Video: Mikkel Vedby Rasmussen og Thomas Gammeltoft-Hansen diskuterer fremtidens globale konflikter

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer Mikkel Vedby Rasmussen, professor i forsvarspolitik, og Thomas Gammeltoft-Hansen, professor MSO i flygtningeret, hvordan vi håndterer fremtidens globale konflikter
Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer Mikkel Vedby Rasmussen, professor i forsvarspolitik, og Thomas Gammeltoft-Hansen, professor MSO i flygtningeret, hvordan vi håndterer fremtidens globale konflikter
Redaktionen
26. januar 2021

Den ottende og sidste samtale i Informations Moderne Idéer Digital Festival handler om globale konflikter. Mikkel Vedby Rasmussen, dekan og professor i forsvarspolitik, og Thomas Gammeltoft-Hansen, professor MSO i flygtningeret diskuterer globalt flygtningesystem, politik og realisme i globale konflikter.

Mikkel Vedby Rasmussen er cand.scient.pol. og ph.d. i international politik fra Københavns Universitet og dekan på det samfundsvidenskabelige fakultet. Han er tidligere leder af udviklingssekretariatet i Forsvarsministeriet og oprettede Center for Militære Studier, som er en internationalt anerkendt tænketank på forsvarsområdet. Han er forfatter til bogen Hvad er krig og fred i dag? der er en del af vidensserien MODERNE IDEER.

Thomas Gammeltoft-Hansen har en master i flygtningestudier fra Oxford og en ph.d i jura fra Aarhus Universitet. Han er professor på det juridiske fakultet, Københavns Universitet og adj. professor, Aarhus Universitet samt fhv. forskningschef på Institut for Menneskerettigheder. Han er forfatter til bogen Hvordan løser vi flygtningekrisen? der ligeledes er en del af vidensserien MODERNE IDEER.

I samtalen taler de to forskere blandt andet om nye krigsformer, hacking, terror og en international fordelingsnøgle for flygtninge, der kommer til EU.

Se eller gense samtalen om globale konflikter her.

Alle bøger i MODERNE IDEER-serien kan købes her.

Moderne Idéer Digital Festival

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. Se eller gense de digitale samtaler her.

Seneste artikler

 • Video: Thomas Bolander og Maja Horst diskuterer teknologi og innovation

  20. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i kunstig intelligens Thomas Bolander og professor i ansvarlig teknologi Maja Horst kunstig intelligens, tech-giganter og de etiske faldgruber ved den teknologiske udvikling
 • Video: Agi Csonka og Nanna Mik-Meyer diskuterer velfærd, uddannelse og social arv

  18. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer formand for børnerådet Agi Csonka og professor i sociologi Nanna Mik-Meyer, hvordan vi sikrer lighed i fremtidens uddannelse
 • Video: Rasmus Kleis Nielsen og Camilla Mehlsen diskuterer medierne og demokratiet

  15. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i journalistik Rasmus Kleis Nielsen og ekspert i digitale medier Camilla Mehlsen den offentlige samtale og demokratisering af nyhederne
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jacob Nielsen

I vores lille del af verden, vil det mestendels være den globale opvarmning, og dermed også klimaflygtningene der vil fylde det næste årti. Med andre ord så vil der være en migration mod Europa, og hvis det sker ukontrolleret, vil den kunne skabe ustabilitet, evt. i sidste ende borgerkrigsligninge tilstande. På det globale plan vil det være spændingerne i det sydkinesiske hav, der vil fylde meget indtil 2030, og disse vil ligeledes kunne føre til krig, afhængig af amerikanernes vilje til at forsvare det demokratiske Taiwan. Omvendt vil Kina under ingen omstændigheder gå på kompromis med at få øen under deres vinger, uanset Taiwans eget ønske om selvstændighed. En ret uløselig knude, hvis den skal løses uden tab af menneskeliv. Dè to emner og så måske et økonomisk kollaps af (petro)dollaren med hyperinflation til følge, vil mere end noget andet præge de næste 10 år.