Som teenager blev Samia sendt på genopdragelsesrejse til Pakistan. Forud lå flere års konflikt med hendes familie. I en ny podcast fra Information interviewer indlandsredaktør Anton Geist politikere, meningsdannere og eksperter om social kontrol med udgangspunkt i bogen ’Genopdragelsen’, der opruller Samias historie.
Da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) læste bogen, spurgte han sig selv, om de danske myndigheder kunne have gjort mere for at hjælpe Samia.
»Der står nogle unge kvinder i Danmark midt i en frihedskamp, som foregår lidt i det skjulte,« siger han. »Og vi må gøre endnu mere for at hjælpe de unge med at bryde fri fra de usynlige fængsler, de opholder sig i.«
Mathias Tesfaye er den første gæst i en serie af interviews om social kontrol i Danmark. Lyt med her:
Du kan også finde podcasten ved at søge på ’Genopdragelsen’ i din foretrukne podcastafspiller.
Du kan finde bogen her, og du kan læse et uddrag her på information.dk.

Genopdragelsen – en podcast om social kontrol
Som teenager blev Samia sendt på genopdragelsesrejse til Pakistan. Forud lå flere års konflikt med hendes familie. Informations Anton Geist interviewer politikere, meningsdannere og eksperter om social kontrol med udgangspunkt i bogen Genopdragelsen, der opruller Samias historie.
Du kan finde bogen her, og du kan læse et uddrag på information.dk.
Lyt og abonnér
Seneste podcasts
Tarek Ziad Hussein i podcast om social kontrol: Vi har ikke taget problemerne alvorligt nok
17. februar 2021Det nytter ikke bare at afskrive fortællinger om social kontrol som del af en hetz mod muslimer. For problemet eksisterer, og privilegerede nydanskere har en vigtig rolle at spille i forhold til at bekæmpe det, siger debattøren Tarek Ziad Hussein i denne episode af podcasten 'Genopdragelsen'Halima El Abassi i podcast om social kontrol: Vi må ikke nøjes med at slukke ildebrande
2. februar 2021Når unge nydanskere sendes på genopdragelsesrejse eller udsættes for andre overgreb, er der behov for akut handling for at beskytte dem. Men det må ikke få os til at forsømme den langsomme forebyggende indsats, siger forkvinden for Rådet for Etniske Minoriteter i podcasten ’Genopdragelsen’Johanne Schmidt-Nielsen i podcasten Genopdragelsen: Vi svigter ofre for social kontrol
23. december 2020Myndighederne er ikke altid gode nok til at opdage og skride ind over for social kontrol, der kan ende i overgreb som genopdragelsesrejser, siger generalsekretæren for Red Barnet. Og de er ikke gode nok til at tage imod ofrene, når og hvis de kommer ud på den anden side
Selvfølgelig skal vi hjælpe unge i deres frihedskamp.
Det vil være til gavn for ikke kun dem selv, men for samfundet som sådan.
Og ja; Der er sikkert andre end indvandrer-unge der kæmper en kamp for frihed, men det ændrer ikke en tøddel på at samfundet skal hjælpe de unge til et liv i frihed fra religiøse og kulturelle bånd og hindringer.
Det er altså underligt, at nogle forældre sender deres børn til "genopdragelse" i det gamle, land, hvis det er her i Danmark, deres fremtid ligger. Hvad kan de så bruge den genopdragelse til?
Det er altså utroligt, at folk kan blive sendt på genopdragelse ude i trafikken hvis de begår de mindste fejt fordi, man konstant laver om, som man gør her i Århus visse steder.
Laver du de mindste fejl på den baggrund, så falder hammeren og du bliver genopdraget på stedet med en sjælden aggressivitet og intolerance og mistænkeliggørelse.
Så inden vi går i selvsving over de her mennesker, så lad os se på se på os selv og lad os så sørge for, at sige til de her unge piger, at modtager der så forfærdelige trusler som tilfældet var i den historie for nyligt i Information, så er hjælpen på vej til dem, så du er ikke helt alene! du har et helt samfund en hel kultur, der bakker dig op. Jeg mødte en ung pige ved et stoppested, der pludselig faldt om på jorden med kramper.
Jeg holdt hendes hånd og kunne ikke lade være med, at tænke om hun kunne have været ude for et eller andet. den. tanke forlod mig aldrig, den vil altid følge mig, hvor end jeg opholder mig.