Christian Munch-Hansens blog

Jesper Thilo får IFPI´s Ærespris 2008

Saxofonisten og klarinettisten Jesper Thilo bliver modtager af pladeselskabernes brancheorganisation IFPI´s Ærespris 2008. Det sker ved årets DMA Jazz 2008, der løber af stabelen på fredag 6. juni i Copenhagen Jazzhouse, hvor årets mest interessante jazzudgivelser bliver hædret i flere kategorier.
Jesper Thilo (f. 1941) - kendt for sit robuste, saftige swing i traditionen fra Coleman Hawkins og sin melodiske ømhed i traditionen fra Ben Webster - har været en markant skikkelse i dansk swing- og mainstreamjazz i de sidste 45-50 år - og indenfor dette felt er han blandt de førende i Europa. Thilo blev tilbage i 1971 valgt som Årets Jazzmusiker i Danmark, og helt i tråd med hans musikalske fundament - med sin instrumentale snabel dybt nede i den amerikanske jazztradition - blev han i 1977 den første modtager af Ben Webster Prisen. Thilo spillede bl.a. i Arnvid Meyers orkester tilbage i første halvdel af 1960erne, og han sad i 23 år i Danmarks Radios Big Band 1966-90. De seneste mange år har Jesper Thilo især kunnet høres med egne grupper. Hans seneste udgivelse er Jazz A La Carte (Music Mecca, 2007), hvor han høres i kvartet med Olivier Antunes (klaver), Frands Rifbjerg (trommer) og Bo Stief (bas). Pladens undertitel og cover føjer en ekstra dimension til den danske smørrebrødstradition.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu