Christian Monggaards blog

Trist nyhed: Husets Biograf lukker

Har lige fået denne pressemeddelelse fra Børge, der driver Husets Biograf. Og det er en trist anledning, han sender den ud i.

Man må sige, at de helt små, københavnske artcinemas har det svært.

HUSETS BIOGRAF LUKKER

Med beklagelse må jeg erkende, at tiden er kommet  til at sige farvel. Med udgangen af juni måned stopper jeg med at drive Husets Biograf. Biografen har i år fået sit tilskud fra Det Danske Filminstitut beskåret, og publikumstallet har over en længere periode været dalende, så der ikke længere er økonomisk basis for at drive biografen videre.

Biografen åbnede i 1973 som den første i en række af små art cinemas i København drevet af filmentusiaster, der var garanter for de smalle kunstneriske film, som ellers ikke fandt vej til de københavnske lærreder. I de sidste 17 år har jeg i Husets Biograf haft ansvaret for at føre den linje videre med egne filmimporter, filmpremierer fra andre små importører, filmuger, instruktørserier, deltagelse i filmfestivaler og børnefilmklub.

Det er mit håb, at publikum vil huske Husets Biograf for store og usædvanlige filmoplevelser, og jeg vil benytte lejligheden til at takke alle, der i årenes løb har støttet biografen.

Som afskedssalut, synes jeg, at en kavalkade med highlights fra biografens filmimporter er passende. Det bliver måske sidste chance for at se eller gense dem på det hvide lærred.

Det er nu op til Københavns Kommune og Det Danske Filminstitut, hvordan fremtiden skal tegne sig for Husets Biograf.

Filmene vises fredag til torsdag, dog ikke visninger lørdag og søndag. Entré bliver 50,- kr. pr. dag, således at man kan se alle tre film på samme dag.

Fredag d. 12. – torsdag d. 18. juni.

Holder vi stort bog- og plakatudsalg med virkelig gunstige priser.

Åbent fredag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag 14.00-21.00, lørdag 11.00-15.00.

Fredag d. 19. og lørdag d. 20. juni.

Sælger vi diverse inventar. Kom og giv et bud.

Åbent fredag 14.00-21.00, lørdag 11.00-15.00.
 

Kommentarer

Erik Højer

Typisk blogindlæg! Man linker til eller copypaster en pressemeddelelse om et eller andet aktuelt, som ligger inden for interessefeltet (her en biograflukning). Tre linier var hvad der blev tilovers, inden der hastes videre til næste levende billede.

Jeg gætter på, at der kommer væsentlig fyldigere twitter-reportager fra sexy Cannes. Hvor man så kan læse om alle de film, som alligevel aldrig får regulær dansk premiere og om hvilken kjole Kate Blanchett har valgt denne gang.

Når nu Monggaard konstaterer, at de "små københavnske artcinemas" har det svært, var det så ikke nærliggende, at nævne hvilke biografer der hentydes til og
hvilke faktorer der ligger til grund for at de har det så svært (at de må dø feks.)?

(Tak til Børge Nielsen, som i årevis utrætteligt har siddet aften efter aften og solgt 2-3 billetter per forestilling til det seneste Kaurismäkiværk eller en anden NØDVENDIG film. I al ydmyghed, at brænde for filmKUNSTEN er desværre ikke tilstrækkeligt nu om stunder.)

Christian Monggaard

Kære Erik Højer,

Nu er det jo ikke meningen, at et blogindlæg skal erstatte journalistik i avisen, og jeg har en plan om at sætte gang i en artikel, som handler om de problemer, små biografer som Huset, Posthus Teatret, Vester Vov Vov og Gloria løber ind i, fordi artfilmen generelt har svært ved at trække folk i biografen, og fordi statsstøtten til de små biografer ikke er så voldsomt stor.

I forhold til min blog så bruger jeg den til at gøre opmærksom på ting, jeg synes er spændende, sjove eller oprørende, og nogle gange er det kort, andre gange langt. Det afhænger af tiden. Jeg det kort, når det er, hvad jeg har tid til – alternativet er slet ikke at gøre det, og det ville trods alt være ærgerligt.

Og ja, jeg kommer til at blogge og twitte i stor stil fra Cannes, nok ikke om Cate Blanchetts kjoler, men om film jeg ser, og mennesker jeg møder. Jeg håber, at det bliver interessant og underholdende nok til, at du og andre læsere af denne blog har lyst til følge med.

Med venlig hilsen

Christian Monggaard

Erik Højer

Kære Monggaard.

Min tone var nok lidt skinger, men jeg var trist over det med Husets Biograf.
Din artikel vil jeg se frem til. Og du har ret, papirartiklerne bør udgøre hovedstolen i forhold til blog. Du er en god og samvittighedsfuld filmskribent.

Venligst

Erik Højer

Christian Monggaard

Tak for de pæne ord. Faktisk er Politiken her i weekenden kommet mig lidt i forkøbet: http://ibyen.dk/film/article707057.ece

Erik Højer

Du kunne jo udvide perspektivet og sammenligne den danske art-cinema-scene med feks. den franske og/eller forholdene i vores skandinaviske nabolande.
Og undersøge forskelle eller ligheder i kulturpolitik mht. artbio-tilskudsordninger.