Video: Merete Nordentoft og Signild Vallgårda diskuterer sundhed og ulighed

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer forskerne Merete Nordentoft og Signild Vallgårda, hvordan vi bør sætte ind over for ulighed i sundhed
Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer forskerne Merete Nordentoft og Signild Vallgårda, hvordan vi bør sætte ind over for ulighed i sundhed
Redaktionen
7. januar 2021

Til den første samtale i Informations Moderne Idéer Digital Festival handler det om sundhed og ulighed i samfundet. Vi har inviteret to førende forskere på området med til en samtale på Zoom, de sidder i hver deres hjem i Danmark, mens Informations Mathias Sonne sidder i Berlin og er vært for samtalen.

Merete Nordentoft er professor, speciallæge i psykiatri og overlæge på Psykiatrisk Center København. Merete arbejder med selvmordsforebyggelse, tidlig og intensiv behandling af unge med psykose og har desuden været involveret i undersøgelser af overdødelighed hos mennesker med psykiske lidelser. Hun har skrevet bogen Hvordan skaber vi fremtidens psykiatri?, som er en del af vidensserien MODERNE IDEER.

Signild Vallgårda er historiker, dr.med. og professor i sundhedspolitiske analyser, ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Hun forsker i politiske og etiske aspekter af ulighed i sundhed og høj vægt. Hun er forfatter til bogen Hvordan mindsker vi uligheden i sundhed? den er også en del af MODERNE IDEER-serien.

I samtalen kommer de to forskere blandt andet ind på hvad de ville gøre, hvis de var politikere og skulle sætte ind over for ulighed i sundheden.

Se eller gense samtalen om sundhed og ulighed i samfundet her.

Alle bøger i MODERNE IDEER-serien kan købes her.

Moderne Idéer Digital Festival

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. Se eller gense de digitale samtaler her.

Seneste artikler

 • Video: Mikkel Vedby Rasmussen og Thomas Gammeltoft-Hansen diskuterer fremtidens globale konflikter

  26. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer Mikkel Vedby Rasmussen, professor i forsvarspolitik, og Thomas Gammeltoft-Hansen, professor MSO i flygtningeret, hvordan vi håndterer fremtidens globale konflikter
 • Video: Thomas Bolander og Maja Horst diskuterer teknologi og innovation

  20. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i kunstig intelligens Thomas Bolander og professor i ansvarlig teknologi Maja Horst kunstig intelligens, tech-giganter og de etiske faldgruber ved den teknologiske udvikling
 • Video: Agi Csonka og Nanna Mik-Meyer diskuterer velfærd, uddannelse og social arv

  18. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer formand for børnerådet Agi Csonka og professor i sociologi Nanna Mik-Meyer, hvordan vi sikrer lighed i fremtidens uddannelse
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her