Video: Agi Csonka og Nanna Mik-Meyer diskuterer velfærd, uddannelse og social arv

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer formand for børnerådet Agi Csonka og professor i sociologi Nanna Mik-Meyer, hvordan vi sikrer lighed i fremtidens uddannelse
Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer formand for børnerådet Agi Csonka og professor i sociologi Nanna Mik-Meyer, hvordan vi sikrer lighed i fremtidens uddannelse
Redaktionen
18. januar 2021

Den sjette samtale i Informations Moderne Idéer Digital Festival handler om velfærd. Agi Csonka, formand for Børnerådet, og Nanna Mik-Meyer, professor i sociologi, taler om hvordan velfærd, uddannelse og social arv spiller sammen. Vært for samtalen er Informations journalist Mathias Sonne.

Agi Csonka er programchef i Villum Fonden med ansvar for Børn, Unge og Science og tidl. adm. direktør for SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Hun er uddannet cand.phil. og har en ph.d. i ledelse og organisation fra Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Derudover er hun formand for Børnerådet. Hun er forfatter til bogen Hvordan får vi mere lighed i uddannelse? der er en del af vidensserien MODERNE IDEER.

Nanna Mik-Meyer er er ph.d. i sociologi og professor MSO ved CBS og forskningsprofessor ved SFI. I sin forskning har hun især haft fokus på mødet mellem borger og professionel samt mellem medarbejder og arbejdsgiver, på magtanalyse i organisationer samt kvalitative metoder. Hun er forfatter til bogen Hvordan får vi bedre debat om velfærd?, der også er en del af vidensserien MODERNE IDEER.

I samtalen taler de to forskere blandt andet om social mobilitet, velfærdsstat og ’tiger-moms’ og de ender med at formulere tre bud på ’mærkesager’, de mener, der skal til for at sikre lighed i fremtidens uddannelse.

Se eller gense samtalen om velfærd her.

Alle bøger i MODERNE IDEER-serien kan købes her.

Moderne Idéer Digital Festival

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. Se eller gense de digitale samtaler her.

Seneste artikler

 • Video: Mikkel Vedby Rasmussen og Thomas Gammeltoft-Hansen diskuterer fremtidens globale konflikter

  26. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer Mikkel Vedby Rasmussen, professor i forsvarspolitik, og Thomas Gammeltoft-Hansen, professor MSO i flygtningeret, hvordan vi håndterer fremtidens globale konflikter
 • Video: Thomas Bolander og Maja Horst diskuterer teknologi og innovation

  20. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i kunstig intelligens Thomas Bolander og professor i ansvarlig teknologi Maja Horst kunstig intelligens, tech-giganter og de etiske faldgruber ved den teknologiske udvikling
 • Video: Rasmus Kleis Nielsen og Camilla Mehlsen diskuterer medierne og demokratiet

  15. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i journalistik Rasmus Kleis Nielsen og ekspert i digitale medier Camilla Mehlsen den offentlige samtale og demokratisering af nyhederne
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her