Medier
Læsetid: 1 min.

Lene Winther bliver ny udlandsredaktør på Information

Lene Winther kommer fra en stilling som asienkorrespondent på Berlingske og begynder som udlandsredaktør på Information den 8. august
Lene Winther kommer fra en stilling som asienkorrespondent på Berlingske og begynder som udlandsredaktør på Information den 8. august

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Redaktionen
14. juni 2022

Efter måneders jagt har Information fundet sin nye udlandsredaktør. Hun hedder Lene Winther og kommer fra en stilling som asienkorrespondent på Berlingske, hvor hun har været siden 2018.

Tidligere har hun været vært og tilrettelægger på det ugentlige magasinprogram Kina Snak på Radio24syv samt journalist på DR2 og DR Nyheder.

»Vi vil meget gerne blive bedre til at se Vesten udefra og anskue verden fra et andet synspunkt end det vestlige,« siger chefredaktør Rune Lykkeberg. »Med sin erfaring som asienkorrespondent og som vært på Kina Snak er Lene perfekt til at hjælpe os med det.«

42-årige Lene Winther har en bacheloruddannelse i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og en journalistuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole med studier på Fudan Universitet i Shanghai.

»Jeg glæder mig utrolig meget til at starte som udlandsredaktør på Information, der i disse dage skruer op for den internationale dækning, mens andre skruer ned,« siger Lene Winther, der mener, at Information spiller en afgørende rolle i medielandskabet ved at insistere på at udfolde det ægte perspektiv og sortere det spektakulære, det hurtige og fragmenterede bort.

Især glæder hun sig til at lære medarbejderne på udlandsredaktionen at kende, siger hun og kalder Informations nuværende korrespondenter »et enormt stærkt og dygtigt hold, som jeg har fulgt og beundret på afstand«:

»For mig er det vigtigt, at Informations læsere bliver præsenteret for hele verden og ikke blot de dele af den, som de i forvejen kender. Vi befinder os i en skæbnestund i historien, hvor den gamle verdensorden, som vi kender den, smuldrer, mens nye alliancer vokser frem. Den virkelighed vil jeg være med til at sætte på dagsordenen,« siger hun.

Lene Winther begynder i sin nye stilling den 8. august.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

David Zennaro

Velkommen til!

Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Rønnow Klarlund

Ja, tillykke og velkommen til :-)

Ejnar Søndergaard

Hvis der bliver realiteten at den nye Udlandsredaktør vil se på hele verden og ikke blot ud fra et vestligt perspektiv, så er det i højeste grad tiltrægt og absolut nødvendigt, hvis bl.a. den danske politik skal være konstruktiv i den fortsatte udvikling af en ny verdensorden. En verdensorden uden vestlig og gamle kolonimagternes dominans og hvor de nye forhold efter afkolonialiseringen, (selv om den ikke er helt færdig endnu) indgår i en multipolær verden.
Men indtil jeg ser resultater bl.a. om den ikke vestlige verdens analyse af og syn på krigen i Ukraine samt konstruktive løsninger på krigen i Ukraine og på Natos/USA's relationer til Rusland. - så fortsætter jeg med at hente mine informationer fra udenlandske kilder som f.eks. Aljezeera, DW, ChinaDaily, CNN, BBC.og RT, når der igen bliver adgang til den.

John Andersen

Det ville være svært at finde en mere ensidigt antikinesisk journalist end Lene Winther. Når jeg læser hendes artikler i Berlinske får jeg tit fornemmelsen, at hun får sin viden direkte fra CIA. Rune kunne du virkelig ikke finde en journalist som er mere objektiv? I lighed med Ejnar Søndergaard vil jeg også fortsætte med at læse nogle af de nævnte udenlandske aviser for at få objektive "INFORMATION".