Folk
Læsetid: 1 min.

80 år efter Pearl Harbour ruster Japan sig til ny krig

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Japans premierminister Shinzo Abe i nedtrykt tænksomhed efter det kinesiske svar.

Japans premierminister Shinzo Abe i nedtrykt tænksomhed efter det kinesiske svar.

Kazuhiro NOGI

Redaktionen
7. december 2021

Admiral Yamamoto: For 80 år siden forregnede en japansk krigsstrateg sig fatalt: Overraskelsesangrebet på Pearl Harbour skulle skræmme USA fra krigsdeltagelse. Men virkede stik modsat. Og betød snart, at krigslykken vendte til aksemagternes ugunst.

 

Shinzo Abe: Nu er stemningen igen krigerisk i Fjernøsten. Ved en onlinekonference organiseret af en taiwansk tænketank udtalte Japans ekspremierminister her i sidste uge, at »et nødstilfælde for Taiwan også vil være et nødstilfælde for Japan«.

 

Wang Yi: Disse ord tog Kinas udenrigsminister fortrydeligt op. I en verbalnote kaldte han Abes udtalelse en »uansvarlig« og »brutal indblanding«. Japan må »ikke undervurdere det kinesiske folks styrke og beslutsomhed«, advarede Yi videre.

 

Éric Zemmour: Krigerisk er også navnet på det nye parti, Frankrigs højreekstreme præsidentkandidat har stiftet: ’Reconquête’. En henvisning til ’Reconquistaen’, den kristne middelalders muslimfordrivende generobring af Den Iberiske Halvø.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her