Arrangement
Læsetid: 5 min.

Kom med til Informations storslåede festival

Det her har vi ventet længe på! Den 20. november starter Informations første festival. Det er samtaler og journalistik, pop, modstand og verdensordenen udlagt. Det er live. Det er i Aarhus. Det er en hel dag i det bedste selskab, og du er inviteret
Redaktionen
2. september 2022

Den 20. november har Information inviteret en række af tidens klogeste og mest inspirerende mennesker til Aarhus for at gå på scenen sammen med Informations journalister. Det bliver en hel dag med en elegant blanding af liveinterview, journalistik, debat, lidt mad, meninger og musik i det bedste selskab, man kan tænke sig. Det vil handle om klodens største udfordringer, om dansk politik og verdens brændpunkter. Om at blive ældre og om at være ung, om akavede møder, popmusik, litteratur, film og … om Aarhus, selvfølgelig.

Du er hermed inviteret.

Det hele vil intelligent og nærværende blive bundet sammen af vores egen populære podcastvært fra Radio Information, Anna von Sperling, der vil åbne dagen med at byde velkommen til chefredaktør Rune Lykkeberg. Han vil placere avisen i verden og tale om, hvordan en modstandsavis som Information oplever modstandskampen i dag, inden han kaster sig over den meget konkrete modstandskamp, der foregår i Ukraine, når en af tidens stærkeste Rusland-analytikere Peter Pomerantsev, kommer på besøg.

Pomerantsev er født i Ukraine i 1977, vokset op i London og har i en årrække arbejdet som journalist og tv-producer i Rusland. I 2010’erne brød han igennem som nonlitterær forfatter med flere indflydelsesrige bestsellere om Ruslands forvandling under Putin fra autoritær til en totalitær stat. Under den nuværende krig har han skrevet en række indsigtsfulde og meget personlige essays om situationen, som vi også har trykt her i avisen. Det er måske ikke just opløftende, men det er klart, køligt og rasende interessant.

I dette efterår udgiver den spektakulære whistleblower Chelsea Manning sine dybt personlige erindringer over hele kloden – også i Danmark, hvor den udkommer på Informations Forlag. Derfor har vi inviteret hende til Aarhus, for at tale om sin modstandskamp, der i 2010 pludselig blev kendt for hele verden, da hun smuglede mere end 700.000 hemmeligstemplede afslørende militærdokumenter ud af Irak. Derved blev Manning også en afgørende faktor i den offentlige opinion om Irak-krigen, ifølge mange analytikere. Hun blev idømt 35 års fængsel og påbegyndte sin transition fra mand til kvinde, men efter syv år i militært fængsel blev hun benådet af præsident Obama. Det vil hun fortælle om, ligesom vi vil tale med hende om den digitale tidsalder, sit vilde liv og kampen for at forsvare sine rettigheder.

Da vi spurgte vores litteraturredaktør Peter Nielsen om, hvem han allerhelst ville tale med til sådan en festival, pegede han på den storsælgende laureat Hanne-Vibeke Holst, og sammen vil de blandt andet tale om hendes nyeste bog Kriger uden maske. Den foregår i 30’erne og 40’ernes urolige Europa, hvor vi følger en ung kvindelig kunstners kamp for kunsten og kærligheden og den evige stræben efter at forbinde sig med noget større og finde sit eget sted i verden – som kvinde, kunstner og kriger. Endnu en modstandskamp.

Og siden festivalen nu foregår i Aarhus, har vi også inviteret byens mest berømte fortællere. Forfatter Svend Åge Madsen og filminstruktøren Nils Malmros har gennem mindst fire årtier med Aarhus som centrum været toneangivende for hele Danmarks selvforståelse og vores kulturjournalist og filmanmelder, Lone Nikolajsen, har begejstret fulgt dem begge tæt det meste af sit liv. Sammen vil de gå ombord i de to aarhusianeres imponerende værk og blandt andet tale om, hvad der gør Aarhus så vigtig for dem.

De to er naturligvis ikke de eneste kunstnere, der har defineret Aarhus og Informations vidende kunstredaktør Maria Kjær Themsen, vil i en live lynanalyse vise sit yndlings-Aarhus-værk.

