Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Højreekstrem radikalisering på teenageværelset

I denne uges Radio Information dykker vi ned i et højreekstremt onlinefællesskab, hvor unge helt ned til 13 år deler videoer af hængninger og masseskyderier. Vi når også omkring Christoffer Guldbrandsens nye film om Roger Stone – og om frygten for en ny global finanskrise efter krakket i Silicon Valley Bank i USA
I denne uges Radio Information dykker vi ned i et højreekstremt onlinefællesskab, hvor unge helt ned til 13 år deler videoer af hængninger og masseskyderier. Vi når også omkring Christoffer Guldbrandsens nye film om Roger Stone – og om frygten for en ny global finanskrise efter krakket i Silicon Valley Bank i USA
Redaktionen
17. marts 2023

Gennem tre måneder har Information fulgt et lukket, højreekstremt onlinefællesskab for danske unge helt ned til 13 år. Gruppen har levet et liv uden for offentlighedens og forældres søgelys og været hjemsted for omkring 100 danske medlemmer. Her har de unge skrevet over 9000 beskeder, delt potentielt ulovlige videoer af hængninger og masseskyderier og forsøgt at skabe en bevægelse for det, de beskriver som »den hvide race«.

Men hvor bange skal vi være for den slags formørkede gemmesteder på nettet? Er vi vidner til en højreekstrem radikalisering og rekruttering via danske teenageværelser? Eller er der bare tale om et fordomsfuldt fællesskab, hvor teenagere eksperimenterer med grænser? Journalist på Moderne Tider Ida Nyegård Espersen kigger forbi og gør os klogere på fænomenet.

Og så har filmredaktør Christian Monggaard set Christoffer Guldbrandsens længe ventede nye dokumentarfilm, A storm foretold. Filmen, der har verdenspremiere på CPH:DOX i denne weekend, handler om den politiske lobbyist og konsulent Roger Stone, der var en af Donald Trumps nærmeste venner og rådgivere og hovedarkitekten bag ’Stop the steel’-kampagnen, som førte direkte til stormløbet på den amerikanske kongres 6. januar 2021. Den danske instruktør har haft direkte adgang til Roger Stone og kaster et afslørende blik på den tidligere Trump-rådgiver og hans metoder. 

Og endelig skal vi tale om frygten for en ny global finanskrise i kølvandet på Silicon Valley Banks kollaps sidste weekend. Mathias Sindberg kommer i studiet for at fortælle os alt det, vi bør vide om krakket i den amerikanske bank, og hvad det kan få af konsekvenser – både for verdensøkonomien og for selvbilledet i Silicon Valley.

 

 

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her