Langsomme samtaler
Læsetid: 1 min.

Videointerview med Bhaskar Sunkara: Hvad vil socialismen i Amerika?

I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg Bhaskar Sunkara, der er forfatter til ’The Socialist Manifesto’ og grundlægger af tidsskriftet Jacobin Mag, om socialismen i USA. Se med her
I serien ’Langsomme samtaler om USA’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg  Bhaskar Sunkara, der er forfatter til ’The Socialist Manifesto’ og grundlægger af tidsskriftet Jacobin Mag, om socialismen i USA. Se med her

Jesse Jacob

Redaktionen
18. februar 2021

Lige nu er venstrefløjen i USA stærkere, end den har været i årtier. Den har ideer, energi og indflydelse. Nytænkningen i Det Demokratiske Parti og de store mobiliseringer, som har sat dagsorden, kommer fra de venstreorienterede, der uden frygt for fortidens fjendebilleder kalder sig for socialister.

Men hvad kan den amerikanske socialisme egentlig opnå? Er socialisme bare deres ord for socialdemokrati eller har de en vision for, hvordan det amerikanske samfund skal forandres radikalt?

Jeg har været så heldig at få mulighed for at stille alle de spørgsmål om socialismen i USA til Bhaskar Sunkara, som er en definerende intellektuel for socialismen i USA, grundlægger af og redaktør for tidsskriftet Jacobin Mag og forfatter til bogen The Socialist Manifesto.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her