Langsomme samtaler
Læsetid: 1 min.

Videointerview med Louis Menand: Sådan blev USA hele verdens kulturelle stormagt

I serien ’Langsomme samtaler om verdenssituationen’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg kulturhistorikeren Louis Menand om, hvordan den amerikanske populærkultur blev spredt til hele verden, og hvorfor kunsten var så vigtigt for USA, at den blev støttet og udbredt af CIA. Se med her
I serien ’Langsomme samtaler om verdenssituationen’ interviewer chefredaktør Rune Lykkeberg kulturhistorikeren Louis Menand om, hvordan den amerikanske populærkultur blev spredt til hele verden, og hvorfor kunsten var så vigtigt for USA, at den blev støttet og udbredt af CIA. Se med her

Dalva Skov

Redaktionen
3. marts 2021

Kulturelt er vi alle amerikanere. Uanset om vi politisk er stærkt kritiske over for USA og analytisk er modstandere af deres forbrug, livsform og militær, lever vi med amerikansk musik, film, tv-serier og sociale medier.

Louis Menand, som er professor ved Harvard, har skrevet en fantastisk bog på næsten 900 sider, der fortæller historien om, hvordan USA’s populærkultur blev vores fælles globale horisont. Det skete på tyve år fra 1945 til 1965, og det været sådan lige siden:

»Den store indflydelse internationalt kom helt sikkert fra Elvis Presley og filmene«, fortæller han. Populærkulturen blev dannet i USA og blevet videreudviklet derovre lige siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her