Christian Munch-Hansens blog

Wundergrund - en synkretistisk mixtur

Den er netop begyndt,  Wundergrund Festival 2008, der løber frem til og med 8. november i København. I den informative og ret flotte festivalavis har Peter Bastian velsignet foretagendet med et forord, hvor han fremhæver risikovilligheden som en dyd i vores omgang med livet og musikken, udtrykt jordnært i følgende citat: "Jeg aner ikke, hvad der foregår, men det finder vi ud af".
Og det må vel så være nøglen, hvis man skal i byen og se/høre nærmere på Trio Croch, Reinhold Friedl, Hanno Leichtmann, Horst Possling og mange andre navne, som vi givet ikke kan blive enige om at kende. Andre kender vi måske godt såsom Maya Albana, Marilyn Mazur, A Kid Hereafter, Josefine Cronholm og Dawda Jobarteh.

Bag festivalen står SNYK (Sekretariat for Ny Kompositionsmusik), og man fortolker - med Jan Lippert og Thorbjørn Thønder Hansen som kunstneriske ledere - ny kompositionsmusik på bredest mulig vis med et program, der byder på en mixtur af alt fra progressiv kompositionsmusik over alternativ pop & rock, alskens elektronisk musik til verdensmusik og jazzimprovisation. Altså en "synkretistisk" festival helt i den moderne storbys ånd. Og med et specielt spor i udvekslingen med den berlinske musikscene ved besøg af en række nytænkende musiknavne fra den tyske kulturhovedstad.
Altså et hærdebredt program, centreret om spillestederne Råhuset, Copenhagen Jazzhouse, Literaturhaus, Studiescenen og Culture Box.

Af det, jeg kender til (med grænsesøgende jazz og dristig improvisation som elementer), og det, jeg fornemmer kan blive sjovt, vil jeg fremhæve: 

4Elements/Lisbeth Diers/Josefine Cronhom, søn 2. november kl. 16, Råhuset

Trio Croch & Richard Rizzi, søn 2. november kl. 20, Råhuset

Engkilde & Marcovic møder Superflex Animals, tir 4. november kl. 22, Literaturhaus

Reinhold Friedl Inside-Out, fre 7. november kl. 19.30, Studiescenen, Det Kgl Danske Musikkonservatoruim
 

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu