Folk
Læsetid: 1 min.

LA’s ideologiske korsfarer vil modvirke krænkelseskultur, men er selv motiveret af krænkelse

Folketinget skal tage stilling til, om danske universiteter skal bekende sig til ’Chicago-principperne’, der skal modvirke ’krænkelsesparathed’ – men forslagsstilleren forekommer selv motiveret af krænkelse over ’wokeistiske’ studieretninger
I dag fremsætter Henrik Dahl (LA) et forslag om at indskrive de såkaldte Chicago-principper i den danske universitetslov.

I dag fremsætter Henrik Dahl (LA) et forslag om at indskrive de såkaldte Chicago-principper i den danske universitetslov.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Redaktionen
2. december 2021

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Éric Zemmour: Nu er det officielt: Den ultrareaktionære publicist meldte sig i forgårs som kandidat til Frankrigs præsidentvalg. Han står for splittelse, intolerance, forkastelse af forskelle samt frygt og væmmelse ved moderniteten.

Josephine Baker: Samme dag blev denne sorte amerikanskfødte kunstner optaget i Panthéon, krypten for Frankrigs fædrelandskult. For præsident Macron en markering af de sande ’franske værdier’: universalisme, antiracisme, tolerance og inklusion.

Henrik Dahl: I dag fremsætter LA-ordføreren et forslag om at indskrive de såkaldte Chicago-principper i den danske universitetslov. Principperne skal sikre forskningspluralisme, ytringsfrihed og modvirke enhver form for krænkelsesparathed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her