Læsetid: 4 min.

Sjældent stærk debutroman om livet ude af sig selv

Tyskland har dette efterår oplevet en formidabel romandebut med ’Ausser sich’, hvor et ud- og indvandret tvillingepars søgen efter sig selv i Rusland, Tyskland og Tyrkiet bliver til et brudfyldt vue ud over historien og sætter menneskets skrøbelige identitet under lup
Tyskland har dette efterår oplevet en formidabel romandebut med ’Ausser sich’, hvor et ud- og indvandret tvillingepars søgen efter sig selv i Rusland, Tyskland og Tyrkiet bliver til et brudfyldt vue ud over historien og sætter menneskets skrøbelige identitet under lup

Esra Rotthoff

1. december 2017

»Jeg udtænker nye personer, og jeg sætter gamle sammen. Jeg forestiller mig min brors liv, forestiller mig, at han gør alt det, som jeg ikke selv har været i stand til, jeg ser ham som en, der drager ud i verden, fordi han har det mod, jeg altid har manglet, og jeg savner ham. Og hvad gjorde jeg, da jeg troede, han kaldte på mig? Jeg fik et vink, jeg tolkede tegnet forkert og tøvede, trippede forsigtigt, gjorde alt for at bedøve min anspændthed, for at begrave den i mig, jeg lagde mig på sofaen, der skulle æde mig op, bevægede mig knap nok og ventede, for er det at vente andet end at håbe?«

Dette er en nærmest henkastet tankerække hos hovedpersonen Alissa hen mod slutningen af romanen Ausser sich, hvis titel er et udtryk, der afhængigt af konteksten både kan oversættes med ude af sig selv, uden for sig selv eller ud over sig selv. Men den er faktisk manifest for Sasha Marianna Salzmanns furiøse værk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu