Podcast
Læsetid: 1 min.

Mathias Tesfaye i ny podcast om social kontrol: Vi skal støtte unge indvandreres frihedskamp

»Jeg synes stadig, at vi går for blidt til dem, der er skurkene her, og måske nogle gange undskylder os med, at der jo også er nogle kulturelle forskelle og nogle religiøse forskelle,« siger udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye i en ny podcast med udgangspunkt i historien om Samia, der som teenager blev sendt på genopdragelsesrejse
»Jeg synes stadig, at vi går for blidt til dem, der er skurkene her, og måske nogle gange undskylder os med, at der jo også er nogle kulturelle forskelle og nogle religiøse forskelle,« siger udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye i en ny podcast med udgangspunkt i historien om Samia, der som teenager blev sendt på genopdragelsesrejse
Redaktionen
1. december 2020

Som teenager blev Samia sendt på genopdragelsesrejse til Pakistan. Forud lå flere års konflikt med hendes familie. I en ny podcast fra Information interviewer indlandsredaktør Anton Geist politikere, meningsdannere og eksperter om social kontrol med udgangspunkt i bogen ’Genopdragelsen’, der opruller Samias historie.

Da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) læste bogen, spurgte han sig selv, om de danske myndigheder kunne have gjort mere for at hjælpe Samia.

»Der står nogle unge kvinder i Danmark midt i en frihedskamp, som foregår lidt i det skjulte,« siger han. »Og vi må gøre endnu mere for at hjælpe de unge med at bryde fri fra de usynlige fængsler, de opholder sig i.«

Mathias Tesfaye er den første gæst i en serie af interviews om social kontrol i Danmark. Lyt med her:

Du kan også finde podcasten ved at søge på ’Genopdragelsen’ i din foretrukne podcastafspiller.

Du kan finde bogen her, og du kan læse et uddrag her på information.dk.

 

Podcast

Genopdragelsen – en podcast om social kontrol

Som teenager blev Samia sendt på genopdragelsesrejse til Pakistan. Forud lå flere års konflikt med hendes familie. Informations Anton Geist interviewer politikere, meningsdannere og eksperter om social kontrol med udgangspunkt i bogen Genopdragelsen, der opruller Samias historie.

Du kan finde bogen her, og du kan læse et uddrag på information.dk.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Selvfølgelig skal vi hjælpe unge i deres frihedskamp.
Det vil være til gavn for ikke kun dem selv, men for samfundet som sådan.

Og ja; Der er sikkert andre end indvandrer-unge der kæmper en kamp for frihed, men det ændrer ikke en tøddel på at samfundet skal hjælpe de unge til et liv i frihed fra religiøse og kulturelle bånd og hindringer.

Else Marie Arevad

Det er altså underligt, at nogle forældre sender deres børn til "genopdragelse" i det gamle, land, hvis det er her i Danmark, deres fremtid ligger. Hvad kan de så bruge den genopdragelse til?

steen ingvard nielsen

Det er altså utroligt, at folk kan blive sendt på genopdragelse ude i trafikken hvis de begår de mindste fejt fordi, man konstant laver om, som man gør her i Århus visse steder.
Laver du de mindste fejl på den baggrund, så falder hammeren og du bliver genopdraget på stedet med en sjælden aggressivitet og intolerance og mistænkeliggørelse.

Så inden vi går i selvsving over de her mennesker, så lad os se på se på os selv og lad os så sørge for, at sige til de her unge piger, at modtager der så forfærdelige trusler som tilfældet var i den historie for nyligt i Information, så er hjælpen på vej til dem, så du er ikke helt alene! du har et helt samfund en hel kultur, der bakker dig op. Jeg mødte en ung pige ved et stoppested, der pludselig faldt om på jorden med kramper.
Jeg holdt hendes hånd og kunne ikke lade være med, at tænke om hun kunne have været ude for et eller andet. den. tanke forlod mig aldrig, den vil altid følge mig, hvor end jeg opholder mig.