Podcast
Læsetid: 1 min.

Laurence Tubiana: Når de unge klimaaktivister siger, at systemet ikke kan løse klimakrisen, har de fundamentalt ret

I de seneste 30 års globale klimaaftaler har Laurence Tubiana spillet en hovedrolle. Og i denne langsomme samtale fortæller hun blandt andet om, hvad det betød for hende at vokse op i Algeriet, hvordan hun blev formet af ungdomsoprøret i Paris, og hvad sociale bevægelser har betydet for klimapolitikken
I de seneste 30 års globale klimaaftaler har Laurence Tubiana spillet en hovedrolle. Og i denne langsomme samtale fortæller hun blandt andet om, hvad det betød for hende at vokse op i Algeriet, hvordan hun blev formet af ungdomsoprøret i Paris, og hvad sociale bevægelser har betydet for klimapolitikken

Jesse Jacob

Redaktionen
28. december 2022

Laurence Tubiana har spillet en hovedrolle i de sidste tredive års globale klimaaftaler. Hun var chefrådgiver for den franske premierminister, da Kyoto-aftalen blev underskrevet i 1997, hun var med ved COP15 i København, og hun bliver regnet for arkitekten bag Parisaftalen fra 2015.

I denne langsomme samtale fortæller hun om, hvad det betød for hende at vokse op i Algeriet, hvordan hun blev formet af ungdomsoprøret i Paris, hvad sociale bevægelser har betydet for klimapolitikken, og hvad man kan bruge intellektuelle ideer til, når man deltager i magtudøvelse på det højeste niveau.

Tubiana er i dag direktør for European Climate Foundation, professor ved Sciences Po i Paris og forfatter til bogen Earth at Risk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er jo "systemet" der skal og kan løse problemerne, godt hjulpet på vej af aktivisterne, som jo heller ikke har løst problemerne på trods af 30 års ihærdig indsats.

Torben Kjær Andersen

Økonomisk Redegørelse 2019 viste, at velstanden siden 1990 er steget med 60%, mens udledningen af klimagasser faldt med 30%. Vækst og mindre klimaaftryk er åbenbart ikke hinandens modsætninger.