Brigitte Alfters blog

Brasilianere, indere og kinesere er bedst - amerikanerne værst

Tager du bussen eller bilen? Bebor du mange rum, der skal varmes op eller køles ned? Spiser du importeret mad, og spiser du kød?

Det berømte naturmagasin National Geographic har kastet sig ud i at lave et verdensomspændende overblik over, hvor stort et miljø-aftryk, vi hver især sætter ved at leve, som vi gør.

I første omgang er 14 lande blevet undersøgt, og blandt dem er brasilianere, indere og kinesere dem, der er mest miljøvenlige, mens amerikanerne er værst.

Ikke den store overraskelse - men en sjov ny konkurrence: Kapløb om at være mest mørkegrøn!

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

JEg blev begejstret for tanken med det index og fandt i starten siten sjov og belærende. Men da jeg kom til konklusionerne må jeg indrømme at jeg blev dybt skuffet. At Indien og Brasilien (samt Kina) skulle være blnadt de "bedste" som miljøbevidste forbrugere er latterligt. Testen er så nord centrik at det er til at brække sig over, og knklusionerne er at fordi de fatiige i de to største u-lande ikke kører bil, ikke køber ind i et supermarked med importerede varer, bor i "små" huse, ikke spiser kød hver dag, osv, så er de de mest miljøbevidste forbugere. Konklusionen er at de fattige er gode mod jorden, de efterlader et lille kulaftryk er mere økologiske ... og så det mest groteske: FORDI DE VÆLGER DEN LIVSSTIL!!!!

Testen er med til at legitimere at vi bør søge hen imod fattigdom og afvisning af helt fundamentale meneskerettigheder som retten til at overleve værdigt, retten til at bo værdigt og retten til at have et anstændigt lønnet arbejde for at redde verden mod global klimaforandring.

Helt ærligt........