Christian Munch-Hansens blog

Hæder til bassisten Jesper Lundgaard

Årets modtager af Palæ Bars Jazzpris bliver bassisten Jesper Lundgaard. Med hæderen følger rare 25.000 kroner, som Lundgaard vil modtage i Palæ Bar i Ny Adelgade 4. juli – dagen for åbningen af Copenhagen Jazz Festival 2008.

Bassisten vil i den anledning kvittere med en lille koncert. Ud over pengene følger traditionen tro en ”forevigelse” af kunstneren, udført af Politikens tegner Jørgen Saabye. 
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Om Jesper Lundgaard lyder det rammende i pressemeddelelsen: ”Lundgaard har i de senere år vist adskillige initiativer, bl.a. som leder af egen trio og som musikalsk entreprenør med eget lydstudie, ligesom han har fortsat sin udvikling som instrumentalist. Det er sagt til hudløshed om danske jazzbassister, at de er i verdensklasse. At det er tilfældet også med Lundgaard viser bl.a. hans brillante spil med den italienske pianist, Enrico Pieranunzi, ved årets vinterjazzfestival samt den omstændighed, at han stadig er en meget efterspurgt musiker blandt amerikanske kapelmestre, f.eks. altsaxofonisten Phil Woods".

Det er tyvende gang, at Palæ Bars Jazzpris uddeles. Denne gang lover man endda at bryde lidt med traditionerne ved overrækkelsen…

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu