Læsetid: 3 min.

Alle børnene synes ikke pædohumor er sjov

Pruthumor og pervers humor er ikke det samme. Det første er sjovt, det sidste klamt. Information har testet Carlsens seneste genoptryk af de tidligere så populære ’alle børnene’-vittigheder på en gruppe elever fra 7. klasse
I 7.U på Den Classenske Legatskole er eleverne sikre på, at Alle børnene-vittighederne må være skrevet af en 60-årig mand, der forsøger at være »’nede med de unge’-agtig«.

Sigrid Nygaard

20. september 2013

Det lyder lidt mærkeligt, men jeg kan huske, at da jeg gik på fritidshjem, var der en af vores pædagoger...« Bianca tager over. »Jeg tror, det var ham, der fortalte den der joke med: Alle børnene kom gennem junglen undtagen Amanda, hun blev bollet af en panda. Vi var hurtigt henne ved Amanda og sige: ’Haha, du er blevet bollet af en panda’. Hun syntes ikke, det var sjovt. Det er to år siden nu.«

Jeg sidder sammen fem piger. Bianca Dali, Fiona Dalton, Dot Pio, Marina Jacobsen og Agnete Lund fra 7. U på Den Classenske Legatskole i indre København. Temaet er den nye børnebog med ’Alle børnene’ vittigheder. ’Alle børnene’ blev udbredt i slutningen af 1980’erne og vandt stigende popularitet med DR’s børneradioprogram 2 x Kaj. Men nu er den genoptrykte bog blevet blacklistet af flere folkeskolebiblioteker i Kolding, hvor både bibliotekarer og skoleinspektører tager afstand fra de seksuelle over- og undertoner. Men hvad synes børnene egentlig selv om vittighederne?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Synes det er skræmmende at disse piger beskriver en 'forfatter' af rim og remser som en der 'virker pædofil' - fortæller lidt om hvordan nogle unges verdensbillede må se ud (men det er jo ikke nødvendigvis deres egen skyld).

Voksede selv op med disse 'Alle børnene..' i slut 80'erne, da jeg gik i 2-4 klasse, og det var da skide sjovt. Der gik ikke en dag hvor en elev ikke havde fundet på en ny 'Alle børnene.." - der gik nærmest sport i at komme på nye opfindsomme versioner, og ingen følte sig stødte eller trådt over tæerne - selv hvis ens eget navn blev brugt.

At man forsøger at begrænse tilgangen til visse former for 'litteratur' under det påskud at man vil "beskytte børnene", igen, er altid en farlig glidebane. Grafisk vold, død og ødelæggelse er helt fint at streame ind i de unges hjerner - men sjofle ordspil skal forbydes/begrænses? - hold da op.

Morten Pedersen, Jesper Wendt, Peter Taitto og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Jeg er også opvokset med alle-børnene vittigheder, men de var altså ikke af den kaliber som beskrives ovenfor. Den gang fandt vi SELV på disse vittigheder og den groveste jeg hørte på dette tidspunkt var: "Alle børnene kom hjem fra ferie, undtagen Knud og hans far, de var med Scandinavian Star". Da den blev fortalt i skolen, blev den skyldige elev promote irettesat!

Jeg er ret sikker på at de alle-børnene vittigheder der omhandler pædofili og sex er kommet til meget senere og de er helt sikkert ikke opfundet af børn.

Niels Engelsted

Pigerne i interviewet har indlysende ret. Disse historier burde være blevet på skoletoiletterne, og hvis forfatterne var voksne, burde de i terapi.

@Heidi & Niels

Er i begge opvokset i dejligt beskyttede omgivelser, hvor alt omkring jer var politisk korrekt / korrigeret? - For der hvor jeg tilbragte min barndom/ungdom var der fint plads til at 'Alle børnene'-rim indeholdte; sex, vold og ydmygelse - men ofte var de da også helt stuerene.

Hvor er det iøvrigt lige at pædofilien kommer ind i billedet? Fordi pigerne siger det? Fordi forfatteren er ældre? Ja, jeg har svært ved at se det - synes det lugter lidt for meget af "tænk nu på (alle) børnene".

Er denne bog overhovedet tiltænkt børn - eller er den mere et nostalgisk trip for os der tog del fænomenets opståen? - eller er det blot et forsøg på at lave nogle hurtige penge med minimal indsats?

Og nej, Niels, dem der skal i terapi, er dem der har travlt med at begrænse tilgangen til skrevne ord - hvad end det er 'Anarkistens Kogebog', 'Det Kommunistiske Manifest', 'Biblen' eller 'Alle børnene', så hjælper det altså ikke noget at vi bare "gemmer det væk" - uanset hvor vulgær, kontroversiel eller irrelevant nogen må finde det.

Er ret sikker på at de, pigerne i interviewet, langt fra er engle i dagligdagen - og hvis at 'Inger fik finger istedet for pik', kan forarge, så bør man nok holde sig langt væk fra alt hvad der har med børn/ungdom at gøre - for det kan blive meget værre.

Dermed ikke sagt at jeg opfatter denne genudgivelse som noget mesterværk - det er hvad det er - og det var da sjovt engang.

Bør måske med rette nævne, at det i sin tid var børnene selv der indsendte disse rim - det kunne man godt lige have nævnt. :)