Radio Information
Læsetid: 1 min.

Bo Lidegaard: Putin holder Europa i et energipolitisk jerngreb – og det bliver kun værre

I første afsnit af sommerens specialudgave af Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg med sin gamle chef og ven Bo Lidegaard om Ruslands invasion af Ukraine, den globale fødevarekrise, den politiske krise i USA og meget mere
I første afsnit af sommerens specialudgave af Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg med sin gamle chef og ven Bo Lidegaard om Ruslands invasion af Ukraine, den globale fødevarekrise, den politiske krise i USA og meget mere

Jacob Ehrbahn/Jakob Dall

Redaktionen
15. juli 2022

Kære lytter & læser

Det er blevet en tradition for Radio Information, at når Anna von Sperling tager på ferie, opsøger jeg min gamle chef og ven Bo Lidegaard og beder ham udlægge hele verdenssituationen.

Jeg stiller Bo alle de store spørgsmål om Ruslands invasion af Ukraine, den globale fødevarekrise, den politiske krise i USA, Kinas problemer med corona og handel og selvfølgelig det helt overordnede anliggende: klimaet. 

Bo forklarer i denne samtale, hvorfor de vestlige sanktioner kommer til at ramme os meget hårdere, end de rammer den russiske krigsmaskine. Og hvorfor han tror, at Europa ikke vil kunne opretholde vores embargo mod Rusland: »Putin holder Europa i et hårdt energipolitisk greb – og det bliver kun værre,« som han siger.

Han fortæller også, hvad det betyder, at alle verdens stormagter på den eller den anden måde befinder sig i en form for krise. Alle dem, der plejer at være de stærke, er hver især svækkede.

Endelig taler vi om, hvor svært det er for Vesten at være med til at forme en ny verdensorden, som baserer sig på, at vi ikke længere lever i en verden domineret af Vesten.

Det er hele verden rundt og tilbage igen til vores gode gamle uenigheder.

Som Bo siger: »Det er en menneskelig tilbøjelighed, at hvis man kan vælge mellem at gøre noget, som skader os selv eller ikke gøre noget – så vælger man at gøre noget. Fordi vi ikke kan holde ud ikke at gøre noget.«

Jeg vil anbefale: Lad være med at gøre noget! Lyt til vores samtale. 

God fornøjelse.

Rune Lykkeberg

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

EU er dybt afhængige af forsyninger udefra. Lukkes der for energien og stoppes der for levering af de nødvendige råstoffer til at holde produktionen kørende. Så...

Anders Hejgaard

Hvorfor kan man ikke høre Radio Information i jeres egen app? Det virker besynderligt