Databloggen Store historier gemt i store datasæt

Bådforlis i Middelhavet

Det er med livet som indsats, at flygtninge krydser Middelhavet fra Afrika til Europa. Det er bådforliset ved Lampedusa er seneste eksempel på, hvor flere hundrede flygtninge enten er druknet eller meldt savnet. Hvor mange der hvert år mister livet, er vanskeligt at give et præcist svar på. The UN Refugee Center skriver på deres hjemmeside, at de præcise dødstalt sandsynligvis aldrig bliver kendt, da mange af flygtningenes skrøbelige fartøjer, simpelthen bliver opslugt i havet unden at efterlade sig spor. 

På den italienske blog Fortress Europe, har folkene indsamlet indrapporteringer fra de lokale medier i området, for på den måde at kunne tegne et billede af flygtningestrømmene i regionen. På månedsbasis oplistes druknede og savnede - helt tilbage til 1988. På Databloggen har vi benyttet deres seneste tal til at lave nedenstående time-lapse, der viser et skræmmende billede af en af verdens farligste flygtningeruter. Tallene er ikke bekræftiget fra anden hånd.

Læs også lederen Til minde om mindst 111 døde

Om Databloggen RSS

På Databloggen samler og præsenterer vi historier som tager afsæt i store datasæt.  Tips og ideer til databloggen@information.dk

I redaktionen: Kristian Jensen, Rasmus Raun Westh, Morten Wulff, Sebastian Gjerding