Telegram

Thorning vil ikke oplyse om USA har lov til aflytning

Thorning vil ikke svare på, om regeringen har givet USA lov til at aflytte danskere.
Telegram
28. oktober 2013 kl. 12:20

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) måtte svare på en stribe spørgsmål om USA's aflytninger i Europa, da hun mandag holdt ordinært pressemøde.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt er der ikke tegn på, at USA har gennemført "ulovlige" aflytninger i Danmark. Men journalisterne kunne ikke få et klart svar på, om regeringen har givet USA lov til at gennemføre aflytninger.

- Jeg hverken kan eller vil kommentere samarbejdet mellem efterretningstjenesterne, lød det fra Helle Thorning-Schmidt, som tilføjer:

- Der er meget klare regler for aflytning, og dem følger vi til punkt og prikke.

Regeringen er blevet kritiseret for at tage for let på aflytningerne, der blandt andre har ramt Tysklands kansler, Angela Merkel, og ført til skarp kritik af USA fra europæiske politikere.

Thorning har dog afvist at undersøge, om Danmark skulle være blevet aflyttet.

- Vi har ikke grundlag for at tro, at der har været udført ulovlige afhøringsaktiviteter mod Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Opdateret 28. oktober 2013 kl. 13:05

Mogens Ritsholm

Spørgsmålet til Helle thorning burde være:

"Kan NSA og andre udenlandske tjenester i praksis lovligt aflytte danskere i Danmark med metoder og betingelser, der ikke er til rådighed for danske myndigheder?"

For så er spørgsmålet jo ikke om det er sket eller ej eller om lovene er oveertrådt eller ej, men alene om muligheden for en sådan aflytning foreligger.

Og svaret skal retteligt være ja, fordi de lytter til danskeres trafik uden for dansk område.

Laust Persson, Mihail Larsen, Holger Madsen, lars abildgaard, Alan Strandbygaard, Anders Jensen, Lykke Johansen, Søren Bro, Michael Madsen, Morten Lind, Brian Pietersen, Stig Bøg, Niels Engelsted og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Thomas Borghus

When I say jump, you say; how high?

Laust Persson, Katrine Visby og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Findes der overhovedet paragraffer i dansk lovgivning, der giver en dansk regering hjemmel til at lade et andet lands myndigheder aflytte telefoner i Danmark på egen hånd ???? ( Svaret er nej.)

Mon ikke "konstruktionen" er, at eventuelt "lytteri" sker "via" en dansk myndighed og på denne danske myndigheds lovbestemte regelgrundlag ??? - og i så fald kender regeringen ( og den forrige regering + diverse politikere i Folketinget) omfanget af "lytteriet" og hvilket materiale, der (lovligt eller ulovligt) videregives.

Man kan vel dårligt forestille sig, at andre landes efterretningstjenester hemmeligt kan lave aflytninger og andre ting i Danmark uden at PET og FET finder ud af det..

Mihail Larsen, Niels Mosbak, Holger Madsen, Carsten Munk, peter fonnesbech, morten Hansen, Lykke Johansen, Søren Bro, Brian Pietersen, Niels Engelsted og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar

Hvordan fjerner man en totalt korrupt statsminister? Der må være muligheder i loven for at kunne tvinge hende fra embedet.

Niels Engelsted

Bare fordi, at vi er en lydstat, behøver det vel ikke at blive så pinligt gennemskueligt.

uffe hellum, Hugo Pieterse, Laust Persson, Mihail Larsen, Tina Skivild, Rasmus Kongshøj, Peter Ole Kvint, Henrik Klausen, Niels Mosbak, randi christiansen, Holger Madsen, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Lennart Kampmann, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Søren List, Sabine Behrmann, Lykke Johansen, Henrik Darlie, Jan Nygaard, Aleksander Laursen, Heinrich R. Jørgensen, Claus Madsen, Claus Oreskov og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
John Houbo Pedersen

Man må vist have et alvorligt Napolionskomplex for at tro at Dansk Politik har nogen indflydelse på verdens gang.

I betragtning at aflytning fra USA kan føre til bortførsel, totur og pludselig død er det fatalt med en regering som samarbejder med udenlandske efterretningstjenester

uffe hellum, Hugo Pieterse, Laust Persson, Mihail Larsen, Torben K L Jensen, Rasmus Kongshøj, Niels Mosbak, randi christiansen, Holger Madsen, Flemming Scheel Andersen, Søren List, Peter Jensen, Lykke Johansen, Sup Aya Laya, Espen Bøgh, Niels Engelsted og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

"… vores allernærmeste allierede, USA …", betoner Helle Thorning-Schmidt (igen-igen) på pressemødet.

