Takket være sure, bitre, sødmefyldte og aromatiske citrusfrugter kan vi slippe nogenlunde uskadte gennem vinteren. Og udbuddet er større end nogensinde
Vores pludselige krydderifetich ved juletid er – som størstedelen af det, vi i dag kalder julemad – faktisk af temmelig ny dato. En nostalgisk rekonstruktion af noget middelalderligt
Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv
Engang var Bordeaux vinverdenens absolutte epicentrum. I dag skal man grave dybt i vinkortet på mange restauranter for at finde noget, der bare lugter lidt af Château
Lakrids er det seneste årti dukket op i alt fra skæreost over kaffe til flødeboller. Raffineret, synes nogen – dominerende som Oslofærgens horn til en jazzkoncert, synes andre. Men ifølge den danske lakridskonge er vi kun lige begyndt
Der ryges flere cigarer på verdensplan end nogensinde før. Og det, der engang var et symbol på toksisk maskulinitet, har vundet frem blandt forbrugere, der minder mere om vin- og kaffenørderne. Et kig på cigarens kulturhistorie – og dens fremtid
Man kan med rette spørge, om gløggens sødme og krydring ikke er unødvendig ornamentering af vin, der bedst drikkes rent. Men drikken har også en lang og glorværdig historie, der strækker sig tilbage til Romerrigets storhedstid, hvor krydret vin opvarmede sjælene
Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv
Takket være sure, bitre, sødmefyldte og aromatiske citrusfrugter kan vi slippe nogenlunde uskadte gennem vinteren. Og udbuddet er større end nogensinde
Den har været dømt ude et utal af gange, som grisefoder og som usund stivelse, men som det evige comeback kid forbliver kartoflen en af verdens mest dyrkede afgrøder – og en af de mest bæredygtige og klimavenlige
Lakrids er det seneste årti dukket op i alt fra skæreost over kaffe til flødeboller. Raffineret, synes nogen – dominerende som Oslofærgens horn til en jazzkoncert, synes andre. Men ifølge den danske lakridskonge er vi kun lige begyndt
Født i efterkrigstidens gyldne år, ringforlovet med firsernes mikroovnskultur og udskammet af plastikfornægtere efter årtusindskiftet. Tupperware stod for det oprindelige opgør med madspild og brug-og-smid-væk-kulturen – det har givet de ikoniske beholdere ny aktualitet
En af grundstammerne i enhver madkultur er at kontrollere og forædle fordærvet. Coronakedsomhed har lært mange af os at sylte og fermentere, og nu er det tid til at udfordre den måske stærkeste friskhedsmyte af dem alle – den, der omgærder fisken
Tycho Brahe byggede sin egen. Og renæssancens største shopaholic, Christian IV, måtte absolut have den nyeste model fra Holland. Engang var landet overstrøet med møller. I dag, hvor det meste korn kværnes i gigantiske industrimøller, har en underskov af små, uafhængige møller med lokalt mel fået et solidt tag i luksusbagerne og surdejsentusiasterne
Der er klimatopmøde i Glasgow, og fremtidens fødevareproduktion er til debat. For hvad kan – og skal – vi spise i en verden, hvor klimaforandringer og befolkningstilvækst snart kan vende op og ned på århundreders nedarvede madkultur?