Podcast
Læsetid: 2 min.

Podcast: Skærmen har forandret vores børns liv – er det et problem?

Er det skadeligt for børn at bruge for meget tid foran skærmen? Det spørgsmål behandler vi i denne uges Radio Information, hvor vi også taler med vores kunstanmelder om partybusser – og med vores korrespondent i Ukraine om årsdagen for krigen
Er det skadeligt for børn at bruge for meget tid foran skærmen? Det spørgsmål behandler vi i denne uges Radio Information, hvor vi også taler med vores kunstanmelder om partybusser – og med vores korrespondent i Ukraine om årsdagen for krigen
Redaktionen
17. februar 2023

Danmark bliver kaldt det mest digitaliserede land i verden, og det handler ikke kun om MitID og breve fra det offentlige i e-Boks. Også vores børns liv er blevet digitaliseret – både i skolen og privat – og dét i en sådan grad, at flere eksperter kalder udviklingen for den største ændring af børnelivet, siden kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Men er de mange timer brugt foran skærmen noget, vi skal være bekymrede for? Kristian Villesen har talt med en række forskere og besøgt en af de mange unge, for hvem computerspillenes verden er lige så virkelig som virkeligheden selv.

Vi får også besøg af vores kunstanmelder Bodil Skovgaard Nielsen, som har været en tur på Arken. Efter en tumultarisk flerårig periode med skandalesager og rod i økonomien forsøger kunstmuseet på Vestegnen nu at rebrande sig selv med en helt ny – og vellykket – kuratering af museets faste samling. Museet har sat den unge kometkunstner Esben Weile Kjær til at sparke nyt liv i den permanente udstilling, og åbningen blev markeret med en kæmpe fest, hvor partybusser fragtede gæster fra Kongens Nytorv til Ishøj. Informations samlede kunstredaktion var med om bord på én af busserne. Hør hvordan det gik sidst i programmet.

Men vi begynder et mindre festligt sted, nemlig med en statusrapport direkte fra krigen i Ukraine. I marts sidste år skrev Martin Gøttske en dramatisk reportage fra sin egen og titusindvis af andres flugt ud af landet. Russerne nærmede sig på det tidspunkt Kiev, og mange forudsagde en hurtig russisk sejr. I dag er krigen stadig i gang. Millioner af mennesker er drevet på flugt, over 7.000 civile er blevet dræbt, 150.000 boliger er ødelagt, verdensøkonomien er ramt, og vi har fået en global fødevarekrise på hænderne. I anledning af årsdagen er Martin Gøttske – denne gang sammen med fotograf Anders Rye Skjoldjensen – taget tilbage til det Ukraine, han flygtede ud af for knap et år siden. Han er igennem på en telefonlinje fra Kharkiv, hvor han aflægger en foreløbig rapport over sine oplevelser i det krigshærgede land.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her