Læsetid: 5 min.

Donald Trumps blankocheck til Israel

Med sin melding om, at en eller to stater er fint med USA, er vejen banet for yderligere israelsk ekspansion på den besatte Vestbred uden diplomatisk indsigelse fra USA, som hidtil har været palæstinensernes eneste værn mod fuld annektering
Bosættere i bosættelsen Kiryat Nefatim på Vestbredden i gang med at bygge en børnehave. Den såkaldte to-stats-løsning i den israelsk-palæstinensiske konflikt har i praksis været en død sild i de sidste 10 år.

Bosættere i bosættelsen Kiryat Nefatim på Vestbredden i gang med at bygge en børnehave. Den såkaldte to-stats-løsning i den israelsk-palæstinensiske konflikt har i praksis været en død sild i de sidste 10 år.

Hougaard Niels

17. februar 2017

Umiddelbart lød præsident Donald Trump som en politiker, der erkender verden, som den nu engang ser ud, da han efter sit møde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, erklærede, at »jeg kigger på en stat eller to stater, og jeg er glad for den, som Bibi og palæstinenserne bliver glade for«.

Med den udtalelse fik ’Bibi’ – Netanyahus israelske tilnavn – reelt Trumps accept til at fortsætte den jødiske ekspansion på Vestbredden. Ganske vist blev ’Bibi’ opfordret til at udvise »fleksibilitet« og gøre »indrømmelser«, ligesom Trump mente, at nye bosættelser bør udsættes »en lille smule« – uden med et ord at nævne de 5.500 nye bosætter-enheder, Israel har annonceret siden han blev valgt. Intet peger heller på, at hans administration har konsulteret palæstinenserne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
  • David Zennaro
Benno Hansen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Henriksen

Mind mig lige om hvorfor jeg stadig skal se israelsk frugt og grønt i mit lokale supermarked. Er det ikke på tide at rive EU's samhandelsaftaler med den slyngel-stat i stykker?

Bjarne Bisgaard Jensen

Supermarkeder træffer nogle valg når de køber ind. Du og jeg træffer ligeledes nogle valg når vi køber ind. Det afhænger vel af pengepung og præferencer men valg har altid en poilitisk konsekvens, som bevidste forbrugere kan præge markedet med.
Se bare på den støt stigende andel af køb af økologiske produkter.

Søren Kristensen

Jeg forstår godt Trump. En stat, to stat. Who cares? Vi gider ikke mere krig i Mellemøsten. I - og det gælder begge parter - bliver nødt til at lægge alt det der religionshalløj på hylden og se at blive voksne. Var det ikke for religion kunne man jo ikke se forskel på jer, for I stammer fra den samme familie - store næser og mørke øjenbryn. Og I er lige gode om det - altså lige religionsformørkede, så der egentlig ikke så meget at slås om. Drop religionen og se at få gang i noget turisme. Der er massere af muligheder for en lys fremtid i regionen. Sandstrand og appelsiner er langt at foretrække.

David Henriksen

Bjarne man kunne sagtens lukke eller begrænse Israels adgang til Europas markeder som straf for deres ulovligheder. Sanktioner er vejen frem.

Allan Bartroff

Interessant at se aggressions niveauet så snart det drejer sig om Israel - selv hvis man købte præisserne kunne de echaufferede debattører vel starte med at boycotte kinesiske, iranske, russiske etc etc produkter - til forskel fra 'palæstinensere' er tjetjenere, tibetanere reelle selvstændige folk (og beklageligvis er der altfor for få israelske produkter i danske supermarkeder :-) )
Men i øvrigt da fint at selv LE får noteret at den jødiske befolkning nok ikke har grund til at føle sig trygge i en 'fælles stat' - ihukommende løbende arabiske progromer siden 1850'erne.