"Vores"? Målt på hvilken vægt? Og, skulle den prioritering måske tages op til (gen)overvejelse?

Hugo Pieterse, Laust Persson, Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, Henrik Klausen, Rune Petersen, randi christiansen, morten Hansen, Jan Pedersen, Henrik Darlie, Jan Nygaard, Michael Madsen, Maria Jensen, Morten Lind og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar

En regering som i hemmelighed samarbejder med en udenlandsk efterretningstjeneste vendt imod sine egne indbyggere er vel i bund og grund landsforrædere. ??

Hugo Pieterse, Laust Persson, Mihail Larsen, Rasmus Kongshøj, Johannes Lund, Henrik Klausen, Niels Mosbak, Rune Petersen, Janus Agerbo, Jesper Wendt, Jens Kofoed, Flemming Scheel Andersen, Britta Hansen, Søren List, Lykke Johansen, Elver Rasmussen, Michael Madsen, Sup Aya Laya, Dennis Berg, Morten Lind og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar
Heinrich R. Jørgensen

At HTS konsekvent inkluderer ordet 'ulovlige' når hun taler om 'aflytningsaktiviteter', tyder meget kraftigt på to forhold.

1) At der blandt Slotsholmens elite opereres med et fænomen, der kan betegnes 'lovlige aflytningsaktiviteter'. Altså at man fra top-forvaltningens side i praksis har givet tilladelse til, at fremmede organisation kan foretage aflytningsaktiviteter. Det må være sket gennem legalistisk og forvaltningsmæssig hokus-pokus, således at der er kreeret rammer for enten at udlevere sådanne data, eller systematisk at vende det blinde øje til at data indsamles. Den slags kan være sket under dække af 'samarbejdsaftaler', 'efterretningssamarbejde' og meget andet.

2) At man snævert fortolker 'ulovligt' som det der ikke strider mod gældende lovgivning. Hvis ingen gældende lovgivning eksplicit forbyder den pseudo-virkelige og eufemiske beskrivelse, som kreative jurister har gestaltet til formålet, er det jo strengt taget ikke 'ulovligt'. At farisæernes narrestreger formodentligt strider mod de intentioner og principper, der burde være vejledende for deres virke, er jo kun et fagligt problem, hvis diplom-juristers faglighed er funderet på den filosofiske tradition der alle dage har været justitsfolks berettigelse og adelsmærke.

Hvis ovenstående ræsonnement ikke vejer tungt nok, til at kunne løfte bevisbyrden, kan man desuden forholde sig til udsagn som:
"Jeg hverken kan eller vil kommentere samarbejdet mellem efterretningstjenesterne"

Det HTS får sagt (uden at ville det), er at der er et samarbejde mellem efterretningstjenester. Ikke blot i almindelighed (hvilket alle ved er tilfældet), men også helt konkret samarbejde af den natur. der angår aflytning af borgere. HTS glemmer at tage forbehold for hvorvidt et sådant samarbejde eksisterer. HTS nægter at udtale sig om noget, hvis realitet hun ikke stiller spørgsmål ved.

christen thomsen, Hugo Pieterse, Laust Persson, Mihail Larsen, Helge Rasmussen, Rasmus Kongshøj, Henrik Klausen, Claus Oreskov, Niels Mosbak, Rune Petersen, randi christiansen, Erik Jensen , Michael Madsen, Janus Agerbo, Jørn Petersen, Per Jongberg, Jens Kofoed, Flemming Scheel Andersen, morten Hansen, Britta Hansen, Jan Pedersen, Brian Pietersen, Elver Rasmussen, Niels Engelsted og Sup Aya Laya anbefalede denne kommentar
Karsten Kølliker

Enig, Vibeke Rasmussen. Ville det ikke være rimeligt at sige, at en tendens til opportunisme og ryggesløs pragmatisme hører blandt de mere skumle sider af den danske folkekarakter?

Ingen tvivl om at dansk erhvervsliv har nydt store fordele af den ubetingede danske støtte til USA's udenrigspolitik. Ikke at det kan tages for den vellykkede udfoldelse af liberalisme og markedskapitalisme, men nærmere statskapitalisme i den amerikanske udgave kaldet ’crony capitalism’.

Og konfronteret med denne ryggesløshed dækker vi os typisk ind under, at vi er et lille land der dels er nødt til at begå sig dels er så småt at hvad vi gør alligevel ikke betyder noget.

Men efter min bedømmelse er sidstnævnte undskyldning helt ude i skoven. Ja, Danmark er et lille land, og hvad der forekommer at være en af de største styrker og kvaliteter ved at være et lille land, er den meget lave grad af korruption. Danmark er kendt for dette verden over.

Så når Danmark giver sin ubetingede støtte til USA, investerer vi vores goodwill i form af ikke-korruption og humanisme i den amerikanske politik og forlener således denne politik med et skær af de samme kvaliteter. Vores støtte var 'priceless'.

I takt med at glansen bliver pillet af USA kommer danskerne således til en ubehagelig erkendelse af, hvordan deres seneste statsministre har solgt ud af arvesølvet.

Skulle vi som folk og nation ønske os at komme tilbage på sporet af ærlighed og ikke-korruption, så er der som bekendt ingen andre veje at gå end gennem at få blotlagt hvilken korruption som har fundet sted op til dette punkt.

Hugo Pieterse, Laust Persson, Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, Johannes Lund, Henrik Klausen, Kalle Nielsen, randi christiansen, John Victor Lorck, Erik Jensen , Michael Madsen, Janus Agerbo, morten Hansen, Britta Hansen, Jan Pedersen, Brian Pietersen, Henrik Darlie og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Hvis man gentager spindoktorernes omhyggeligt udarbejdede tekstmantraer tilstrækkeligt mange gange, bliver borgerne alligevel mistænksomme. Her stikker statsministerens ikke ulovlige ud som en øm tå og føjer sig til bistandsministerens ingen har brugt ordet korruption.

Laust Persson, Mihail Larsen, Rasmus Kongshøj, Henrik Klausen, lars abildgaard, morten Hansen, Brian Pietersen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Kvinden demonstrerer sin absolutte egnethed som dansk statsminister, med de tomme og indholdsløse svar hun afgiver.

Efter disse tomme indholdsløse svar rammes man ufrivilligt af tanken om vi i virkeligheden har en statsminister i et fremmed lands tjeneste, eller hun har en amerikansk eller "engelsk" føringsofficer.

Det er jo ikke det danske folks interesser og privatliv hun viser hun tjener med de afgivne svar på spørgsmålene om den amerikanske aflytningsaffære, der dagligt udvikler sig i de europæiske lande, og omfatter flere og flere lande og deres politikere.

Det man mest chokeres over syntes at være naiviteten, men den grænse syntes efterhånden også, at være overskredet i retning mod den absolutte utilgivelige dumhed, hvis ikke det åbenbart var fordi man også fornemmer der ikke er hjernekapacitet til at forså sig selv.

Laust Persson, Katrine Visby, Rasmus Kongshøj, Peter Ole Kvint, Niels Mosbak, Holger Madsen, Michael Madsen, Janus Agerbo, morten Hansen, Brian Pietersen og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar

Fandens, jeg kom til at skive egnethed, - der skulle have stået UEGNETHED!

Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, Peter Ole Kvint, morten Hansen, Britta Hansen, Brian Pietersen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Spanien, Frankrig og Tyskland har da indtil nu vist så meget respekt for deres egen souverænitet at de har indbestilt de tilsvarende ambassadøre for USA at stå ret på regeringskontorene.
Men det klare den danske regering nok heller ikke.

Carsten Munk, Steffen Gliese, Claus Oreskov og morten Hansen anbefalede denne kommentar
Karsten Kølliker

Ja, det er så den anden ting, at skulle der være en nation på hele kloden, som oprigtigt anstrenger sig for at udvise retskaffenhed i efterretningstjenesternes virke, så er det da Tyskland. Efter genforeningen blev det tidligere DDRs overvågningsprogrammer en del af hele Tysklands historiske bagage. Således har spørgsmålet om den amerikanske overvågning grebet den tyske befolkning, deres presse og deres politkere.

Så når Tyskland og Frankrig går sammen om at forlange svar fra USA om omfanget af aflytningerne, hvor står Danmark så? Går vi sammen med vores EU-partnere i en retfærdig sag eller handler vi ud fra egeninteresse og vender det blinde øje til?

