Anders Haahr Rasmussens blog

Homohad er snart en by i Rusland

Om en lille uges tid vedtager bystyret i Skt. Petersborg muligvis en lov, der gør det strafbart at propandare for homoseksualitet, transseksualitet og pædofili. Ud over den uheldige sammenblanding af på den ene side samtykkende kærlighed mellem voksne mennesker og på den anden side voksnes sex med børn, så er loven også noget skidt, fordi den (næppe tilfældigt) undlader et specificere 'propaganda', sådan at man let kan forestille sig, hvordan et kys på gaden, en kunstudstilling, en film om kærlighed, der ikke er heteroseksuel, eller en demonstration for menneskerettigheder kunne blive opfattet som propagandering.

Flere end en kvart million mennesker har indtil videre støttet op om AllOuts kampagne mod de russiske lovgivningstiltag, og nu forsøger de så at ramme bystyret i Skt. Petersborg på pengepungen. Med deres "Don't go there"-initiativ opfordrer de folk rundt om i verden til at skrive under på, at de ikke vil rejse til Skt. Petersborg -- den kulturelle hovedstad, Ruslands vindue mod Vesten, store turistindtægter -- hvis loven bliver vedtaget. Byens guvernør har, så vidt jeg forstår, mulighed for at nedlægge veto, og det er ham, der appelleres til med denne trussel om rejseboykot og dårlig omtale.

Man kan selvfølgelige kun håbe, at det lykkes at få sat en stopper for vedtagelsen af så modbydelig og diskriminerende en lovgivning -- "nothing short of medieval barbarity," som det er blevet kaldt i en kronik i the Guardian -- og hvis en trussel om at holde sine turistkroner væk fra byen kan medvirke til det, så er det bare med at få skrevet under, jeg har lige skrevet under, men jeg tænker også, at hvis loven bliver vedtaget, er der måske netop grund til, at folk rejser til Skt. Petersborg for at vise solidaritet med og bakke op om de mange mennesker, der er blevet gjort tavse.

Anyways, her er teksten, som AllOut opfordrer til, at man sender videre rundt til venner og bekendte:

Dear friend,

Did you know that lawmakers in Russia's cultural capital of Saint Petersburg are about to pass a law that would make it a "crime" to write a book, publish an article or speak in public about being gay, lesbian, bi or transgender - labeling it "homosexual propaganda"?

I just joined thousands in signing a powerful message to the Governor, who has the power to veto the bill, letting him know that if this law advances - I won't be spending a single cent as a tourist in his city. And I'm telling my friends and family to do the same.

Major governments have condemned the bill, and a grassroots surge of calls and petitions hasn't been able to stop it's advance. But with Russia spending $11 billion in the next five years to attract international tourists, and Saint Petersburg's reputation as the cosmopolitan "window to the west," together we will make sure that the powers that be in Russia will hear our people power - and buying power - loud and clear.

Sign this letter to the governor, and ask your friends and colleagues to do the same. We only have a few more days until the final vote - and every voice counts.

www.allout.org/stpetersburg-dont-go

 

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu