Christian Monggaards blog

Vælg film til filmfestival

Det er ikke hver dag, man får mulighed for selv at bestemme, hvilke film man gerne vil se på en filmfestival.

Men det er sørme, hvad CPH PIX, der indtager København til april, beder publikum om at være med til – dog kun med en enkelt film og herfra skal lyde en opfordring til at tænke alternativt og originalt.

Her er en pressemeddelelse fra festivalen:

CPH PIX lader publikum vælge film til festivalen

Københavns spillefilmfestival, CPH PIX, løber af stablen den 15.-25. april. I år vil PIX give publikum mulighed for at vælge en af de film, som skal vises under festivalen.

PIX viser over 180 film på 11 dage - fra alle verdens hjørner og i mange forskellige genrer. Mens de fleste film til PIX udvælges af festivalens programgruppe, er det nu op til publikum at finde den sidste.

Publikum får en stemme

Fra den 26. januar kan publikum gå ind på www.cphpix.dk og give til kende, hvilken film de allerhelst vil se i en københavnsk biograf under PIX. Der laves en top ti ud fra de mest efterspurgte film, og derefter kan man stemme på sin favorit blandt disse.

Når en vinder er fundet, vil de programansvarlige ved PIX gøre alt, hvad de kan, for at skaffe filmen til en biografvisning. Der er ingen grænser for, hvilke film man kan foreslå - det kan være alt fra 'Charlie Chaplin' til '21 Grams'.

PIX: Film skal ses i biografen

Formålet med at lade publikum vælge er at give dem en sjælden mulighed for at se en af deres yndlingsfilm - som vel at mærke ikke ellers er at finde i de danske biografer. Enten fordi den ikke vises længere, eller fordi den aldrig har været i de danske biografer.

'PIX mener, at film skal ses i biografen. Vi ser så mange film på tv- eller computerskærme, men hele pointen med PIX er, at det er en helt anden oplevelse at se en film på det store lærred. Derfor vil vi gerne give publikum mulighed for at se deres yndlingsfilm i det store format, som gode film bør ses i' siger festivalchef Jacob Neiiendam.

Praktisk

Det er muligt at stemme på den film, man helst vil se i en biograf under PIX, på www.cphpix.dk fra tirsdag den 26. januar til og med mandag den 8. februar. Man kan stemme på sin favorit i top ti fra mandag den 8. februar til og med søndag den 14. februar - også på www.cphpix.dk.

Det er anden gang i 2010, at PIX lægger dele af deres identitet i hænderne på publikum. Årets festivaltrailer kan nemlig laves af publikum med en bonus på 10.000 kroner til vinderen.

Deadline for indlevering af traileren er den 1. marts.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu