Databloggen Store historier gemt i store datasæt

NSA-skandalen: 46 afsløringer, ét overblik

NSA-afsløringerne er en global overvågningsskandale i historisk stort omfang. Den udvikler sig hele tiden i takt med, at de hemmeligtstemplede dokumenter bliver frigivet og flere og flere lande og personer involveres i sagen.

Tidslinjen indeholder links til de oprindelige artikler samt de lækkede dokumenter i det omfang, det har været muligt at skaffe dem.

 

 

Tidslinjen opdateres løbende.

Georg Christensen

Hvad sker der mon "nu", når "civilcurrage", overalt , ikke kun bliver opfattet som "idioter", men også, som "individer",som bliver taget alvorligt`?.

Hvad sker der, når "verdens folket" gør oprør?, og i "fællesskab" spørger: Hvorfor kæmper VI imod hinanden?, i stedet for i "fællesskab",at kæmpe for "hinanden".

.

It's a free market, not a free world. (2guns)

Den enkelte kan lukke sine konti hos Yahoo, Facebook, Google, Iphone osv., osv., hvilket nok vil blive forstået hos disse store firmaer.

Faldet i reklameindtægter osv. vil uden tvivl være ret markant.

Europa skal selv oprette sine egne digitale tjenester i stedet, og dermed få sat lidt skub i udviklingen for dataindustrien men mange arbejdspladser til følge.
Desuden skal de enkelte lande net i Europa isoleres så der ganske vist er kontakt imellem EU landene, men ikke udadtil til såvel USA som England.

Demokratiet beskyttelse mod totalitær fascisme ligger i lovgivningen omkring det enkelte individ, der er beskyttet af og modaflytning men minde der foreligger en begrundet mistanke, og en retskendelse.
- Det sidste er vigtigt da det netop er det værn som demokratiet har overfor dannelsen af en totalitær stat med fascisme indbygget.

NSA har brugt en såkaldt proxy via England, som leverede de oplysninger om Amerikanske statsborgere, som NSA ikke kunne skaffe en retskendelse for at aflytte.
Begrundelsen var det skete udenfor amerikansk territorium, - men den forklaring holder slet ikke, då opgavestilleren var NSA selv i Amerika, og dermed er det klart ulovligt.

For nylig læste jeg NSA selv hævder de har afværget 57 terroranslag - vist nok i perioden 2007 og indtil nu trods de store altslugende datamængder som de konstant indhenter.
En nærmere undersøgelse af disse 57 sager gav anledning til en revurdering, så det endte med kun at være 4 sager, som der endog stadig var en del berettiget tvivl om!

Hysteriet begyndte især med 11. september hvor tjenester fik på punklen over ikke at have afsløret komplottet.
Først fik vi den sædvanlige sang om "ensomme ulve", som dog hurtigt viste sig at være forket, da en kvindelig medarbejder kunne berette, at hun sandelig havde gjort opmærksom på disse herrer, der ikke ville lære hverken at lande eller starte, men kun flyve.

Det kom der det sædvanlige "teaterstykke" ud af, - en høring, der igen ingen svar gav, men tjenesterne blev reorganiseret, ny antiterrorlove osv. osv..

- Men det var nok ikke hele sandheden om den sag.
Spørgsmålet er jo om ikke Amerika dyrker en slags mandschauvinisme i sine tjenester, siden den advarsel fra en kvindelig medarbejder ikke kom længere end til et skrivebord hos en chef der var på weekend eller ferie.
- Den slags jobs er ikke et 8 - 4 job men et 24 timers job, hvor der altid er en ansvarlig chef til at træffe den rigtige beslutning!?
- Meget kunne altså og åbenbart være undgået!

Tjenester fik nu både lovgivning på deres side, og penge til overvågning i en størrelsesorden vi næppe kan forstå, så nu skulle de være totalt effektive, og ingen slippe under "radaren".

- Nå, ja, det sket så igen under Boston Marathon, hvor 2 personer bragte bomber til sprængning midt i løbet.

Igen var tjenesterne hurtigt ude med en forklaring om "ensomme ulve" som de ingen chance havde for at fange i tide.
Det viste sig dog senere, at tjenesterne havde begge mænd på "radaren", som både stærkt radikaliserede og rede til aktiv handling.

