Interview
Læsetid: 1 min.

Video: Thomas Bolander og Maja Horst diskuterer teknologi og innovation

Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i kunstig intelligens Thomas Bolander og professor i ansvarlig teknologi Maja Horst kunstig intelligens, tech-giganter og de etiske faldgruber ved den teknologiske udvikling
Var 2020 løsningernes eller katastrofernes år? I samtaleserien Moderne Idéer Digital Festival gør førende forskere status over tidens store udfordringer. I denne samtale diskuterer professor i kunstig intelligens Thomas Bolander og professor i ansvarlig teknologi Maja Horst  kunstig intelligens, tech-giganter og de etiske faldgruber ved den teknologiske udvikling
Redaktionen
20. januar 2021

Den syvende samtale i Informations Moderne Idéer Digital Festival handler om teknologi og innovation. Thomas Bolander, professor i kunstig intelligens, og Maja Horst, professor i ansvarlig teknologi, diskuterer teknologioptimisme, innovation og nye muligheder. Vært for samtalen er Informations journalist Mathias Sonne.

Thomas Bolander er forfatter til bogen Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?, der er en del af vidensserien MODERNE IDEER. Han er phd. og professor i logik og kunstig intelligens på DTU Compute, hvor han forsker i sociale aspekter af kunstig intelligens. Han er medlem af SIRI-kommissionen, som undersøger kunstig intelligens’ indvirkning på det danske samfund.

Maja Horst er forfatter til bogen Hvad vil vi med universiteterne? der ligeledes er en del af vidensserien MODERNE IDEER. Hun er professor i ansvarlig teknologi på DTU. Hun er medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og har udgivet bøger og artikler om forholdet mellem videnskab, teknologi og samfund.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her