Ja, som repræsentant for den danske befolkning valgte Helle Thorning-Schmidt at afstå fra deltagelse i vores EU-partneres diplomatiske opgør. Også denne støtte til USA (og svækkelse af EU's enhed) er formentlig ’priceless’.

Carsten Munk, Rasmus Kongshøj, Erik Jensen , Janus Agerbo, Thomas Holm, Jan Pedersen og Torben Selch anbefalede denne kommentar
Henning Lögun

Sammenligningen med samarbejdspolitikken under krigen bliver mere og mere tydelig. Vores demokrati er i dyb krise. Vi har ikke længere et alternativ...alle fører "nødvendighedens" politik.

Hugo Pieterse, Rasmus Kongshøj, Henrik Klausen, peter fonnesbech, morten Hansen, Britta Hansen, Brian Pietersen, Lykke Johansen, Elver Rasmussen og Henrik Darlie anbefalede denne kommentar

STASI 2.0, de ved alt om os, sikke et demokrati og USA, bananrepublik, krigsforbrydernation og emperium på vej ned, får alt at vide, hvis de da ikke aflytter det selv. Hvor i Grundloven gives hjemmel til at aflytte almindelige borgere uden de er mistænkte, og hvor er det nævnt, at danske politikere må aflyttes af NSA? Vi trænger i den grad til et forår her i vesten.

Hugo Pieterse, Laust Persson, Rasmus Kongshøj, Claus Oreskov, John Victor Lorck, Michael Madsen, Janus Agerbo, morten Hansen, Peter Nielsen, Britta Hansen, Sabine Behrmann, Henning Lögun og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Det eneste der glæder mig i denne sammenhæng og andre, er at det mere og mere for HTS og hendes forgængere - bliver tydeligt hvilken (skjult) dagsorden - hun bygger sin selvsikkerhed på - og med hvem!

Lykke Johansen

Der har længe verseret rygter om, at HTS går efter en toppost i EU. Den tror JEG ikke længere på. Hendes pinlige følgagtighed og smisken overfor Obama tyder derimod på, at hun går efter at overtage Anders Foghs job som Nato generalsekretær, når han om et årstid er nødt til at stoppe.

Katrine Visby, Steffen Gliese, Janus Agerbo, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Britta Hansen, Brian Pietersen, Torben Selch og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar

"Fandens, jeg kom til at skive egnethed, - der skulle have stået UEGNETHED!"

Måske var der tale om et freudiansk slips, i hvert fald er den danske statsministers retorik overmåde gunstig for den siddende magtelites interesser: Intet bør undersøges, hemmeligholdelsen er afgørende for effektiviteten og reglerne overholdes til punkt og prikke.

Især sidstnævnte, som er lånt i NATO's nuværende generalsekretærs blækhus, er interessant ... og statsministeren bør historisk holdes op på udsagnet om at reglerne for aflytning er overholdt til punkt og prikke.

Rasmus Kongshøj, Niels Mosbak, Kalle Nielsen, morten Hansen og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar
Michael Sørensen

"Ifølge Helle Thorning-Schmidt er der ikke tegn på, at USA har gennemført "ulovlige" aflytninger i Danmark."

Hvad skulle tegnet være, et visitkort der siger "så har vi været her tak for denne gang".

Nej enten har de ikke været der eller også må vi hælde til den konklusion, at de bare er lidt smartere end os.

Hvad er det man starter med i en efterforskning? Motiv! Er der motiv, jo da masser. Tænk på beslutningerne og synet på hele Grønlands undergrund. De informationer er sgu mange, mange milliarder værd. Tænk på indkøb af militær isenkram. De informationer er sgu også mange, mange milliarder værd. Tænk på hele medicin industrien osv. osv.

Motiv er der og én ting er sikkert: Kan de så "lytter" de, sådan er det og at have en anden holdning ville være naiv!

Rasmus Kongshøj, Espen Bøgh, randi christiansen, Peter Nielsen, Britta Hansen og Jan Pedersen anbefalede denne kommentar

"Efter disse tomme indholdsløse svar rammes man ufrivilligt af tanken om vi i virkeligheden har en statsminister i et fremmed lands tjeneste, eller hun har en amerikansk eller "engelsk" føringsofficer."

