FREDAG 20. januar 2017
En ting er at føre valgkamp som populist, noget andet at bruge de samme virkemidler som amerikansk præsident.

Indland

Den garvede embedsmand Johan Reimann forsøgte at prikke huller i Tibetkommissionens teorier under torsdagens afhøringer.
Fire psykisk handicappede ønsker at udøve deres fundamentale politiske rettigheder og få lov til at stemme til Folketingsvalg, selv om de er økonomisk umyndiggjorte.
Færre og færre benytter kontanter i hverdagen – og nu vil regeringen gøre det muligt for butikker at afvise at modtage kontanter mellem 22 og 06.

Udland

15 nye ministre med stærk ideologisk forankring og erfaring med kontant magtudøvelse er klar til at rulle ærmerne op og omkalfatre Barack Obamas USA

Debat

Donald J. Trump er skamløs. Problemet for USA er, at skam er en vigtig ingrediens i den mørtel, der holder et samfund sammen
Et menneske uden snærende skrupler overtager ledelsen af sit nye verdensfirma
For få år siden var det moderne at forstå magt som ansigtsløse strukturer. Men på det seneste er det blevet klart, at magt besiddes af mennesker.
Trump vil ødelægge Europa. Han hylder Brexit, hygger sig med Putin og lover at gøre op med både NATO og etablerede handelssystemer
Læserbrev
Læserbrev
Læserbrev
FOLK fra dagens avis

Ledere

Der er al mulig grund til at bruge ressourcerne forebyggende, hvis ikke danske børn skal ende med dårligere livschancer, fordi de hedder Ahmed og ikke Alfred.
Trump er uhyggelig, men det amerikanske civilsamfund er stærkt, det har mobiliseret borgerrettighedsbevægelser, ungdomsoprør og frigørelsesbevægelser.

Kultur

Aarhus-udgaven
I 2014 droppede Aarhus sit omstridte slogan ’Danish for progress’, efter at det var blevet hånet og latterliggjort i offentligheden.
For knap 37 år siden anmeldte Torben Brostrøm den dengang nyeste roman af Svend Åge Madsen, Se dagens lys, under rubrikken Oprør fra fremtiden
Smilets by har i flere årtier haft et sprudlende musikmiljø, men mere end nogensinde før synes byen at være ved at forme sig til en regulær musikby.
Århus er lille-København og store-Randers, akademikere og ’de hvi’e’, verdensmusik og snaps fra ’kjolleren’.
Der findes Aarhus, og så findes der forestillingen om Aarhus, som Steffen Brandt udtrykker det.
Fra i dag skal Donald Trump være ansigt for den fri verden, og en god portion af hans politiske succes kan forklares med hans kropssprog og de usædvanlige måder, han bruger sit ansigt på.
I et væld af medier og udtryk inviterer Al Masson os ind i sit intime, fantasifulde univers på soloudstillingen ’Surfing’.
The xx tager os helt ind i den følelsesløshed, der kan ramme i voksenlivet. Pavo Pavo lader os drømme og bøjer virkeligheden.
Den tidligere X Factor-vinder Martin Hedegaard udgiver efter langt tilløb sin debut-EP under sit kunstnernavn Saveus.
Det eksperimenterende Danmark taler mod vækstideologier, synergieffekter og atletikmetaforik. I stedet messer de og leder efter rum med plads til at tænke en ærlig selvstændig tanke.
Natalie Madueños flotte ben under en lårkort kjole for øjnene af Esben Smeds jaloux ægtemand bliver afgørende for Katrine Wiedemanns greb på Shakespeares ’Et Vintereventyr’.
Teater Glimt finder ind til urmenneskets poesi i den frygtløse stuntforestilling ’Rammer’
Kenneth Lonergan laver vedkommende og menneskeligt engagerende film, og hans seneste værk, ’Manchester by the Sea’, er et intet mindre end fremragende drama om skyld og sorg
Underspillet komedie om klodset omgang med akut sorg over en død søn
Lige nede under velfærdsstaten gemmer rovdyrenes rige sig. Fenar Ahmad sætter sig i respekt som strålende actioninstruktør og parforholdsdramatiker i hævndramaet ’Underverden’
Sekt-edition
Der er efterspørgsel på professionelle grinebidere. Mændene bag DR’s Monte Carlo-programmer, Esben Bjerre og Peter Falktoft, har rutinen.