Nyhedsbrev
Læsetid: 1 min.

Ditte Brasso Sørensen: EU har brat indset, at handel ikke skaber fred i verden

I fjerde afsnit af sommerens specialudgave af Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg med europaanalytiker Ditte Maria Brasso Sørensen om EU’s nye rolle som en global aktør med både alliancer og fjender
I fjerde afsnit af sommerens specialudgave af Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg med europaanalytiker Ditte Maria Brasso Sørensen om EU’s nye rolle som en global aktør med både alliancer og fjender

Sigrid Nygaard/Jakob Dall

Redaktionen
5. august 2022

Det lød som meget store ord og meget lidt bevægelse i verden, da EU-Kommissionen for nogle år siden annoncerede, at EU skulle være en såkaldt »geopolitisk aktør«. EU var indtil da en slags apolitisk stormagt, som ikke havde stærke alliancer, men bedrev samhandel med alle.

Men efter først pandemien og nu krigen i Ukraine er EU begyndt at træde i karakter som en global aktør, der har alliancer og fjender. EU har sendt våben til Ukraines kamp mod Rusland – det har unionen aldrig gjort før. Og EU bruger mange flere penge på forsvar. Det er også nyt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

Hvad gør man, hvis man gerne vil høre Radio Information på en iindows pc ??

Torben Lindegaard

Hvad gør man, hvis man gerne vil høre Radio Information
på en Windows pc ??

Carsten Troelsgaard

whaa..
Én der spiser med kniv og gaffel ..
Vi andre (Android) bruger fingrene.

Jeg har både windows og android åben .. begge to har direkte adgang til en knap man bare kan klikke på. Jeg tør ikke sige, om jeg på et tidspunkt har lavet noget specielt ved pc'ens indstillinger for at nå hertil - men det lyder som et usædvanligt problem.

.. jeg griser mig helt op til albuen .. gi mig en mus og et tastatur!

Inger Pedersen

Pc med windows:

På øverste bjælke:
- vælg podcast
- vælg spotify
- vælg udsendelse

God fornøjelse :-)

Inger Pedersen

Android:

- vælg menubjælken til venstre for overskriften Information
- vælg Følg med (rødt)
- vælg podcast
- vælg Radio Information
- vælg udsendelse