Kovendingen omkring evt. dansk deltagelse i en Syrien-intervention (DK behøver ikke afvente FN - det er nok at amerikanerne siger til os at "den er god nok") er et indicium på det samme.

Og det samme kan siges på det økonomiske område. Socialdemokraternes pludselige og helhjertede knæfald for neo-lib-inspireret økonomi virker også ført.

Keynesiansk økonomisk politik er nærmest blevet de-facto forbudt via EUs finanspagt, og ingen har været mere ivrige efter at tilslutte sig end netop HTS. Det kan ikke forklares med "den parlamentariske situation", for der er intet der forhindrer DK i at føre nøjagtig den nøjsomhedspolitik som finanspagten foreskriver og finanspagten indebærer ingen fordele - kun forpligtelser.

Kæd det sammen med "Vi er gået reformamok" replikken, afleveret med næsten skole-pigeagtig stolthed af HTS i Davos.

Vi ser også et Goldman Sachs i dansk energi lige pludselig, og INGEN af de ansvarlige politikere anser GS hidtidige virke som relevant i den forbindelse, uagtet at GS har en lang og blodig historie - de tjente f.eks. rigtigt godt ved at medvirke til Grækenlands nedtur.

Man kan som regering godt rejse 8 mia. kr, vi er på ingen måde afhængige af GS velvilje. Hvorfor opfører vi os så som om vi er?

Frank Aaen spørger i folketinget: "Hvad skal GS i Danmark?" hvortil Corydon arrogant svarer "De skal tjene penge". Man er jo nødt til at undre sig: Siden hvornår har en udenlandsk milliardforretnings profit været et emne som en dansk finansminister skal varetage? Det var garanteret ikke det Corydon mente, han var bare arrogant og irriteret - men som minister bør han udtale sig faktuelt og sagligt - og det faktuelt-saglige er altså at Corydon synes at GS skal tjene sine penge i DK. Hvis ministeren ikke bryder sig om den tolkning bør han afholde sig fra at udtale sig sådan, for det er ord der bliver ført til protokols, ikke underliggende hensigter eller dobbelttydigheder.

Men vi er altså nået dertil hvor vi skal se en væsentlig del af DKs infrastruktur privatiseret. GS stiller som betingelse at DONG bliver børsnoteret og Corydon smækker hælene sammen og siger "Javel" - den næste regering kan så sælge regeringens aktier i DONG og vi kan se frem til gentagelsen af den evige historie om privatisering af infrastruktur: Stigende forbrugerpriser og fald i leveringskvalitet.

EUs top er spækket med tidligere GS folk ... mon det kan have en betydning?

Vi lever i en virkelighed hvor det er svært at remse empiriske tildragelser op uden at lyde som en konspirations-freak.

Tue Romanow, Morten Rasmussen, Jens Overgaard Bjerre, Thomas Borghus, Helene Nørgaard Knudsen, Katrine Visby, Helge Rasmussen, Rasmus Kongshøj, Henrik Klausen, Niels Mosbak, arne poulsen, Philip B. Johnsen, randi christiansen, Kalle Nielsen, Holger Madsen, Torben Selch, Michael Madsen, Janus Agerbo, Jens Kofoed, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Karsten Kølliker, Heinrich R. Jørgensen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Heinrich R. Jørgensen

Henning Lögun:
"Sammenligningen med samarbejdspolitikken under krigen bliver mere og mere tydelig."

Jeg synes snarere, de to situationer befinder sig usigeligt langt fra hinanden.

Den danske samarbejdspolitik var en forstandig politik i en situation, der sikrede dansk autonomi (dansk lov var gældende alle årene) og fredelige forhold i en tid, hvor det meste af Europa var i brand. Mange nationer blev dengang trukket ind i krige, udrensninger og andre horrible situationer, fremtvunget af dominante aktører, der skånselsløst søgte at fremme egne interesser (som primært handler om modstandere og konkurrenter skal knuses, stækkes eller overtages).

I nutiden er det ikke de europæiske nationer og folk, der er målet for gale wanna-be-hegemoners nådesløse kampagner. Det er nationer og folk udenfor Europa, det går ud over i denne tid. I den situation er det blevet dansk politik at undlade at opføre sig som en suveræn nation der bestræber sig på at holde sig på afstand af storpolitiske spil. Det er blevet dansk politik ikke blot at føje den militært stærkeste aktør der findes, men tilmed ubetinget at støtte denne, i dennes forsøg på at øge egen indflydelse ved at undertrykke og bekæmpe andre.

