Bo Jacobsen

  • Læserbrev
    18. september 2019

    Mad er ikke kunst. Det er et folkehåndværk, der er ved at forsvinde

    Det at lave mad er et håndværk, og maden slutresultatet af veludført arbejde. Men håndværket trues af fastfood, takeaway og en akademisk tilgang, hvor mad åbenbart skal være kunst, skriver chefkok i Restaurationen i dette debatindlæg
    Mad er blevet en akademisk klappebamse, som omklamres med alskens begreber som kunst, spiritualitet, oplevelseskultur, orgasme og hedonisme, skriver chefkok Bo Jacobsen.
  • Læserbrev
    17. december 2011

    Vi må lære, at vi har mindre nu

    Tiderne, hvor varer fra Danmark solgte sig selv, er forbi. Uden for Danmark har de varer, som i design og kvalitet er lige så gode som vores
  • Kronik
    24. marts 2011

    Stop Michelin-tuderiet

    Forargelsen over, at Michelinguiden ikke sender en stjernevrimmel efter danske restauranter, er stor. Men der er gode grunde til tilbageholdenheden. Sidste år nåede en fjerdedel af de stjernespækkede madhuse at dreje nøglen om, inden guidens brugere kunne nå frem. Og hvem kan sælge en guide til restauranter, der ikke længere eksisterer?
    Noma holder stadig sine to stjerner i Michelin-guiden. Restauranten har også forlængst bevist sin levedygtighed.
  • Kronik
    1. september 2009

    Knyt hånden, og sig nej til dårlig mad

    Danskerne har valgt maden fra for at bruge deres tid og penge på ligegyldig materialisme. Det er på tide, at vi tager skeen i den anden hånd og lærer danskerne at sætte pris på gode råvarer og lærer dem at lave ordentlig mad. Men at ændre danskernes madvaner er som at sælge dykkerudstyr til nomader i Sahara
    Danskerne skal lære at gå udenom de billige madvarer, og så skal de lære noget om gode råvarer og madlavning, mener kokken Bo Jacobsen.
  • Læserbrev
    30. juni 2009

    Floromvundet masturberende ordgejl

    Jeg har lige læst Rikke Lindhard Sengelsøs anmeldelse, omtale eller lyriske gendigtning (eller hvad det nu er) af Kødbyens Fiskebar. Af restaurant-omtaler er det indiskutabelt det mest mærkelige jeg til dato har læst
  • Kronik
    26. februar 2009

    Madhåndværket forsvinder

    Danskerne er det folk, der bruger det mindste af deres indkomst på mad. Og selv om man forsker i børns sundhed og deres madvaner, forsvinder madoverleveringen ud af det danske køkken
    Danskerne er det folk, der bruger det mindste af deres indkomst på mad. Og selv om man forsker i børns sundhed og deres madvaner, forsvinder madoverleveringen ud af det danske køkken
  • 9. maj 2006

    En sag om vilje

    Sisse Fagt spørger i artiklen "En sag om smag" (Information den 5. maj), "hvilken empiri" jeg bygger min betragtninger om fødevarekvalitet på. Jeg er født i 1957. Min mor kan lave mad, og jeg har derhjemme aldrig spist andet end mad tillavet af dagsfriske varer...
  • Kronik
    2. september 2003

    Det ’rigtige’ og det ’gode’

    Hvordan kan det lade sig gøre at få elever med vidt forskellige baggrunde, trosretninger, sprog og traditioner til at modtage undervisning og modnes i én og samme klasse?
  1. Kronik
    2. september 2003

    Det ’rigtige’ og det ’gode’

    Hvordan kan det lade sig gøre at få elever med vidt forskellige baggrunde, trosretninger, sprog og traditioner til at modtage undervisning og modnes i én og samme klasse?
  2. Kronik
    26. februar 2009

    Madhåndværket forsvinder

    Danskerne er det folk, der bruger det mindste af deres indkomst på mad. Og selv om man forsker i børns sundhed og deres madvaner, forsvinder madoverleveringen ud af det danske køkken
    Danskerne er det folk, der bruger det mindste af deres indkomst på mad. Og selv om man forsker i børns sundhed og deres madvaner, forsvinder madoverleveringen ud af det danske køkken
  3. Læserbrev
    18. september 2019

    Mad er ikke kunst. Det er et folkehåndværk, der er ved at forsvinde

    Det at lave mad er et håndværk, og maden slutresultatet af veludført arbejde. Men håndværket trues af fastfood, takeaway og en akademisk tilgang, hvor mad åbenbart skal være kunst, skriver chefkok i Restaurationen i dette debatindlæg
    Mad er blevet en akademisk klappebamse, som omklamres med alskens begreber som kunst, spiritualitet, oplevelseskultur, orgasme og hedonisme, skriver chefkok Bo Jacobsen.