I skrivende stund ved vi det ikke, men mon ikke, der inden festivaldagen oprinder, vil have været både udskrevet og måske også afholdt et folketingsvalg. Vi håber det. Uanset hvad der sker, kommer vores langhårede analytiker Lars Trier Mogensen og sætter det politiske skab så efter trykkeligt på plads for os, at man roligt, afklaret og kanske også lidt oprevet kan berede sig på de kommende års kampe på Christiansborg.

En person, der gennem et helt menneskeliv har formået at forblive både afklaret og oprevet er avisens tidligere chefredaktør – nuværende utrættelige samfundskritiker og operaanmelder ­– Georg Metz. Men hvordan bevarer man egentlig ilden, vreden og begejstringen? Og hvad er det for en modstandskamp, han kæmper i dag? Vi taler med forfatteren, revseren og teatermodelbyggeren om sine kampe og lader ham langsomt komme i retningen af et lidt lettere, men dog dødsens alvorlige punkt på programmet:

Trofaste læsere af avisen vil vide, at vi har en ugentlig brevkasse, som læserne flittigt skriver til med spørgsmål om de små problemer, der har det med at blive store og store problemer, der er blevet for små. Udvalgte skribenter forsøger så at svare efter bedste evner og en af de mest populære til det er Georg Metz, så det vil han gøre live på scenen med de sidste spørgsmål, der er kommet ind til redaktionen. Vi kan endnu ikke afsløre hvem, men vi arbejder også på at få en af de helt store kanoner med i dette brevkassepanel, som en slags gæstestjerne.

En anden, der aldrig er blevet forpustet eller har opgivet at kæmpe, er avisens legendariske klimajournalist og prisvinder Jørgen Steen Nielsen. Han har inviteret den anmelderroste romandebutant Villads Andersen, der er tidligere taleskriver for Mette Frederiksen, på scenen sammen med en klimaaktivist, for blandt andet at tale om et af temaerne i romanen København, udateret. Her skildrer Villads Andersen en nær fremtid, hvor klimabevægelsen har skubbet det politiske system og hele Danmark i en grønnere retning med vold, sabotage, blokader og brutale boykots af personer, der ikke tænker som bevægelsen. De tre tager den svære samtale om, hvordan klimabevægelsen bliver effektiv og folkelig på en gang.

Uanset, hvor folkelig klimabevægelsen kan blive i Danmark, rykker den nok næppe meget i det globale perspektiv, hvis vi ikke har verdens folkerigeste nation Kina med os. Rollen som global supermagt er blevet tydeligere år for år, men det er, som om vi stadig har svært ved at forstå den kinesiske kultur, politikken lederne og deres syn på verdensorden. Informations udlandsredaktør Lene Winther har selv boet i Kina og sammen med den danske kinaforsker Mette Thunø, vil de gøre os klogere, når de analyserer efterårets helt store udenrigspolitiske begivenhed: genvalget af Xi Jinping som præsident.

Man skal altid slutte en god fest på toppen og den chance forpasser Informations Festival ikke, når skuespiller og sanger Jeanett Albeck, vil blæse os ud i den aarhusianske novemberaften. Hun er en del af det succesfulde teaterkollektiv Sort Samvittighed, men har også i eget navn lagt både anmeldere og publikummer ned med stykker som »Brøgger« og »Ellers Tak«, albummet Eros og det hårdtpumpede #Me-Too-hit »Velkommen i klubben«. Hun vil tale med kulturjournalist Lise Benthin Præstgaard om at være for meget, før hun jo selvfølgelig opfører nogle af sine egne numre. Sikke en top at slutte på.

Tilmeld dig her.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er ikke betalende, men vil gerne deltage den dag også fordi jeg bor tæt på Århus, hvad skal der til for at jeg kan deltage og hvilken måned sker det i ?

Flere steder rundt omkring i landet tager man hensyn med billetpriser til pensionister m.fl, som ikke, og især i denne tid, ikke har råd til en billet pris på 400 dkr. for en dags "underholdning" med indsigt i verden af i dag. Det er næsten som om os seniorer ikke er velkommen?

Danny Hedegaard

Jeg er så træt af forventninger om, at du som pensionist pr automatik kan få rabat:-(

Økonomisk formåen er ikke som tidligere betinget af alder, tværtimod!

Se bare kursus kataloget hos Information, der kræver en velpostret tegnebog for at kunne deltage.
Og det tror jeg at mange af Informations læsere har, en ganske god økonomi.

400 kr bør ingen herregård udgøre for de fleste uanset.

Et større og større mindretal af ældre, har en betydelig bedre økonomi end de fleste der stadig er på arbejdsmarkedet.

Giv gerne rabat til nogle, men lad være med at lade kriteriet være, at du enten er pensionist eller studerende.

Jeg skal lige have kalenderen til at gå op, og regner med at deltage, og gøre det til en weekend tur til Århus.

Er desværre ikke en ørn til engelsk, men så sker der så meget andet interessant på dansk også.

Godt initiativ:-)

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Danny Hedegaard

Nu har jeg tilmeldt mig festivalen, og jeg glæder mig til at deltage.
Selvom om jeg må droppe de indslag i programmet der er på engelsk.
Men jeg er nok den eneste deltager, som det er tilfældet for.

Jeg formoder at flere end jeg må rejse efter oplevelsen, og det gør jeg gerne.
For Århus er en skøn by, og byen er altid et besøg og turen fra København værd:-)

Da jeg afholder alt min ferie fra den 19/10 til den 12/12, rejser jeg lidt rundt i Danmark, i stedet for at rejse til udlandet.

Det fortsætter jeg formentlig med så længe der stadig er krig i Ukraine, og påbud om brug af mundbind i udlandet.

Jeg besluttede mig for at udvide turen til en lang weekend i Århus.

Har for vane at planlægge mine rejser ret minutiøst, og tænker at jeg måske kan inspirere flere deltagere i rejsen til egne oplevelser i Århus?

Pt har jeg kun billetten til festivalen, men mangler at bestille rejse, teater, koncert og entre billetter.
Men det får jeg gjort snarest!

Det skal nok blive en god tur til smilets by:-)

Mine egne foreløbige planer!

Rejseformer som jeg overvejer?

Kombardo Espressen
https://www.kombardoexpressen.dk/

DSB
https://www.dsb.dk/

Hotel som jeg overvejer ?

Tjek ind fredag den 18/11 og tjek ud mandag den 21/11

Billigt og med en central beliggenhed.

Priser eksklusiv morgenmad.

Wakeup - Aarhus
M.P. Bruuns Gade 27
8000 Aarhus C
https://www.wakeupcopenhagen.dk/hotellerne/aarhus#/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/M.+P.+Bruuns+Gade+27,+8000+Aarhus/@56.148578,10.2013773,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f8c2a5cd5e3:0x9643dfa12f61701d!8m2!3d56.148578!4d10.203566

Fredag den 18/11 kl 12

MOESGAARD MUSEUM
MOESGÅRD ALLÉ 15
8270 HØJBJERG
https://www.moesgaardmuseum.dk/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/Moesgaard+Museum,+Moesg%C3%A5rd+All%C3%...@56.0888154,10.2211532,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c411cbd6794cd:0xb6f4787aff1bd42e!8m2!3d56.0888154!4d10.2233419

Fredag den 18/11 Kl 17:00

Bøfsandwich

Restaurant Kohalen
Jægergårdsgade 164 A
8000 Aarhus C
https://kohalen.dk/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/J%C3%A6gerg%C3%A5rdsgade+164a,+8000+Aar...@56.1479067,10.2089901,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f8f7eca581f:0x7f0d259f49a2263c!8m2!3d56.1479067!4d10.2111788

Is fredag den 18/11 før teater

Mammis Gelato
Jægergårdsgade 66
8000 Århus C
https://www.mammis.dk/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/J%C3%A6gerg%C3%A5rdsgade+66,+8000+Aarhus/@56.148044,10.1990432,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f8c471bd8af:0xacc2bc1178738e59!8m2!3d56.148044!4d10.2012319

Fredag den 18/11 Kl 19:30

AARHUS TEATER SCALA
TEATERGADEN
8000 AARHUS C
https://aarhusteater.dk/

Leonora Christina
- Sandhedens Dronning
https://www.aarhusteater.dk/det-sker/forestillinger/aktuelt/leonora-chri...

