Podcast
Læsetid: 1 min.

Af Jord er du kommet

Børn af Solen er en ugentlig podcast om, hvordan mennesket lærte at beherske energien, overtog verden og forandrede planeten
Børn af Solen er en ugentlig podcast om, hvordan mennesket lærte at beherske energien, overtog verden og forandrede planeten

Jesse Jacob & Emil Thorbjörnsson

Redaktionen
21. maj 2023

Hver af vores celler bygger millioner af energimolekyler i sekundet og bruger dem straks igen for at holde os i live. Måden kroppen udvinder energi på rummer måske nøglen til at forstå selve livets opståen for milliarder af år siden.

Serien er skrevet af Mikkel Vuorela og Johanne Pontoppidan Tuxen

Dette er kapitel fire.

Kilder:

Interview: Tobias Wang, professor, Institut for biologi – zoofysiologi, Aarhus Universitet, Kai Finster, professor, Institut for biologi – mikrobiologi, Aarhus Universitet.

Bøger: ‘The Vital Question’ (2017) og ‘Transformer’ (2022) af Nick Lane. ’Evolutionsbiologiske milepæle’ (2016) af Kai Finster m.fl.

Artikler: ’First Life’ af Michael Russel, American Scientist, 2006. ’Free Energy and the meaning of Life’, Sean Carroll, Discover Magazine 2010, ‘Energy at Origins: Favorable Thermodynamics of Biosynthetic Reactions in the Last Universal Common Ancestor (LUCA)’, Jessica Wimmer m.fl., Frontiers of Microbiology, december 2021. ‘Discovering “The Lost City”, an interview with Dr. Deborah Kelley’ af Sean Carman, McSweeney’s 2002. ‘Havets Søjlehaver’, Uffe Wilken, Dagbladet Information 2001.

Forelæsninger: ‘Early Evolution of Life on Earth’, William Martin, Life In The Universe Symposium 2021. ‘Why is life the way it is?’, Nick Lane, Royal Institution 2015. ‘How the Krebs cycle powers life and death’, Nick Lane, Royal Institution, 2022.

Podcast

Børn af solen

Energi driver alt. Vores kroppe, vores samfund og vores levende Jord. Menneskets civilisation er bygget i parløb med energien, og i denne serie fortæller Information hele den store historie om, hvordan vi lærte at beherske energien, overtog verden og forandrede planeten.

Serien er støttet af Carlsbergfondet

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her