TORSDAG 19. januar 2017
Efter syv års afsoning fik den amerikanske whistleblower Chelsea Manning i går strafnedsættelse af USA’s afgående præsident, Barack Obama. Hun bliver løsladt til maj – 28 år før tid.

Indland

Johan Reimann har klaret sig gennem en række skandalesager på vej mod toppen i det danske embedsværk. Han er kendt som en dygtig jurist og en uhyre loyal embedsmand. Nogle gange lidt for loyal.
Tidligere var ældre kvinder enten usynlige eller oversynlige.

Udland

Risikerer en pige at blive omskåret i Somalia, kan det føre til, at hun og hendes familie ikke kan udsendes.
Italieneren Antonio Tajani er blevet valgt til ny formand for Europa-Parlamentet.
NOTE
Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn hævder i en lidet omtalt bog fra sidste sommer, at Kina, Rusland og Iran samarbejder med terrorgrupper, der angriber USA.
Fredsmarchens bedste venner er også nogle af dens skarpeste kritikere. Afgangen fra Prag reducerer på ny marchen voldsomt og starter med et skænderi

Kultur

Caspar Erics nye, ikke særlig poetiske ’poesi’ kredser om depressionen som samfundssygdom og selvmord som dens yderste konsekvens
Københavns Kommunes beslutning om at fjerne støtten til Anemoneteatret og Zangenbergs Teater – og teatrenes 50.000 tilskuere i Indre By – må gerne blive til en historie om at turde fejle.

Debat

For nylig prøvede jeg at være (næsten) uden adgang til internettet. I stedet var jeg bare til stede og sammen med familien. Det var forfærdeligt. Ikke familien, den er dejlig, men fraværet af net.
Erhvervsskolereformens karakterkrav rammer udsatte unge fra indvandrermiljøerne særligt hårdt.
Hver gang venstrefløjen tager regeringsmagten i et af EU’s medlemslande, må den vælge at bøje sig for EU’s nyliberale kurs eller forlade dele af EU.
Læserbrev
Læserbrev
Læserbrev
FOLK fra dagens avis

Ledere

Europa-Parlamentets nye formand, italieneren Antonio Tajani, personificerer normaliseringen af højrepopulismen i europæisk politik.
Den tyske økonomiminister Sigmar Gabriel gentog, at London ikke vil få lov til at håndplukke EU-goder uden at betale for dem