Video: Rasmus Kleis Nielsen og Camilla Mehlsen diskuterer medierne og demokratiet

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i journalistik Rasmus Kleis Nielsen og ekspert i digitale medier Camilla Mehlsen den offentlige samtale og demokratisering af nyhederne
Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i journalistik Rasmus Kleis Nielsen og ekspert i digitale medier Camilla Mehlsen den offentlige samtale og demokratisering af nyhederne
Redaktionen
15. januar 2021

Den femte samtale i Informations Moderne Idéer Digital Festival handler om medierne og demokratiet. Med fra Oxford har vi Rasmus Kleis Nielsen, professor i journalistik og fra sit hjem i København, Camilla Mehlsen, ekspert i digitale medier.

De vil fortælle om den offentlige samtale, medietrends, influencere og demokratisering af nyhederne. Spørgsmålet er om samtalen er blevet mere eller mindre ekskluderende – og hvor vi er på vej hen? Vært for samtalen er Informations Mathias Sonne fra sit hjem i Berlin.

Camilla Mehlsen er cand.mag., journalistisk lektor ved Center for Journalistik ved SDU. Hun er foredragsholder og forfatter til flere bøger om digitale medier og unge, desuden er hun medlem af Djøfs TechDK Kommission. Hun er forfatter til bogen Hvordan bliver vi digitalt dannede? (sammen med Vincent F. Hendricks), der er en del af vidensserien MODERNE IDEER.

Rasmus Kleis Nielsen er direktør for Reuters Institute for the Study of Journalism og professor i Politisk Kommunikation ved University of Oxford. Han er forfatter til bogen Hvad skal vi med nyhederne? Der med udgivelsen i oktober 2020 og er nyeste skud på stammen i vidensserien MODERNE IDEER.

I samtalen taler de to forskere blandt andet om sociale medier, Cambridge Analytica, nyhedsfinanciering og presset på mainstreammedierne og ender med at formulere tre bud på ’mærkesager’ når det kommer til fremtidens digitale dannelse og medieforbrug.

Se eller gense samtalen om medierne og demokratiet her.

 

Alle bøger i MODERNE IDEER-serien kan købes her

Moderne Idéer Digital Festival

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. Se eller gense de digitale samtaler her.

Seneste artikler

 • Video: Mikkel Vedby Rasmussen og Thomas Gammeltoft-Hansen diskuterer fremtidens globale konflikter

  26. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer Mikkel Vedby Rasmussen, professor i forsvarspolitik, og Thomas Gammeltoft-Hansen, professor MSO i flygtningeret, hvordan vi håndterer fremtidens globale konflikter
 • Video: Thomas Bolander og Maja Horst diskuterer teknologi og innovation

  20. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i kunstig intelligens Thomas Bolander og professor i ansvarlig teknologi Maja Horst kunstig intelligens, tech-giganter og de etiske faldgruber ved den teknologiske udvikling
 • Video: Agi Csonka og Nanna Mik-Meyer diskuterer velfærd, uddannelse og social arv

  18. januar 2021
  Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer formand for børnerådet Agi Csonka og professor i sociologi Nanna Mik-Meyer, hvordan vi sikrer lighed i fremtidens uddannelse
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her