USA tilbyder olympisk sikkerhedshjælp til Rusland

Efter to bombeangreb mod den russiske OL-by Sotji tilbyder USA nu sin hjælp til at håndtere sikkerheden.
30. december 2013 kl. 19:40Opdateret 30. december 2013 kl. 19:55

USA opfordrer mandag til et tættere sikkerhedspolitisk samarbejde med Rusland, efter at to dødbringende bombeangreb i den russiske by Volgograd har skabt frygt forud for vinter-OL.

Mindst 14 mennesker blev dræbt, og 28 blev såret mandag af en formodet selvmordsbombe i en tætpakket eldrevet bus. Det skete dagen efter, at 17 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe på den centrale station i byen.

Angrebet vækker bekymring for sikkerheden ved de olympiske lege, der åbner den 7. februar i den russiske by Sotji.

- Den amerikanske regering har tilbudt vores fulde støtte til den russiske regering i sikkerhedsforberedelserne til Sotjis Olympiske Lege.

- Vi hilser muligheden for et tættere sikkerhedssamarbejde til fordel for atleterne, tilskuerne og andre deltagere velkommen, siger talskvinde fra den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, Caitlin Hayden, i en erklæring.

Selvmordsangrebet skete mandag under morgenmyldretiden.

Hayden siger, at USA "fordømmer terrorangrebene, der ramte den russiske by Volgograd, og sender de dybeste medfølelser til ofrenes familier og håb om hurtig lindring for de sårede."

Ingen gruppe eller bevægelse har taget skylden for bombeanslagene, som islamistiske grupper i Kaukasus af mange formodes at stå bag.

Ved mandagens angreb blev 10 af ofrene dræbt på stedet, mens fire døde på vej til hospitalet, oplyser myndighederne til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Selvom mange nok vil betænke sig på at tage til Sotji i februar, så skræmmer det ikke lektor i russisk politik ved Københavns Universitet Flemming Splidsboel Hansen.

- Trods bomberne ville jeg selv tage af sted til Sotji. Jeg ville ikke være nervøs for det, siger han.

Det er aldrig tidligere sket, at et værtsland ved OL er blevet rystet af så voldsom voldsomme terrorangreb kort før åbningen af legene.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

NSA, Caitlin Hayden - luk spalten og se at få styr på de mennesker der skyder vildt omkring sig i jeres egne folkeskoler. Dernæst få lidt styr på de ukontrollable og fatale fejl jeres droner påfører verden. Og sidst men ikke mindst - få fingeren ud af min computer!!

En huskekage til Ritzau:
München-massakren skete under Sommer-OL 1972 i München, Vesttyskland, da atleter fra det det israelske hold blev taget som gidsler af den palæstinensiske terrororganisation Sorte September, en gruppe med bånd til Yasser Arafats Fatah bevægelse.