Anders Haahr Rasmussens blog

Queen of Russia censureret i Hanoi

Apropos homofobisk lovgivning i Rusland er jeg blevet gjort opmærksom på ovenstående kunstværk af den danske maler Peter Ravn, der har malet den russiske præsident Vladimir Putin iført kjole og smykker tilhørende kejserinde Maria Feodorovna af Rusland (måske bedre kendt som prinsesse Dagmar, datter af Kong Christian IX).

Maleriet skulle, så vidt jeg har forstået, have været en del af udstillingen Emergency Room Hanoi i Vietnam, men blev afvist af udstillingens censurkomite.

Jeg er ikke tilstrækkelig velbevandret i international politik til at kunne gennemskue, hvorfor en vist nok statsligt udpeget censurkomite i Vietnam vælger at censurere et kritisk politisk kunstværk om Ruslands præsident, men jeg synes, han gør det virkelig godt i hvidt, og Ravn har formået at fange Putins ansigtsudtryk lige sådan, at jeg aldrig mere kommer til at kunne se på Time Magazines prisvindende portræt af ham uden at tænke på 'Queen Putin'.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu