Folk
Læsetid: 1 min.

Elon Musk er ikke så glad for sine kritikeres ytringsfrihed

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Tesla-direktør Elon Musk har købt det sociale medie Twitter.

Tesla-direktør Elon Musk har købt det sociale medie Twitter.

Mike Blake

Redaktionen
28. april 2022

Det nye ikon for uhæmmet ytringsfrihed er en mand, der dårligt tåler modsigelse – det viser hans egen onlineadfærd og arbejdsgiverpolitik.

Johan Friedrich Struensee: Han indførte trykkefrihed, afskaffede tortur i retsplejen, beskar privilegier, fremmede meritokrati. For 250 år siden fik han på Øster Fælled hugget sit hoved og en hånd af, hvorpå hans krop blev parteret og lagt på hjul og stejle.

Elon Musk: Ytringsfrihedens ’nye bedste ven’ praktiserer ikke altid, hvad han prædiker. På sin Twitter-profil blokerer han kritikere og mobber journalister, mens arbejdere på hans elbilfabrik sparkes ud, hvis de taler for faglig organisering.

Brix og Pape: Ekstra Bladet ville vide, hvor meget den konservative partichef får i formandshonorar, men så skulle chefredaktøren også afsløre sin gage, krævede Pape først. Men røbede så, at honoraret er på 50.000 kroner om måneden. Brix derimod vil hellere tie end turde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her