Laust Persson, Rasmus Kongshøj, Henrik Klausen, Claus Oreskov og Henning Lögun anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Jeg glæder mig som et lille barn til at forhold omkring Danmark bliver offentliggjort om nogle måneder.

Og, måske, skulle Helle Thorning allerede nu begynde at forberede sig på dette? Hvis hun da ikke vil i gryden?

Esben Maaløe, n n, Rasmus Kongshøj, Henrik Klausen, Niels Mosbak, Claus Oreskov, Torben Selch, Janus Agerbo, morten Hansen, Søren Bro og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Karsten Kølliker

(I forlængelse af Esben Maaløe’s kommentar tillad mig at reposte et Facebook-opslag fra 26.6.2013:)

Accountability vs. accounting fraud:
Det er på mange måder ubegribeligt, hvorfor der ikke allerede har været en bølge af retssager mod topcheferne i de store internationale finansinstitutter. En forklaring kunne være, at vores nuværende økonomiske situation er så følsom og labil, at den mindste lille forstyrrelse af status quo kan have dramatiske konsekvenser. Men da intet reelt står stille i verden, står valget nærmere mellem enten at videreføre finanssystemer, som allerede er blevet afsløret som hovedløse, forbryderiske og dysfunktionelle, eller at tage strabadserne der følger med at gøre en ende på disse systemer. Og her vælger vores politikere altså på vores vegne at videreføre de herskende finanssystemer. Om de har vores, altså befolkningernes, opbakning, har de ikke gjort sig umagen at tjekke.

En anden forklaring på fraværet af et retsligt efterspil på finanskrisen kunne være, at mange nationale regeringer er fuldkommen syltet ind i disse hovedløse, forbryderiske og dysfunktionelle finanssystemer og –institutioner. Nedenstående artikel fortæller historien om, hvordan Italien har haft tab på 8 mia. euro, som følge af nogle højst tvivlsomme gældsaneringer hvor store summer er blevet placeret i de meget risikable finansielle papirer kaldet derivater. Ikke lige hvad man forventer af en ansvarlig national politik. De 8 mia. euro er ikke noget stort beløb efter italienske forhold, men artiklen mere end antyder at de 8 mia. euro bare er toppen af isbjerget. Det lykkedes trods alt det italienske finansministerium at ”sanere” deres gældsforhold, så et statsligt underskud på 7,7 pct. af BNP i 1995 blev reduceret til 2,7 pct. i 1999 uden nogen videre ændringer af hverken offentlige indtægter eller udgifter.

Til at hjælpe sig med hvad der muligvis nærmer sig regulær ’accounting fraud’ havde de Wall Street-banken JP Morgan, ligesom Grækenland blev bistået af Goldman Sachs i forb. med deres imødekommelse af optagelseskravene til euroen. Mario Draghi arbejdede sammen med JP Morgan under Italiens optagelse, fik siden ansættelse hos Goldman Sachs, og er nu præsident for ECB. De samme banker bistod også Rusland og Kina i deres omstilling til kapitalismen. I det lys er det ikke utænkeligt, at der er et helt segment af den internationale politiske elite gennem de seneste to-tre årtier der ryger med i faldet, når det der reelt er foregået i de internationale finansinstitutter en dag bliver optrevlet.

Hvad der formentlig overstiger de fleste menneskers fatteevne er, at vi har haft politikere som syntes det var en god idé, at der var banker der voksede til så mægtige institutioner, at hele nationer bare var en kunde i butikken. Også i Financial Times konstaterede John Plender forleden ”The balance sheets of Britain’s largest banks still amount to 400 per cent of the economy”. Altså de samlede aktiver og passiver for de største britiske banker er 4 gange større end den samlede omsætning i nationen med sine 62 mio. indbyggere. Personligt tror jeg ikke en gang det er det sande billede. Iht. usdebtclock.org er den samlede værdi af de nævnte derivater i USA fx 40 gange så stor som USA's BNP. Og selv dette estimat kan vise sig at være alt for lavt.

Hvis det her er den amerikanske drøm, tror jeg godt jeg kunne tænke mig at vågne nu.. Kan vi ikke vågne.. nu?

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/440007a8-dd9a-11e2-a756-00144feab7de.html...

