Langsomme samtaler
Læsetid: 1 min.

Video: Det, der sker i Europa nu, er meget skræmmende, mener Esther Duflo

Den franske nobelprismodtager i økonomi Esther Duflo blev økonom efter et møde med Thomas Piketty. I dette afsnit af serien ’Langsomme samtaler om verdenssituationen’ fortæller hun Rune Lykkeberg, hvordan hun tror, at bedre forståelse af økonomi kan forandre verden, og hvorfor store ideologiske forandringer er ved at finde sted
Den franske nobelprismodtager i økonomi Esther Duflo blev økonom efter et møde med Thomas Piketty.  I dette afsnit af serien ’Langsomme samtaler om verdenssituationen’ fortæller hun Rune Lykkeberg, hvordan hun tror, at bedre forståelse af økonomi kan forandre verden, og hvorfor store ideologiske forandringer er ved at finde sted

Jesse Jacob

Redaktionen
31. marts 2021

Esther Duflo blev økonom, fordi hun ville forandre verden, men arbejdede for langsomt til politisk aktivisme.

Hun mødte senere Thomas Piketty, der fortalte hende, hvordan hun kunne lære det, der skulle til for at en økonom kunne skabe forandringer i virkeligheden. For et par år siden blev den franske økonom belønnet med nobelprisen, fordi hun sammen med sin mand og en kollega har udviklet en original ny måde at bidrage til samfundet.

Duflo fortæller i denne langsomme samtale om sit arbejde med at forandre de økonomiske grundantagelser i politik i dag, om den nye generation af økonomer, hun selv tilhører, om de politiske opbrud, som pandemien har givet anledning til, og om hvor meget, der er på spil i Europa, hvor vaccineudrulningen ikke har fungeret, og folk er ved at miste tilliden til deres ledere:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jeg synes hun er lidt svær at forstå - det kunne være dejligt at trykke det hun siger på en dansk artikel

måske er den skrevet i avisen ?

Jakob Thiemann

Kunne vi får en udgave med danske undertekster?