Ufrivilligt sidder man tilbage med tanke, at det tjener tjenesterne bedste med lidt terror i ny og næ, der giver prestige, penge og lovgivning som favoriserer tjenesterne.

Billedet af Amerika i terrorbekæmpelsen tegn som frontkæmper lader til at være en illusion, der ingen grund er til at tage alvorlig som demokratiske institutioner der tjener Amerika.
- Det er en særdeles sørgelig udvikling.

Michael Madsen, Per Torbensen, Katrine Visby og Hugo Pieterse anbefalede denne kommentar

Sådan skal det leveres - smukt setup Information :)

Georg Christensen

Overvågning "ja", også på "direktionsgangene" et ekstra "ja", i helheden kan "jaét" betegnes som accepteret, hvis det ikke misbruges og det efter en,to, måske i grove tilfælde lidt længere tid, især på de hemmelige kontore, vil lidt længere tid være værdifyldt, For "almenheden",DU og JEG, bør overvågningen begrændses. En måned eller to bør være det optimale, herefter bør overvågningen´s dokkumentation kun forekomme hvis der findes begrundet mistanke til enkeltheden eller "maffiøse loger´s" (forenings) strukture.

Du og jeg kan altid være sikker på, at vi efter et par måneder´s overvågning igen har fået friheden tilbage, hvilket også for overvågnings instutionerne vil være en befrielse.

NB: Når jeg nu tænker tilbage til tiden, hvor de første Microsoft styresystem modeller kom på banen, registrede NSA forgængeren allerede brugeren af dem.

Hvis Europæerne ønsker uafhængihed, bør vi oprette et fulstændig nyt og uafhængig computer styringssystem, og kun tillade computerhandel i Europa, hvis de er indrettet efter retningslinier, som EU dirigerer, gerne sammen med andre,men ikke i afhængihed med dem.

Selv om jeg har Internet Explorer 8 og WXP kan jeg ikke komme på.
Hvorfor mon Henrik Moltke???

Folk hos Google er angiveligt ikke i festhumør:

"I'm just going to post my thoughts on this. Standard disclaimer: They are my own thoughts, and not those of my employer.

Fuck these guys." (Brandon Downey, Google)

"The packet capture shown in these new NSA slides shows internal database replication traffic for the anti-hacking system I worked on for over two years. ... Recently Brandon Downey, a colleague of mine on the Google security team, said ... "fuck these guys". I now join him in issuing a giant Fuck You to the people who made these slides." (Mike Hearn, Google)

Philip B. Johnsen

Det er som, at kaste vand på en gås, hvorfor sige noget til nogen, når ingen forventer et svar, men den generelle fare for Danmark, generelt beskrevet i omfang, må der være muligt, at få fra efterretningstjenesterne til befolkningen og detaljere skal efterprøves i regeringens sikkerhedspolitiske udvalg.

Det kan ikke være løsningen i fremtiden, at det er lækket materiale, fra efterretningstjenesterne der definere, hvornår demokratiet for efterprøvet, holdbarheden af etikken der ligger under omfanget af overvågning, denne sag viser, hvor sårbart Danmarks demokrati er, at der må foretages ændringer, der sikre demokratiet og befolkningens retssikkerhed.

MI6 MI5 og GCHQ er kaldt i samråd om Storbritanniens storskala aflytningen af national og international data kommunikation.

Tidligere direktør Sir David Omand for GCHQ påpeger, over for sky news, at det er vigtigt hurtigt, at få sikkerhedetjensterne i UK til, at forklare vigtigheden af det arbejde, i den skala spioneringen foretages på, over for regeringen i detaljer.

Industrispionagen er nok den mest kontroversielle af de mange forbrydelser....

Skype endte med at blive Amerikansk, nu er det jo nærmest bare blevet en afløser for msn og begynder da også og ligne det lille program en del, hvilket gør at det virker mere og mere meningsløst at det er endt hos microsoft... Bortset fra at det jo nok mere handlede om hele bruger basen og adgang til al den kommunikation der forgår på platformen.

Om Databloggen RSS

På Databloggen samler og præsenterer vi historier som tager afsæt i store datasæt.  Tips og ideer til databloggen@information.dk

I redaktionen: Kristian Jensen, Rasmus Raun Westh, Morten Wulff, Sebastian Gjerding