Videointerview med Michael Sandel: Sådan vinder Biden arbejderne tilbage fra republikanerne

I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg den amerikanske filosof og Harvard-professor Michael Sandel om ulighed, demokrati og alt det, de amerikanske demokrater mangler at forstå. Se med her
I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg den amerikanske filosof og Harvard-professor Michael Sandel om ulighed, demokrati og alt det, de amerikanske demokrater mangler at forstå. Se med her

Jesse Jacob

Redaktionen
27. januar 2021

Hvordan er det gået til, at republikanerne har overtaget arbejdervælgerne, mens demokraterne er blevet et parti for dem med lange uddannelser og høje indtægter?

I januar interviewede Rune Lykkeberg den amerikanske filosof og tænker Michael Sandel om den politiske situation i USA efter præsidentvalget, hvad der er gået galt for demokraterne, og hvordan Joe Biden skal gentænke partiet.

»Biden og demokraterne skal forstå, at de skal forbinde deres kritik af neoliberalismen med nogle værdier og den patriotisme, som højrefløjen ellers har monopoliseret. De skal tale til arbejdende folks følelser af at høre til et sted. De skal tale til det, som arbejdere drømmer om og længes efter,« siger Michael Sandel blandt andet til Rune Lykkeberg.

Sandel fortæller også om sin nye bog The Tyranny of Merit, om universiteternes alt for store magt i det amerikanske samfund, og om sin første samtale med den filosof, der havde defineret den liberalisme, som Sandel fik et gennembrud på at gøre op med: John Rawls.

Interviewet findes også som podcast. Den kan du lytte til her.

Videoen er redigeret af Rasmus Brandt.

Langsomme videosamtaler om verdenssituationen

Chefredaktør Rune Lykkeberg benytter den globale coronanedlukning til at hoppe på Zoom for at interviewe nogle af verdens førende intellektuelle. Du kan finde alle videoerne i serien her.

Interviewserien findes også som podcast – hør den her.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her