Christian Monggaards blog

Er Statsradiofoniens sidste klare stemme blevet gjort tavs?

Ikke så snart har man skamrost DR2 Premiere og vært Mikke Munch-Fals for at lave noget af Statsradiofoniens bedste og skarpeste tv, før DR udsender en pressemeddelelse, hvori det bekendtgøres, at Munch-Fals stopper som vært, fordi han hellere selv vil lave film.

En noget overraskende udmelding. Det er kun to uger siden, at DR2 Premiere gik på sommerferie, og man fik da indtrykket af, at både program og vært ville vende tilbage om et par måneder.

Det er selvfølgelig fair nok, at Munch-Fals vil lave film – det var jo det, han gjorde, før han blev tv-vært. Men jeg kan ikke frigøre mig fra en fornemmelse af, at det, at han stopper, kunne hænge sammen med, at man har presset ham ud – eller ladet ham vide, at så holdningsbåret tv, som han laver, ikke har en plads hos DR for tiden.

Heller ikke selv om man faktisk har brugt hans skarpe meninger til at markedsføre DR2 Premiere på.

Men det er DR, som bliver mere og mere bange for sin egen skygge, og som nu er begyndt at rette i egne udsendelser på foranledning af politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer.

En bekymrende udvikling, og det seneste offer for denne revisionistiske tankegang kunne sagtens være Munch-Fals, der i programmet har langet ud efter regeringen og prædiket tolerance og har fået på puklen for det.

Noget, han talte om i et stort interview med Information for et par måneder siden.

Måske ser jeg spøgelser – måske er Munch-Fals blot for alvor blevet træt af, at det vækker opsigt, at han gør noget så banalt, som at sige sin mening – men det er alligevel påfaldende, at det sker nu, hvor DF flere gange har markeret sig i forhold til en art politisk styring af DR, og DR fra generaldirektør Kenneth Plummer og nedefter har vist sig så uhyggeligt villige til at lade sig styre.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu