Anders Busk

Artikler

Sider

  1. Stambord
    19. november 2022

    Var det noget med lidt hampepesto? Den forkætrede cannabis er på vej ind på tallerkenerne

    Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv
    Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv
  2. Stambord
    21. januar 2023

    Det store citrusboom er i gang. Sådan får du mest ud af de aromatiske frugter

    Takket være sure, bitre, sødmefyldte og aromatiske citrusfrugter kan vi slippe nogenlunde uskadte gennem vinteren. Og udbuddet er større end nogensinde
    Takket være sure, bitre, sødmefyldte og aromatiske citrusfrugter kan vi slippe nogenlunde uskadte gennem vinteren. Og udbuddet er større end nogensinde
  3. Stambord
    9. oktober 2021

    Kartoflen er meget mere end den barndomsven, du ikke længere vil ses med

    Den har været dømt ude et utal af gange, som grisefoder og som usund stivelse, men som det evige comeback kid forbliver kartoflen en af verdens mest dyrkede afgrøder – og en af de mest bæredygtige og klimavenlige
    Den har været dømt ude et utal af gange, som grisefoder og som usund stivelse, men som det evige comeback kid forbliver kartoflen en af verdens mest dyrkede afgrøder – og en af de mest bæredygtige og klimavenlige
  4. Stambord
    26. marts 2022

    Hvad har verdens lykkeligste lande til fælles? De spiser saltlakrids

    Lakrids er det seneste årti dukket op i alt fra skæreost over kaffe til flødeboller. Raffineret, synes nogen – dominerende som Oslofærgens horn til en jazzkoncert, synes andre. Men ifølge den danske lakridskonge er vi kun lige begyndt
    Lakrids er det seneste årti dukket op i alt fra skæreost over kaffe til flødeboller. Raffineret, synes nogen – dominerende som Oslofærgens horn til en jazzkoncert, synes andre. Men ifølge den danske lakridskonge er vi kun lige begyndt
  5. Stambord
    5. juni 2021

    Tupperware vækker mindelser om farmor og firserne. Men opgøret med madspild har givet skålene ny relevans

    Født i efterkrigstidens gyldne år, ringforlovet med firsernes mikroovnskultur og udskammet af plastikfornægtere efter årtusindskiftet. Tupperware stod for det oprindelige opgør med madspild og brug-og-smid-væk-kulturen – det har givet de ikoniske beholdere ny aktualitet
    Født i efterkrigstidens gyldne år, ringforlovet med firsernes mikroovnskultur og udskammet af plastikfornægtere efter årtusindskiftet. Tupperware stod for det oprindelige opgør med madspild og brug-og-smid-væk-kulturen – det har givet de ikoniske beholdere ny aktualitet
  6. Stambord
    1. maj 2021

    God fisk behøver ikke være frisk – her er en introduktion til den modnede fisks hemmeligheder

    En af grundstammerne i enhver madkultur er at kontrollere og forædle fordærvet. Coronakedsomhed har lært mange af os at sylte og fermentere, og nu er det tid til at udfordre den måske stærkeste friskhedsmyte af dem alle – den, der omgærder fisken
    En af grundstammerne i enhver madkultur er at kontrollere og forædle fordærvet. Coronakedsomhed har lært mange af os at sylte og fermentere, og nu er det tid til at udfordre den måske stærkeste friskhedsmyte af dem alle – den, der omgærder fisken
  7. stambord
    21. august 2021

    De senere års udvikling på brødfronten har sørget for frisk mel i posen

    Tycho Brahe byggede sin egen. Og renæssancens største shopaholic, Christian IV, måtte absolut have den nyeste model fra Holland. Engang var landet overstrøet med møller. I dag, hvor det meste korn kværnes i gigantiske industrimøller, har en underskov af små, uafhængige møller med lokalt mel fået et solidt tag i luksusbagerne og surdejsentusiasterne
    Tycho Brahe byggede sin egen. Og renæssancens største shopaholic, Christian IV, måtte absolut have den nyeste model fra Holland. Engang var landet overstrøet med møller. I dag, hvor det meste korn kværnes i gigantiske industrimøller, har en underskov af små, uafhængige møller med lokalt mel fået et solidt tag i luksusbagerne og surdejsentusiasterne
  8. Stambord
    6. november 2021

    Vi skal overbevise madelskeren om, at biller og laboratoriekød er sundt og lækkert

    Der er klimatopmøde i Glasgow, og fremtidens fødevareproduktion er til debat. For hvad kan – og skal – vi spise i en verden, hvor klimaforandringer og befolkningstilvækst snart kan vende op og ned på århundreders nedarvede madkultur?
    Der er klimatopmøde i Glasgow, og fremtidens fødevareproduktion er til debat. For hvad kan – og skal – vi spise i en verden, hvor klimaforandringer og befolkningstilvækst snart kan vende op og ned på århundreders nedarvede madkultur?