Langsomme Samtaler
Læsetid: 1 min.

Videointerview med Glenn Loury: Racismen er ikke det største problem for sorte i USA

I serien ’Langsomme samtaler om verdenssituationen’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg Glenn Loury, der i 1982 blev berømt som den første sorte professor i økonomi på Harvard, om raceproblemerne i USA og hvorfor man skal tro det på bedste i USA, hvis man vil skabe virkelige forandringer. Se med her
I serien ’Langsomme samtaler om verdenssituationen’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg Glenn Loury, der i 1982 blev berømt som den første sorte professor i økonomi på Harvard, om raceproblemerne i USA og hvorfor man skal tro det på bedste i USA, hvis man vil skabe virkelige forandringer. Se med her

Jesse Jacob

Redaktionen
25. februar 2021

Der er stadig, omtrent 150 år efter den amerikanske borgerkrig og 50 år efter kampene for borgerrettigheder i USA, meget stor ulighed mellem sorte og hvide i USA.

Der er også en meget stærk anti-racistisk bevægelse, som fører an i opgøret med diskrimination af sorte i det amerikanske. Men Glenn Loury, der blev berømt som den første sorte professor i økonomi på Harvard i 1982 og som har været engageret i den samtale om raceproblemerne i USA i årtier, mener, at den nye anti-racistiske bevægelse fører den forkerte kamp.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her