TIRSDAG 17. oktober 2017
Østrig oplever et nationalistisk skred mod højre, men det er for nemt bare at tale om en populistisk bølge, mener den østrigske politolog og populismeforsker Reinhard C. Heinisch.

Indland

Der skal strammes op på tolkeområdet, mener Institut for Menneskerettigheder. Det udstiller det seneste eksempel med Søren Rasmussen, der blev ansat som tolk uden at kunne swahili.
Statsministeren har varslet en snarlig reform af området for ungdomskriminalitet. Der skal fremover være en dommer i spidsen for såkaldte ungdomskriminalitetsnævn for børn ned til 12 år.
It-firmaet Liace, der har nære forbindelser til diktaturstaten De Forenede Arabiske Emirater, har ikke brudt EU’s eksportkontrolregler, konkluderer Erhvervsstyrelsen
Østre Landsret skal vurdere, om Godhavnsdrengenes krav om en symbolsk erstatning for overgreb under deres anbringelse på børnehjemmet i Nordsjælland er forældet.

Udland

Sammenstød mellem Iraks regeringsstyrker og de kurdiske peshmergastyrker brød ud natten til mandag i den omstridte olieby Kirkuk. Mandag eftermiddag indtog regeringsstyrkerne det meste af byen.
Med det nye forsvarsudspil er frygten for Rusland for alvor nået til Danmark. Og den er velbegrundet, mener danske og udenlandske eksperter.
EU’s konkurrencekommissær Magrethe Vestager fortsætter sin kamp med at indkræve milliarder i ubetalt skat fra verdens største virksomheder.

Kultur

Regeringens planer om at sammenlægge ti af de store kunstuddannelser i Danmark er et selvfølgeligt skridt i retning af den aflysning af mennesket, som visse filosoffer advarer os mod
De kunstneriske uddannelser udfordres af international konkurrence og besparelser.
Sådan siger Informations teaterkritiker i sit åbne brev til den 76-årige, amerikanske teaterinstruktør Robert Wilson.

Debat

Jeg har stadig til gode at møde en vildmand, som ikke er samfundskritisk.
Historieskrivningen om Oktoberrevolutionen følger en simpel formel: Først skriver Marx en bog, den læser Lenin, og så laver han en revolution.
I en stor del af mit liv har spiseforstyrrelsen og jeg klamret os til hinanden. Vi har fulgtes i tykt og tyndt.
Læserbrev
Læserbrev
FOLK fra dagens avis ved David Rehling

Ledere

Den spanske regering har givet Puigdemont til torsdag kl. 10, og dropper catalonierne inden da ideen om selvstændighed, vil Madrid givetvis tilbyde forhandlinger om en form for udvidet selvstyre
De store, internationalt forgrenede banker er sluppet bemærkelsesværdigt uskrammet fra deres ansvar for finanskrisens udbrud 2007-08.