TIRSDAG 30. august 2016
Det har været diskuteret, at regeringen overvejer at hæve pensionsalderen fra 67 år til 68 år som led i 2025-planen.

Indland

At omlægge SU’en til lån kan gå ud over den sociale mobilitet og føre til højere frafald. Det viser erfaringerne fra Norge ifølge paraplyorganisationen Akademikerne
SU’en til de danske studerende er i disse dage til debat. Kan der spares, og hvor skal der i så fald skæres?
Lukning af SU-rådet åbner ifølge kritikere op for, at regeringen nemmere kan skære i SU’en.
’Nogle vil sige, at løsninger på alle problemer er lavere skat. Det er forkert. Andre vil sige, at skattelettelser er roden til alt ondt.
Morten Messerschmidts seneste skandalesag fik ham til at trække sig som formand for Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet og andre til at erklære ham færdig som potentiel formandskandidat.

Udland

Så længe Assad sidder i Damaskus og Abadi i Bagdad, vil det aldrig lykkes at stabilisere Mellemøsten, siger terrorekspert Lars Erslev Andersen.
’Inklusiv vækst’ er højt på dagsordenen, når G20-landene mødes på søndag.

Kultur

Mich Vraa er aktuel med en roman om den danske slavehandel. Han advarer mod, at vi glemmer vores fortid og understreger, at man ikke kan skrive om slavehandlen uden at bruge ordet ’neger’

Debat

I kampen mod forurening og problemer med oversvømmelser skal Kinas byer være grønnere. Men når naturen vokser frem, gør civilsamfundet og oprørstrangen også
Forbedringer i den offentlige sektor opnås ikke uden faglig indsigt. Derfor er kvalitet og produktivitet faldet, efterhånden som generalister har indtaget hjørnekontorerne.
Forsvaret lægger an til at købe udstyr fra en våbenproducent, hvis moderselskab medvirker til menneskerets-krænkelser. I forsvarsministerens øjne er kritik af handlen udtryk for politisk korrekthed.
Læserbreve fra dagens avis
FOLK fra dagens avis

Ledere

Omsorgsopkald, kalder Danske Spil sit nye initiativ, hvor man ringer til dem, der er godt i gang med at spille tilværelsen i smadder.
Medmindre politikerne tror, at verden kommer til at leve i økonomisk armod indtil apokalypsen, burde man sætte penge af til godt gammeldags forbrug