Google maps
https://www.google.dk/maps/place/Teatergaden,+8000+Aarhus/@56.1562803,10.2087047,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f9129e70049:0x1349ceea40a8b945!8m2!3d56.1562803!4d10.2108934

Lørdag den 19/11 kl 10

Juliette - Aarhus
Jægergårdsgade 54
8000 Aarhus C
https://juliette.dk/aarhus/

Brunchbuffet
https://juliette.dk/brunchbuffet/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/J%C3%A6gerg%C3%A5rdsgade+54,+8000+Aarhus/@56.1480422,10.1980039,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f8c5c9d3fa9:0x234adae6953fac8d!8m2!3d56.1480422!4d10.2001926

Lørdag den 19/11 kl 12

Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C
https://www.musikhuset.dk/

Bravo Beethoven!
Aarhus Symfoniorkester
https://www.musikhuset.dk/kalender/bravo-beethoven

På Google maps
https://www.musikhuset.dk/praktisk-info/find-vej

Lørdag den 19/11 kl 14

Aros
Aros Allé 2
8000 Aarhus C
https://www.aros.dk/da/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/Aros+All%C3%A9+2,+8000+Aarhus/@56.1539075,10.1974874,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f92c28f6a05:0x7787aeb62a07e9cd!8m2!3d56.1539075!4d10.1996761

Lørdag den 19/11 kl 19

Feast
Martin IB
Mariane Thomsens Gade 4B
8000 Aarhus C
https://www.martinib.dk/restauranter/feast/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/Mariane+Thomsens+Gade+4b,+8000+Aarhus/@56.1656,10.2263591,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3fa147c5a189:0x4580d8c4f549fb20!8m2!3d56.1656!4d10.2285478

Brunch søndag den 20/11 kl 08:30

Cafe Casablanca
Rosensgade 12
8000 Aarhus C
https://cafe-casablanca.dk/
Crunch-buffet
Søndag og helligdage, inklusive fredag i Kr. Himmelfartsferien: 08.30-13.00
https://cafe-casablanca.dk/menu/crunch/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/Rosensgade+12,+8000+Aarhus/@56.1576488,10.2091349,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f96dc01bacb:0x4369f7b17debe6c!8m2!3d56.1576488!4d10.2113236

Søndag den 20/11 kl 10

Informations Festival
God beliggenhed og lækkert ser det ud:-)

CENTRALVÆRKSTEDET
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C
https://centralvaerkstedet.dk/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/V%C3%A6rkmestergade+9,+8000+Aarhus/@56.149882,10.2049113,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f8e4785a45f:0x5289908bb90e4282!8m2!3d56.149882!4d10.2071

Søndag kl 18:30

Zafran
Sønder Allé 6
8000 Aarhus C
https://www.restaurantzafran.dk/

På Google maps
https://www.google.dk/maps/place/S%C3%B8nder+All%C3%A9+6,+8000+Aarhus/@56.152915,10.2025763,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x464c3f9218a1b703:0xd3e7c2df805041b7!8m2!3d56.152915!4d10.204765

Søndag den 20/11 Kl 20:00

Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C
https://www.musikhuset.dk/

Sebastian Solo
https://www.musikhuset.dk/kalender/sebastian-solo

På Google maps
https://www.musikhuset.dk/praktisk-info/find-vej

Mandag den 21/11

Hjem til København!

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Hvor er det dejligt at Informationen har valgt at lægge denne spændende festival i Aarhus. Har ofte kigget langt efter arrangementer, som blev afholdt i København. Jeg satser stærkt på at deltage og opleve nogle af mine yndlings-mediemennesker live. Med venlig hilsen Hanne Bjerre.

Danny.. jeg er glad på dine og andres vegne at du/i har råd og kan prioritere at tage til festival, så god festival

Danny Hedegaard

Nu ved jeg ikke hvordan den geografiske fordeling af abonnenter og øvrige læsere af Information er?

Men det er en god ide, at ikke alle arrangementer behøver at blive afviklet i avisens kantine i København!
Men så må det nødvendigvis også koste lidt mere at deltage, hvis Information har større omkostninger til arrangementer udenfor København.

