Interview
Læsetid: 1 min.

Video: Merete Nordentoft og Signild Vallgårda diskuterer sundhed og ulighed

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer forskerne Merete Nordentoft og Signild Vallgårda, hvordan vi bør sætte ind over for ulighed i sundhed
Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer forskerne Merete Nordentoft og Signild Vallgårda, hvordan vi bør sætte ind over for ulighed i sundhed
Redaktionen
7. januar 2021

Til den første samtale i Informations Moderne Idéer Digital Festival handler det om sundhed og ulighed i samfundet. Vi har inviteret to førende forskere på området med til en samtale på Zoom, de sidder i hver deres hjem i Danmark, mens Informations Mathias Sonne sidder i Berlin og er vært for samtalen.

Merete Nordentoft er professor, speciallæge i psykiatri og overlæge på Psykiatrisk Center København. Merete arbejder med selvmordsforebyggelse, tidlig og intensiv behandling af unge med psykose og har desuden været involveret i undersøgelser af overdødelighed hos mennesker med psykiske lidelser. Hun har skrevet bogen Hvordan skaber vi fremtidens psykiatri?, som er en del af vidensserien MODERNE IDEER.

Signild Vallgårda er historiker, dr.med. og professor i sundhedspolitiske analyser, ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Hun forsker i politiske og etiske aspekter af ulighed i sundhed og høj vægt. Hun er forfatter til bogen Hvordan mindsker vi uligheden i sundhed? den er også en del af MODERNE IDEER-serien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her