TIRSDAG 6. december 2016
Vores børn vil blive meget vrede på os, hvis vi ikke gør noget ved den måde, vi forvalter naturen på, siger den britiske biologiprofessor og forfatter Dave Goulson, som mener, der er brug for en hær a

Indland

Selv om Lægeforeningen anbefaler læger ikke at deltage i tvangsudsendelser af afviste asylansøgere, har læger alligevel gjort det 20 gange siden marts 2014. Og tjent godt på det
I sin tid som plejehjemsleder blev den nyudnævnte ældreminister Thyra Frank honoreret med ekstrabevillinger for at modsætte sig effektiviseringer.
Utilregnelig i gerningsøjeblikket. Sådan siger Retten i Glostrup om en ældre kvinde, der har overfaldet en sundhedshjælper.
Sommerens store dille Pokémon Go har resulteret i en næsten tredobling af udlån fra Det Kongelige Bibliotek – langt hovedparten til helt unge lånere.

Udland

Mens Europas populister jublede efter det italienske nej til forfatningsændringer, afviste de europæiske politikere, at afstemningen havde noget som helst med EU at gøre.
Østrigs nye præsident er en pragmatisk professor, der især med sin EU-begejstring slog sin højrenationale modstander.
De højrenationale populisters sejrsrække blev brudt i Østrig, hvor landets etablerede partier viste, at hvis de både formår at forny sig og holde sammen, kan de godt slå populisterne af banen.
De kontante gevinster ved at eliminere sedler er store, og derfor bør vi være på vej mod det kontantløse samfund, fortæller Harvard-økonomen Kenneth Rogoff.

Debat

Det meste af mit liv har jeg haft et anstrengt forhold til naturen. En usikkerhed på, om jeg måtte være der. En frygt for, at jeg trådte på en eller andens ejendomsret.
Danmarks midterplacering i PISA-test har siden begyndelsen af årtusindskiftet medvirket til voldsomme omlægninger i folkeskolen.
Jeg er den farvede dreng fra bunden, der kom på elitestudiet statskundskab. Mine holdkammerater er flinke, men de har svært ved at forstå, at ikke alle på studiet er ligesom dem.
Læserbrev
Læserbrev
Læserbrev
FOLK fra dagens avis

Ledere

Når ét land sænker skatten for at lokke virksomheder til, er alle andre lande nødt til at følge trop – ellers mister de konkurrencekraft. Og således centrifugeres vi ned i malmstrømmen.
Ved søndagens folkeafstemning vandt tvivlen om, hvorvidt forfatningsreformen ville udgøre et fremskridt.