Steffen Gliese, Thomas Borghus, Esben Maaløe, Hugo Pieterse, Laust Persson, Mihail Larsen, Rasmus Kongshøj, Niels Mosbak, Philip B. Johnsen, randi christiansen, Torben Selch, morten Hansen, Alan Strandbygaard, Niels Engelsted og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Gentagelse af min kommentar - Jeg tror, den var blevet slettet?!

Jeg vil gerne vide, om Danmark er tilknyttet "Five Eyes"-aftalen eller er indgået en lignende aftale med USA og evt. andre stormagter!

Helle Thorning Schmidt: lad være med at holde befolkningen i mørke. Vi har et krav på at vide, hvem der må udspionere os og hvad der gøres med vores data!

Laust Persson, Rasmus Kongshøj, n n, Sabine Behrmann, Niels Mosbak, Claus Oreskov, Mogens Ritsholm, Erik Jensen , Brian Pietersen, Torben Selch, morten Hansen, Janus Agerbo, Alan Strandbygaard, Heinrich R. Jørgensen, Elver Rasmussen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det er min opfattelse, at ytringsfriheden i Danmark, er en alt overskyggende rettighed, der ikke må begrænses, det skal ikke være muligt, at holde nogen ansvarlig for nogen ytring, af nogen art, det mener et meget stort antal af danskerne.

Det samme med hensyn til, at starte en krig uden, at være truet, eller have et lovligt internationalt mandat fra FN.

Muhammed tegningerne er et eksempel på dette, hvor terror truslen blev forøget i kølvandet, men den ulovlige intervention i Irak kan også nævnes, vi ved i dag, at retorikken der blev brugt og den dag i dag bruges, for forsvaret af krigen, er og var usand og stødende for mange.

Link: http://www.avisen.dk/danskere-forkert-at-genoptrykke-muhammed-tegninger_...

Link: http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/03/21/210512.htm

Jeg er tilhænger af demokrati og ytringsfrihed, ytringsfrihed under ansvar, fordi demokrati og menneskerettigheder, skal beskytte alle, mindretal skal respekteres og må ikke diskrimineres.

Diskussionen om Danmarks samarbejde med NSA og omfanget af dette, skal sikkert ses i lyset af, de trusler og farer mod Danmarks sikkerhed, som det fra politisk side er vurderet, Danmark må beskytte sig imod, så hvis vi har solgt vores personlige frihed, til ikke at blive overvåget, skal det sikkert ses i dette lys, vi formode 100% frihed til NSA overvågning af alle danskere, private og politiske, af alle danskere, er den pris vi betaler.

100% frihed til NSA overvågning af danskere, hvis ingen anden information gives af regeringen, om aftalen med USA må man, som udgangspunkt forvente .

Som sagt er jeg tilhænger af Demokrati så, hvis flertallet ønsker det skal være sådan, så "er det sådan" det må blive, men vi skal diskutere det, det skal ikke vedblive, at være en hemmelighed, for det er ikke småting man kan bruge fri adgang, til alle danskers liv til, jeg er ikke amerikaner, jeg føler mig ikke, som amerikaner, og jeg vil personligt ikke have nogen fremmed stat, skal kunne overvåge alt jeg gør, og have adgang til alle informationer i det offentlige og alle andre tænkelige registre uden, at kunne drages til ansvar for, hvad det bliver brugt til, desuden er det ikke lovligt, så loven må ændres hvis dette skal fortsætte.

Nu kommer der om et par måneder en rapport om samarbejdets form mellem Danmark og NSA, og navne på nogle af de danskere, der er aflyttet, men diskussionen udebliver om det ulovlige i dette og fremtiden for Danmark i Europa, er på spil, hvis Danmark spiller, på det forkerte hold.

Link: http://www.b.dk/globalt/afsloeringer-om-overvaagning-i-danmark-paa-vej

Lars B. Jensen

Jeg har stemt EL i mange år, hvis i ikke vælter den regering nu stemmer jeg LA næste gang. Jeg vil græde hele vejen til stemmeboksen.

Niels Engelsted

Det er ikke fordi man ikke forstår dig, Lars Jensen, vores logren for verdensmagten er til at blive tudeskør over. Men at stemme LA er endnu mere tudeskørt. Find nogen at tale med.

uffe hellum, Aleksander Laursen, Rasmus Kongshøj, Johannes Lund, arne poulsen, Kalle Nielsen, Brian Pietersen, Michael Madsen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Sider