Camilla Bojsen-Møller

Sider

  1. Klumme
    3. oktober 2020

    Den franske osteskole: Langres var tæt på at uddø, og skurken var de slemme mejerigiganter

    Gudskelov blev rødkitosten reddet – den passer nemlig perfekt til champagne
    En gruppe lokalpatriotiske producenter fra Langres gik i 1950 sammen om at genskabe og relancere egnens tidligere stolthed. Arbejdet bar frugt, og i 1991 blev osten oprindelsesbeskyttet under AOP-mærket.
  2. Klumme
    19. september 2020

    Osteskolen: Mont d’Or er efterårsbebuderen fra bjerget

    Mens nogle begræder sommerens ende og frygter efterårets mørke, glæder andre sig til stearinlys og hygge. For en ægte ostekender handler det derimod om noget helt andet: sæsonpremiere på Mont d’Or
    Mens nogle begræder sommerens ende og frygter efterårets mørke, glæder andre sig til stearinlys og hygge. For en ægte ostekender handler det derimod om noget helt andet: sæsonpremiere på Mont d’Or
  3. Klumme
    24. oktober 2020

    Den franske osteskole: Vi kender morbier som osten med striben

    En sort stribe løber tværs gennem osten, og det har været morbiers kendetegn i over 200 år. Men vidste du, at det hele begyndte af nød?
    En sort stribe løber tværs gennem osten, og det har været morbiers kendetegn i over 200 år. Men vidste du, at det hele begyndte af nød?
  4. Klumme
    12. september 2020

    Informations franske osteskole: En camembert vejer altid 250 gram, punktum!

    Camembert er med sine typiske smagsnoter af skovbund og svampe franskmændenes foretrukne hvidskimmelost, og så er den opfundet af en kvinde – en gemen bondekone, som der i dag er rejst statue af
    Camembert tilskrives Marie Harel, en bondekone fra Normandiet, der for sine fortjenester er hædret med en statue.
  5. Klumme
    17. oktober 2020

    Den franske osteskole: Beaufort er en besværlig og vidunderlig kongeost

    Beaufort er en ægte alpeost og resultatet af et liv i harmoni med årstiderne. Det lyder idyllisk, men at bakse 17.000 køer op og ned ad bjergene er hamrende besværligt
    Beaufort er en ægte alpeost og resultatet af et liv i harmoni med årstiderne. Det lyder idyllisk, men at bakse 17.000 køer op og ned ad bjergene er hamrende besværligt
  6. Klumme
    10. oktober 2020

    Den franske osteskole: Hver gang du spiser Comté, får du en lille allergisk reaktion

    Der skal enorme mængder mælk til at lave den populære bjergost Comté. Derfor har den gennem tiden samlet små samfund og isolerede bønder i kooperativer, og det gør den stadig i dag
    Der skal enorme mængder mælk til at lave den populære bjergost Comté. Derfor har den gennem tiden samlet små samfund og isolerede bønder i kooperativer, og det gør den stadig i dag
  7. Klumme
    28. november 2020

    Osteskolen: Den blå ost fra grottens dyb

    Ligesom roquefort sætter punktum på ostebordet, afslutter vi vores serie om franske osteklassikere med blåskimmelosten over dem alle: roquefort – osten, der er intet mindre end et mirakel
    Ligesom roquefort sætter punktum på ostebordet, afslutter vi vores serie om franske osteklassikere med blåskimmelosten over dem alle: roquefort – osten, der er intet mindre end et mirakel
  8. Klumme
    26. september 2020

    Den franske osteskole: Skibumsernes favoritost Reblochon er opstået ud af skattesnyd

    Historien bag alpeosten Reblochon er både en rigtig røverhistorie og en god case i effektiv branding
    Historien bag alpeosten Reblochon er både en rigtig røverhistorie og en god case i effektiv branding