Danmark er i øvrigt ikke større, end at der snildt kunne afholdes arrangementer i Vejle, Viborg eller Ålborg.
Alle vil kunne deltage ud og hjem samme dag, i bil, med tog eller fly.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Danny Hedegaard

Nu er hele min tur på plads tur retur, og hotel i Århus i weekenden fredag den 18/11 til mandag den 21/11.

Skulle nogle velkendte navne her i forum, have lyst til at ses i Århus til luksus brunch lørdag og søndag, eller på restaurant lørdag aften.
Så sig til, for jeg har fundet stederne:-)

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Thomas Højmark

Wow, Danny. Så ved vi, hvad der skal ske, når en københavner kommer til byen. ;)

Jeg kan så oplyse, at Kohalens køkken lukker allerede kl. 16. Noget der har ærgret mig i mange år, da det altid har besværliggjort besøg . Et legendarisk og autentisk sted som om få år er omkranset af det nye "downtown Aarhus", hvor en række "byudviklere", som de ynder at kalde sig, (dvs. ejendomsspekulanter) er i fuld gang med at knalde tårnhøje byggerier op. Det er heldigvis ikke udelukkende tåbeligheder de slipper afsted med , så bl.a. Kohalen m.fl. kommer til at forblive rigtig gode kontraster i området.

Håber du får en god tur :)

Danny Hedegaard, Alan Frederiksen og Helle Brøcker anbefalede denne kommentar

Danny Hedegaard.
Du skal være så velkommen tl Aarhus.
Desværre ser det ud til at Juliette er konkursramt og lukket, men der er masser af andre gode steder i Jægergårdsgade, så du skal bare se dig om, på vejen fra Bruunsgade.
Hvis du mangler et spisested kan jeg anbefale Aarhus Street Food i den gamle garage for rutebiler - det hed det engang her i byen. Gå dertil langs havnen og forbi Dokk1

Inde bag Kohalen i det nedlagte slagteri er der et interessant iværksættermiljø du kan snuse rundt i og til højre for den grimme sorte bygning på hjørnet inde bag Værestedet/hus Forbi ligger et områder med kunstneriske værksteder og den kommende kulbro (se op) - det kan også vække nysgerrigheden at gå på opdagelse dér.
God fornøjelse
Aarhus er en lille storby, så du er stadig i gåafstand til alting

PS Danny H
Hvis du er gået forbi Dokk1 er du gået for langt! :-)
godt du bruger google maps

Danny Hedegaard

Tusind tak for de venlige velkomster til Århus, hvor jeg ser meget frem til en forlænget weekend i den jyske hovedstad.

Jeg har det med at sætte mig noget i hovedet, hvor jeg ikke himler før jeg kan sætte flueben ved oplevet.

Et sammenfald af uheldige omstændigheder, og konstant udsolgt på Kohalen, har til nu forhindret mig i at nå et af mine livsmål.

Det er derfor en kæmpe nedtur, at Kohalen opdaterede deres hjemmeside, ret efter at jeg havde bestilt togbilletter og hotel.
Hvor jeg havde planlagt målrettet efter, at jeg denne gang for enhver pris skulle nyde den legendariske Bøfsandwich på Kohalen.

Men som jeg ikke kommer til, fordi at Kohalen kun har jul på menuen resten af året:-(

Det er en meget stor streg i regningen, og jeg kommer til at rejse til Århus igen, for at få et bord til den Bøfsandwich.
Jeg himler ikke før det lykkes mig!!

Men ellers så er alle velkommen til at slå følge til brunch etc, hvis vi sammen deltager i Informations festival.
Hvis nogle har tid, og eller lyst, og hvis ikke så glæder jeg mig bare til turen:-)

Det er næppe heller flertallet af deltagerne, der rejser efter oplevelsen, og med overnatning for at deltage.

Har droppet Musikhuset lørdag.

Godt nok trist med Juliette, det er jeg ked af at læse, men tak for den information.

Jeg har endnu ikke fået det præcise Festival program med klokkeslet og tider.
Har I andre fået det?

Venlig hilsen
Danny Hedegaard