Lykkeberg deler bekymringen for den forvrængning af virkeligheden, som den nuværende præsident Donald Trump formår at skabe og artikulere. Samtidig kommer Zuboff også ind på den måde digitale platforme styrer store dele af nyhedsstrømmen og hvordan det kan påvirke folks motivation til at stemme.

Shoshana Zuboff har skrevet Overvågningskapitalismens tidsalder, som Informations forlag udgav i sommeren 2019.

Interviewet findes også som podcast. Den kan du lytte til her.

Videoen er redigeret af Rasmus Brandt.

 

Serie

Langsomme videosamtaler om verdenssituationen

Chefredaktør Rune Lykkeberg benytter den globale coronanedlukning til at hoppe på Zoom for at interviewe nogle af verdens førende intellektuelle. Du kan finde alle videoerne i serien her.

Interviewserien findes også som podcast – hør den her.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

#metoo genopstod i forbindelse med Weinstein og Alyssa Milano og ikke grundet Trump.

At sige at alt var fint før Trump er vel at ignorere at irakkrigen, torturen, Guantanamo og dronedrabene.