Christian Monggaards blog

Susanne Bier afviser kritik

I går blev Susanne Biers kommende film, Hævnen, som ingen endnu har set noget af, af Sudans regering anklaget for at være islamfjendtlig.

I dag er der kommet en reaktion fra Bier selv, som er ved at færdiggøre filmen:

Til belysning og opklaring af misforståelserne omkring min nye danske film ”Hævnen” vil jeg gerne slå følgende fast:

Der er ingen religiøse temaer i min kommende film ”Hævnen”.

Titlen ”Hævnen” henviser alene til en ung dansk drengs problematiske forhold til sin danske far og udspiller sig hovedsageligt i Danmark.

Vores få optagelser i Kenya skal vise en skandinavisk læges arbejdsvilkår i en flygtningelejr. Han er udsendt af en humanitær organisation og optagelserne har ingen religiøse temaer eller motiver.

Jeg er derfor helt uforstående overfor den opståede mistanke til at min film skulle beskæftige sig med Islam.

Dette er helt og aldeles ukorrekt.

Filmen har intet religiøst indhold og beskæftiger sig hverken Islam, Kristendommen eller nogen anden religiøs overbevisning.

Dette vil alle kunne forvisse sig om når filmen er færdig og derfor tilgængelig for offentligheden.

Susanne Bier, København, 6. januar 2010.

Før Muhammedtegningerne ville sådanne anklager formentlig ikke være fremkommet. Og man ville formentlig heller ikke have set sig nødsaget til at kommentere dem, hvis de var.

Det er lidt tankevækkende, synes jeg.

Kommentarer

"Før Muhammedtegningerne ville sådanne anklager formentlig ikke være fremkommet. Og man ville formentlig heller ikke have set sig nødsaget til at kommentere dem" Et tydeligt eksempel på at misbruger man ytringsfriheden får det den modsatte effekt. Ytringsfriheden er nemlig til for sandhed ikke for spe og spot.

Heinrich R. Jørgensen

Anklagen, er en hævn over, at det sudanske statsoverhovedet ønskes udleveret af det internationale krigsforbrydertribunal, og således ikke havde amnesti til at komme til Floppenhaven sammen med alle de andre despoter.