Radio Information
Læsetid: 1 min.

Bjarne Corydon: Hele verden er ikke længere et samlet marked

I tredje afsnit af sommerens specialudgave af Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg med Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, om stigende inflation, politisk afmagt, stigende energipriser, ja, i det hele taget verdensøkonomiens tilstand
I tredje afsnit af sommerens specialudgave af Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg med Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, om stigende inflation, politisk afmagt, stigende energipriser, ja, i det hele taget verdensøkonomiens tilstand

Peter Nygaard Christensen/Jakob Dall

Redaktionen
29. juli 2022

Goddag kære lytter & læser

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den danske avis, jeg, ud over vores egen, læser hver eneste dag og lærer mest af, er Dagbladet Børsen. Det gør jeg, fordi Børsen kombinerer erhvervsstof og økonomisk politik på en måde, som gør mig klogere på noget, som jeg altid tror, jeg har forstået, indtil jeg sætter mig ind i det og bliver konfronteret med min egen uvidenhed: verdensøkonomien.

Og efter nogle voldsomme måneder med stigende inflation, politisk afmagt, stigende energipriser, brudte forsyningskæder og nye alliancer var det oplagt, at vi skulle tale med Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, om, hvad der sker med verdensøkonomien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

"Bjarne Corydon: Hele verden er ikke længere et samlet marked"

Det var det da ellers lige før Jul sidste år. Kina og Rusland indgår en strategisk samarbejdsaftale, Rusland rykker ind i Ukraine og hele verdens korthus falder sammen på ingen tid.

Vesten er helt enormt sårbar og afhængig af resten af verden gør som vi siger for at opretholde vores livsstil. Men resten af verden vil ikke længere være med til det. Tværtimod er der rettet en #MeToo bevægelse mod vesten og vores opførelse. Det har potentiale til at blive ikke så lidt alvorlig. Særligt når man vender blikket tilbage gennem historien og ser på hvilken opførelse vesten har udsat resten af verden for. Dygtighed er langt fra den eneste grund til vesten er blevet rig på bekostning af resten af verden.

Vi i vesten har vores mode at fortolke verden på. Store dele ar resten af verden, og dermed det helt store flertal af verdens befolkning, har deres. Og man kan vist godt sige de afviger en del fra hinanden.

Det bliver en interessant fremtid der venter.

Linus Block Nikolajsen, Torben K L Jensen, Carsten Munk, Alan Frederiksen og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

BRICS samarbejdet med Brasilien,Indien,Rusland og Kina har tidligere i år underskret en samarbejdsaftale om valuta,frihandel og energi. De lande tilsammen udgør 40 % af verdens befolkning og alle en del af Kina´s nye silkevejsprojekt "Belt and Road Initiative" - Det er det modsatte af "markedet" - det er godt gammeldags planøkonomi så det batter - for de 40 %.

Linus Block Nikolajsen og Jeppe Theodor Lindholm anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Hvis EU ikke skal sumpe hen i historier om de gode gamle dage, så er EU nødt til at have et ordentligt forhold og samarbejde til vores omgivelser.

Surt show, ved det godt. Men det gælder også Rusland og Kina. Samt Indien, Brasilien og ikke mindst landene på det afrikanske kontinent m.m..

Og det ved vi godt.

Jeppe Theodor Lindholm

Glemte lige :-)

At vesten, ført an af USA, erklærede sig selv som entydig sejerherre af den kolde krig og nærmest som "ejer" af verden har været en historisk katastrofe.

Også det ved vi godt.